ZyXEL Keenetic Lite 2: Nastavitev usmerjevalnika

Z nakupom novega usmerjevalnika se povprečni uporabnik sooča z nelagodnim procesom nastavitve. Proizvajalci te opreme so seveda poskušali čim bolj poenostaviti vmesnik naprave, vendar še vedno ni razumljivo za vse. Za neizkušene ljudi o tem vprašanju bodo podrobnosti o ZyXEL Keenetic Lite 2 opisane v tem članku.Če sledite navodilom, postopek ne bo trajal več kot 15-20 minut. Torej, poglejmo, kako lahko sami nastavite domače omrežje.
Povezava

Prva stvar, s katero začnete, je povezava usmerjevalnika. Pomen tega ne smemo podcenjevati, saj je prav to odvisno od učinkovitosti opreme. Preden nastavite ZyXEL Keenetic Lite 2, morate povezati računalnik in usmerjevalnik. To naredite s pomočjo patch kabla (krajevnega kabla). Prvi vtič je vstavljen v ustrezen priključek sistemske enote, drugi - na vsak LAN priključek

. Nato morate vzeti kabel ponudnika in ga priključiti na usmerjevalnik (WAN konektor). Sedaj je potrebno priključiti napajalnik in vtakniti vtič v vtičnico. Ko pritisnete gumb za vklop, morajo indikatorji zasvetiti.

Nastavitev omrežne kartice

Napredni uporabniki priporočajo nastavitev usmerjevalnika Keenetic Lite 2, da preveri nastavitve omrežne kartice. Zaradi tega se lahko prepričate, da lokalna povezava deluje pravilno. V računalniku odprite meni Start. V njej izberite element "Nadzorna plošča". Poiščite zavihek Omrežjein interneta “. Nato boste morali klikniti na stolpec "Poveži se z lokalnim omrežjem" in pojdite na lastnosti. Tukaj najdete vse potrebne parametre.


Če je na računalnik že priključen drug usmerjevalnik, lahko te nastavitve preskočite. Najpomembnejše je, da obstajajo potrditvena polja nasproti grafa "za samodejno prejemanje naslovov IP /DNS."

Nastavitve internetne povezave

Za nastavitev Keenetic Lite 2 boste morali vstopiti v njegov meni. To lahko storite v katerem koli brskalniku, tako da vnesete naslovno vrstico 1921681.1. Pred uporabnikom se odpre okno z uporabniškim imenom in geslom. Prva vrstica predstavlja besedo admin, v drugi vrstici - digitalno kombinacijo (1234). Po potrditvi dejanja se bo odprl spletni vmesnik. Če želite, da lokalno omrežje deluje, morate konfigurirati vrsto povezave. Ta model podpira vse običajne tipe. Informacije posreduje ponudnik in so navedene v pogodbi. Poglejmo štiri glavne vrste povezav:
 • PPPoE. Keenetic Lite 2 je konfiguriran na zavihku PPPoE /VPN. Ko se odpre, se odpre okno s predlogom za dodajanje povezave. Kliknite na ta gumb in s seznama izberite PPPoE. Vmesnik, prek katerega bo vzpostavljena povezava, je privzeto - širokopasovna povezava (ISP). Po tem boste morali v dnevnike in gesla vnesti podatke, ki jih je določil ponudnik v pogodbi. Na kartici IP naslov morate izbrati samodejno določanje. Drugi elementi so ostali prazni. Nastavitev potrdite s klikom na gumb "Uporabi".
 • PPTP. Ta vrsta povezave je konfigurirana za podobno shemo. Edino, kar morate storiti, je podati naslov strežnika. Informacije se lahko pridobijo iz pogodbe. Podati morate tudi način overjanja. Pogosto je v tem polju izbrano samodejno prepoznavanje, vendar je za pravilno delovanje usmerjevalnika bolje, da podatke pojasni ponudnik.
 • L2TP. To povezavo je enostavno konfigurirati, če imate vse potrebne informacije. Uporabnik mora poznati naslov strežnika, geslo, prijavo. Iz seznama povezav morate izbrati L2TP. Nato izpolnite ustrezna polja. Vse podatke je treba vnesti previdno, sicer se bodo pojavili problemi pri delu usmerjevalnika Keenetic Lite 2.
 • Nastavitev dinamičnega IP-ja. Ta vrsta povezave je najlažja. Za konfiguriranje interneta je dovolj, da izberete DHCP. Vse druge možnosti so že na voljo v meniju usmerjevalnika.

 • Spreminjanje tovarniškega gesla

  Osebe, ki bodo uporabljale usmerjevalnik, morajo skrbeti za varnost. Za vstop v meni morate vnesti uporabniško ime in geslo. Nova oprema uporablja tovarniške podatke, ki jih večina uporabnikov pozna. Če menite, da lahko Keenetic Lite 2 nastavite na daljavo, priporočamo, da jih spremenite. To storite tako, da poiščete element "Sistem". V njej pojdite na zavihek "Geslo". Novo kombinacijo vnesete dvakrat in jo potrdite s klikom na gumb »Uporabi«. Da bi spremembe dobile moč, morate znova zagnati usmerjevalnik.

  ZyXEL Keenetic Lite 2: Namestitev Wi-Fi

  Z nakupom tega usmerjevalnega modela uporabniklahko ustvarite brezžično domače omrežje. Dovolj preprosto. Vmesnik ima Wi-Fi točko. Nastavitev je opravljena v njej. Tukaj morate razmisliti in vnesti ime omrežja, izbrati vrsto šifriranja in nastaviti ključ. Ime se lahko prikaže s katerim koli drugim, prikaže se, ko je povezan. Toda varnostno vprašanje je treba jemati resno. Večina naprednih uporabnikov priporoča metodo šifriranja WPA2-PSK. Ko je izbrana, se pojavi stolpec za vnos ključa. Vsebovati mora 8 znakov. Bolj zapletena je izumljena kombinacija, višja je zaščita brezžičnega omrežja.

  Usmerjevalnik Keenetic Lite 2: Nastavitev IPTV

  Usmerjevalnik Keenetik Lite 2 ima možnost IPTV. Kakšne priložnosti ima uporabnik? Ta funkcija vam omogoča neposredno uporabo digitalne televizije brez priključitve drugih naprav. To storite tako, da v razdelku Internet aktivirate proxy IGMP. Če te funkcije ni v meniju, jo lahko dodate s klikom na element "Komponente" in potrdite polje poleg ustreznega polja. Naslednje nastavitve so na kartici "Povezava". Na seznamu omrežnih vmesnikov izberite Širokopasovna povezava. V podmeniju potrdite polja poleg zavihkov »Uporabi za prijavo v internet« in »Vključi«. Če je na primer načrtovano povezovanje konzol, morate v nastavitvah določiti številko priključka (LAN), ki ga boste uporabili.

  Sorodne publikacije