Pametni telefon "Lenovo A606" (Lenovo A606): specifikacije, navodila in nastavitve

Lenovo je zaupanja vreden proizvajalec osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov, zdaj pa se podjetje ukvarja tudi z izdajo pametnih telefonov. V tej smeri je v letu 2014 namenila posebno pozornost in začela intenzivirati proizvodnjo. Eden od novih izdelkov, ki lahko delujejo v 4G omrežjih, je bil "Lenovo A606". Telefon ima štiri procesorje Cortex A7 z 13 GHz, procesor MediaTek MT6582M in 1 GB RAM-a. Na hrbtni strani je kamera z 8 milijoni slikovnih pik in spredaj 2 milijona slikovnih pik. 8 GB notranjega pomnilnika je mogoče razširiti na 32 GB z uporabo mikro SD kartic. Poleg tega v oblikovanju in vmesniku telefona obstaja več stvari, ki dajejo napravi rahlo prednost pred konkurenti v istem cenovnem razponu (v višini 100 $).

Konstruktivna izvedba

Pametni telefon "Lenovo A606" je preprost in eleganten, za njim in pred njim ni nič odveč. Dimenzije - 1415h732h91 mm - so standardne. Širina uokvirjanja zaslona je podobna drugim telefonom srednjega razreda, čeprav se je, na primer, Opomba 4 ali Vzpon Mat 7 že znebila.

Za razliko od večine pametnih telefonov se je Lenovo odločil, da bo na zgornji plošči postavil polnilne vtičnice in slušalke. Pod njimi je na sprednji strani maska ​​zvočnika. Spodaj so 3 kapacitivni gumbi, v katerih ni osvetlitve ozadja, kar negativno vpliva na funkcionalnost telefona. Na levi ni ničesar. Okvirjanje ob robu je prekrito z lepim kovinskim trakom. Še ena prednost zasnove so manj zaobljeni vogali, ki povečajo eleganco telefona. V nasprotnem primeru bi bil A606 podoben oblikiGalaxy Core, ki po mnenju nekaterih uporabnikov zelo uniči videz pametnega telefona. Zadnja plošča je tudi gladka in zelo enostavna. Lenovo je uporabil visoko kakovostno plastiko, ki zagotavlja dober oprijem na roki. Zgornji del kamere je bliskavica, tik pod njimi - logotip proizvajalca, katerega velikost je veliko večja kot na sprednji strani. Teža naprave je 170 funtov, telefon je malce zapleten, vendar je glede na to, da je to 5-palčni 4G model, to sprejemljivo. Je enostaven za nošenje in enostavno je v žepu kavbojk. Pokrovček za "Lenovo A606" ni vključen v komplet.

Produktivnost

Splošna zmogljivost telefona je zadovoljiva. Lenovo A606 pridobi 19206 točk v testu AnTuTu, kar presega rezultate svojih quad-core analogov Honor 3C in QMobile i12, vendar nekoliko manj kot pri Huawei Ascend Y550 s podporo 4G. Hitrost LTE je odvisna od operaterja. Glede na uporabniške ocene, Lenovo A606, značilnosti telefona omogočajo brskanje po spletu, ogledovanje medijskih vsebin na socialnih omrežjih, prenos datotek in gledanje HD video posnetkov na spletu. Hkrati ni nobenih ovir v povezavi. Vendar je to v veliki meri odvisno od omrežja in moč signala lahko spremeni hitrost interneta iz regije v regijo. V Lenovo A606 so lastnosti baterije približno enake kot pri modelu Lenovo S850, saj sta oba telefona opremljena s podobnimi baterijami 2.000 mAh. Intenzivno gledanje spletnih videov v HD formatu, igre itd. Pri porabi energije ni zelo močno. In šele po priključitvi na 4G padecNapolnjenost baterije se odvija pred vašimi očmi.

Vmesnik: Navodilo

Lenovo A606 bo privlačen za mnoge oboževalce Android, zahvaljujoč jasnim ikonam in odličnim nastavitvam vmesnika. Model je opremljen z zagonskim nalagalnikom Lenovo Launcher, ki ga odlikuje izrazita zasnova in podpira široko paleto aplikacij. Lepo je integriran z operacijskim sistemom KitKat. Vmesnik ima veliko dobrih stvari, ki jih morate upoštevati. Prvič, družba je uvedla funkcijo zaklepanja zaslona, ​​ki je danes zelo uporabna. Če sledimo Huawei in kljub Samsungu, ukazna lupina operacijskega sistema ne ponuja ločenega vmesnika za domače zaslone in aplikacije, temveč zagotavlja eno samo začetno stran. Programska oprema Lenovo je na voljo tukaj, s svežim pristopom. Plošča vam omogoča več domačih zaslonov. Če želite spremeniti vmesnik domače strani, lahko v storitvi Play Store namestite Google Now ali kateri koli drug priljubljen prenosnik. Tam lahko najdete vse osnovne Googlove storitve, kot so zemljevidi, diski, novice, fotografije, glasba, YouTube itd. Dovolj je, da nastavite Lenovo A606. Na voljo je možnost spreminjanja nastavitev vrstice za obvestila. Ko pokličete levi gumb menija, lahko dodate dodatne zaslone, spremenite teme in ozadja, spremenite nastavitve vmesnika.


Plošča za sporočila

Meni s sporočili se odpre, ko s prstom premikate po zaslonu od zgoraj navzdol. V tem primeru bo 5 vročihključe in vse možnosti povezav, npr. Wi-Fi, prenos podatkov, zemljevidi, Bluetooth in samostojni način. V zgornjem desnem kotu je gumb, ki vam omogoča, da vidite vse ikone sporočil, vključno z gumbom za klicanje plošče nastavitev. Ponavadi je v zgornjem desnem kotu, vendar je Lenovo na voljo na ta način. Do plošče z nastavitvami lahko dostopate tudi prek ločene aplikacije na domači strani. Sporočila si lahko ogledate tudi na zaklenjenem zaslonu.

Zaslon

Pametni telefon Lenovo A606 je 5-palčni IPS zaslon z ločljivostjo 480 x 854 slikovnih pik, gostoto 196 t /palcev, kar je precej nizko. Ker je to 4G telefon in je namenjen ljudem, ki se želijo ukvarjati z brskanjem po spletu, je dovoljenje lahko več. Toda glede na cenovni razpon sta LTE povezljivost in 5-palčni zaslon dejavniki, ki izničijo to pomanjkanje, zato se zdi ta rešitev razumna. Kakovost slike je dobra in omogoča ogled filmov. Vidni koti so prav tako popolni.
Kar se tiče socialnih medijev, nizka ločljivost zaslona ne povzroča težav, ampak tisti uporabniki, ki so navajeni, da največ časa porabijo za video platforme, kot je YouTube, obiščejo veliko lokacij in uživajo v polnem delovnem času, naprava ne bo dovolila, da bi uživali v največji možni meri. , čeprav ni popolnoma razočaral.

Varnost

Lenovo A606 ima izboljšan varnostni sistem. Za razliko od standardnih rešitev, kot so pin in swip, obstaja posebna aplikacija, kiZagotavlja in zagotavlja varno delovanje telefona. Program vključuje protivirusno programsko opremo, ki preiskuje programsko opremo pametnega telefona za zaznavanje vohunske in adware programske opreme. Obstaja tudi varen pripomoček za brskanje po spletu, ki ščiti pred zlonamernimi aplikacijami. Zaščita zasebnosti omejuje dostop do osebnih podatkov, lokacije, kamere, klicev in sporočil. V času, ko Facebook in Google delata s karticami SD, družba Lenovo meni, da ta funkcija zagotavlja varnost osebnih podatkov. Storitev Antispam omogoča telefonu, da samodejno blokira neželena sporočila SMS in klice. Ustvarite lahko črni seznam pošiljateljev neželene pošte. Poleg tega aplikacija omogoča blokiranje nočnih klicev in filtriranje stikov, na katere bodo rešeni. Poleg tega lahko nastavite časovno obdobje, v katerem ni dovoljeno sprejemati dohodnih klicev. Zasebnost Prostor daje uporabniku svobodo, da popolnoma nadzoruje pametni telefon na področjih, kot so stiki in sporočila, filtrira tiste, ki jih je treba skriti pred tretjimi osebami. Anti-Theft bo zagotovil zaščito pred ugrabitelji. Po vnosu varne mobilne številke lahko prejmete SMS sporočilo, ko tat nadomesti sedem kartic. Starševski nadzor vam omogoča, da omejite dostop otrok do katere koli aplikacije.

Prepoznavanje obraza in glasu

Odklepanje "Lenovo A606" je lahko preprosto tako, da pogledate zaslon skozi funkcijo Face Lock. Obstaja nastavitev za prijavo v stanje pripravljenosti, če pametni telefon ne prepozna lica uporabnika. Lahko ga odklenete z vnaprej določeno nalogopredlogo ali PIN. Prepoznavanje obraza se pojavi le v navpičnem položaju naprave. Rahlo nagibanje na stran, nazaj ali naprej lahko ovira postopek identifikacije in odklepanja telefona. Na voljo je tudi glasovna ključavnica, za katero želite posneti lastnikovega glasu. Če želite to narediti, morate ukaz ponoviti 6-krat, za varnost pa morate vnesti kodo PIN ali predlogo.

Predvajalnik glasbe

Ne moremo čakati na nekaj posebnega iz telefona srednjega razreda, kar velja za njegov multimedijski del. Čeprav ima Lenovo A606 nekonvencionalne funkcije, ima predstavitev odločilno vlogo. Vmesnik avdio predvajalnika je eleganten. Ni nered, kot večina telefonov Android, vsi gumbi so dobro pozicionirani. Povečala je tudi podrobnosti v primerjavi s S850. Med poslušanjem pesmi lahko preberete njena besedila. Kot večina pametnih telefonov Android, nima izenačevalnika, vendar prenos in namestitev rešitve tretje osebe v trgovini aplikacij ne bo delovala.

Brskanje po videoposnetku

Velik 5-palčni zaslon je odličen za gledanje najnovejših sezon vaših najljubših televizijskih serij in drugih videoposnetkov. Glede na povratne informacije uporabnikov ni ovir, vendar je razočaranje pomanjkanje sposobnosti nadzora zvoka in svetlosti slike s pomočjo preprostih brisov. To naredite tako, da prenesete MX predvajalnik. Toda nekateri lastniki so bili prijetno presenečeni, ko so ugotovili, da je proizvajalec vnašal gumbe za previjanje nazaj in naprej, kar vam omogoča, da se pomikate po videu. To je tudi dobra možnost upravljanjaogledate.
Upravljanje datotek ima poseben brskalnik datotek, na katerega se uporabniki pozitivno odzivajo. Prikazuje več zavihkov, podobnih zavihkom v viru Google Novic. Galerija ponuja predogled vseh medijev.

Lenovo A606: kamera

Proizvajalci pametnih telefonov si prizadevajo za sprostitev naprav z izboljšanimi značilnostmi slikovnega senzorja. Lenovo je tokrat omejil le 8 milijona slikovnih pik glavno kamero in 2 milijona slikovnih pik spredaj. Glede na cenovni razpon je precej dobro. Aplikacija Kamera omogoča nastavitev številnih načinov fotografiranja, vključno z normalnim, HDR, lepim obrazom, panoramskim prikazom, spustom z nasmehom in živo fotografijo. Pred fotografiranjem lahko prilagodite različne nastavitve slike, kot so ostrina, odtenek, nasičenost in svetlost. Skupaj s samodejnim ostrenjem lahko za zajem slike sledi izostritev in ravnovesje beline ali občutljivost ISO glede na osvetlitev okolja. Na voljo je več scenskih možnosti, kot so "Night", "Sunset", "Party", "Beach", "Portrait", "Landscape", "Fireworks", "Sport", itd. da so slike v sobi odlične. V normalnem načinu in v načinu HDR, ko je slika povečana, postanejo opazna majhna izkrivljanja slike.

Namesto zaključka

Glede na trenutno prehitevanje 4G je lahko Lenovo A606 idealna izbira za tiste, ki razmišljajo o prehodu na cenovno ugoden LTE telefon. Uporabniki radi imajo 4G po nizki ceni, kot tudi 5-palčni zaslon, ki ne čuti, da jenizka ločljivost Vmesnik je preprost in veliko število varnostnih funkcij nudi dodatne prednosti. Edina stvar, ki vam ni všeč, je slaba kakovost zvoka. Najbližji neposredni konkurent Lenovo A606 je Huawei Ascend Y550 - 4G telefon s podobno ceno, vendar 45-palčni zaslon.

Sorodne publikacije