Najboljši program za daljinsko upravljanje računalnikov

Daljinsko upravljanje računalnika je povezava z enega osebnega računalnika na drugega prek lokalnega ali internetnega omrežja, naprava pa je nadzorovana od nekaj metrov do več tisoč kilometrov. To programsko opremo uporabljajo predvsem programerji za popravljanje napak, ki so jih storili zaposleni v različnih podjetjih pri delu s programi.

Vendar pa se lahko aplikacije, ki zagotavljajo oddaljeni dostop, uporabljajo za namene, ki niso korporativni. Konec koncev, situacije se pogosto pojavijo, ko morate pomagati staršem ali samo neizkušenim prijateljem, da se ukvarjajo z nekaterimi odtenki računalniškega dela in je težko poklicati telefon. Prihaja pomoč računalniškega nadzornega programa. Prek oddaljenega računalnika se lahko povežete in naredite vse, kar potrebujete, in jasno pokažete, kako lahko vstopite v naslednji čas.

Programi za daljinsko upravljanje računalnikov v računalniku

Obstaja veliko programov, ki omogočajo oddaljen dostop. Kljub temu, da vsi opravljajo isto funkcijo, ima programska oprema precejšnje razlike. Seveda ni verjetno, da bodo vsi programi poudarjeni, zato se bodo pojavili novi izdelki, in tisti, ki niso mogli pridobiti zaupanja uporabnikov, izginejo. Zato bo spodnja ocena za daljinski upravljalnik računalnika predstavljena spodaj. Vrh je sestavljen iz uporabnikov, tj. glede na število prenosov določenega izdelka. Vrhunski programi za daljinsko upravljanjeRačunalnik prek računalnika predstavljajo naslednji dogodki:
 • TeamViewer.
 • Radmin.
 • UltraVNC.
 • Splashtop.
 • Supremo.
 • TeamViewer

  TeamViewer je eden izmed najbolj priljubljenih programov med uporabniki. Slogan tega izdelka zveni kot "Vse v enem!". Program je enostaven za uporabo in popolnoma brezplačen za nekomercialno uporabo. Ena od prednosti programa TeamViewer je, da izdelka ni treba prenesti in namestiti na osebni računalnik, saj je program na voljo za uporabo na spletu. V odločil, da prenesete program na računalnik, prenos in namestitev programa ne bo povzročalo težave in ne bo trajalo veliko časa.

  Ko je program zagnan, prikaže okno z ID-jem in geslom računalnika za možnost oddaljene povezave z njim in drugo okno, ki vam omogoča, da se povežete z drugimi računalniki, tako da že vnesete njihove podatke. Ta programska oprema se uporablja kot program za upravljanje, nadzor oddaljenega računalnika.
  Prednosti razvoja vključujejo:
 • več načinov delovanja (oddaljena povezava, predstavitev, prenos datotek in klepet);
 • brezplačna uporaba za osebne namene;
 • možnost 24-urnega dostopa do oddaljenega računalnika;
 • visoka hitrost;
 • enostaven in razumljiv vmesnik;
 • možnost namestitve pripomočkov za razširitev funkcionalnosti.
 • Program ima tudi naslednje: program ne ravna vedno z dolgimi sejami in ni primeren za upravljanje več računalnikov. Če želite odpraviti te pomanjkljivosti, boste morali kupiti dodatne module.Res je, da so pri uporabi v osebne namene takšne pomanjkljivosti programske opreme opazne. Na splošno je programska oprema odlična za zasebno rabo in kratkotrajne seje, vendar ne bo zadovoljila vseh potreb programerjev, ki upravljajo celotna računalniška omrežja.

  Radmin

  Radmin je program za daljinsko upravljanje računalnikov, ki je bil na vrhuncu svoje priljubljenosti pred desetimi leti. Toda kljub zmanjšanju priljubljenosti, programska oprema prej zavzema določeno mesto na trgu in ostaja eden najboljših na tem področju. Razvoj je plačljiv, vendar lahko razvijalci izkoristijo 30-dnevno poskusno obdobje.
  Program je sestavljen iz dveh delov: strežnika in pogleda. Strežnik se izvaja na računalniku, na katerega je vzpostavljena povezava, in pregledovalniku - od tega, od česar se bo dogajalo. Prenesite program s strani razvijalca v celoti ali v delih, prav tako pa je na voljo tudi spletna različica Pregledovalnika. Na voljo je tudi Radmin Server 3.5 NTI - program za skriti računalniški daljinski upravljalnik. Za razliko od TeamViewerja, Radmin odlično deluje pri upravljanju velikega računalniškega omrežja in je odličen za IT oddelek podjetja. Prednosti programa so tudi visoka stopnja varnosti, prisotnost klepeta (besedilo in glas), hitro iskanje in odpravljanje težav na računalniku. Obstaja minus: razvoj je precej zapleten, tako da se z njim spopade samo izkušen uporabnik. Zato je program Radmin ravno nasprotno od programa TeamViewer. Izdelek je odličen za IT oddelke podjetij s podružnicami v različnih mestih, vendar ni povsem primeren za zasebno uporaboosebo

  UltraVNC

  Po mnenju uporabnikov je UltraVNC najbolj pameten program za oddaljeno upravljanje računalnikov v prostem razvoju. Tako kot Radmin je programska oprema razdeljena na dva dela (UltraVNC Viewer in VNC strežnik) glede na računalnik, s katerega sta povezana, in za tistega, na katerega sta povezana. Obstaja tudi VNC odjemalec, ki združuje oba dela.
  Program UltraVNC je eden izmed najbolj varnih med navedenimi. Razvoj je zelo priročen in lahko razumljiv pri ustvarjanju preproste povezave. Obstaja tudi napredna funkcionalnost, ki zahteva visoko raven znanja. Na splošno je program primeren za vse vrste uporabnikov. Newbies, ki jih razumejo samo osnove vzpostavitve oddaljenega dostopa, se lahko preprosto povežejo z drugim računalnikom s programom UltraVNC.

  Splashtop

  Splashtop - najnovejši predstavljeni program, ki pa je že postal eden najbolj priljubljenih. Glede na statistiko razvijalcev je program že namestil več kot 15 milijonov uporabnikov po vsem svetu.
  Kaj upravičuje tako priljubljenost? Splashtop je progresivna aplikacija, ki uporabniku omogoča ne samo oddaljeno konfiguriranje računalnika, ampak tudi uporabo vseh njegovih funkcij (igranje iger, gledanje filmov, uporaba programov itd.). Glede na vmesnik je v Splashtopu zelo preprost in enostaven za uporabo. TudiProgramska oprema se ponaša z visoko hitrostjo prenosa podatkov. Morda pa upravljanje računalniškega omrežja, vendar le do pet naprav. Primerna za Splashtop za katero koli napravo in operacijski sistem. Razvoj ima le en velik minus. To ni program za daljinsko upravljanje računalnika prek interneta, dostop je možen samo preko lokalnega omrežja.

  Supremo

  Supremo je odlična kopija TeamViewerja z majhnim dodatkom Radmina in popolnoma prostim dostopom. V tem razvoju je skoraj vse, od zasnove do nastavitev po meri, sposodili od TeamViewer. Edina bistvena razlika je, da je treba dovoliti povezavo obeh strani, to pomeni, da mora računalnik, na katerega so priključeni, dati soglasje (s pritiskom na gumb "Start"), sicer se bo zasedanje prekinilo. Program Supremo je eden najpreprostejših in najbolj razumljivih na internetu, poleg tega pa ima zelo učinkovito zaščito.
  Tako kot Radmin, Supremo je odličen za delo z velikimi računalniškimi omrežji. Vendar pa za razliko od Radmina ne zahteva zapletene nastavitve, ko je priključen, zaradi česar je primeren ne samo za administracijo, ampak tudi za enkratno uporabo. Obstaja samo en pomemben minus - programska oprema deluje samo z operacijskim sistemom Windows. Vsak drug operacijski sistem ni združljiv z razvojem. Če povzamemo, lahko rečemo, da je Supremo najboljši program za daljinsko upravljanje računalnika. Programska oprema ima svoje slabosti, vendar bodo vidni le najbolj izkušenim uporabnikom, ki potrebujejo najzahtevnejše funkcije oddaljene povezave.

  Programi za daljinsko upravljanje računalnikov v Androidu

  Danes lahko vzpostavite oddaljeno povezavo z računalnikom ne samo iz drugega računalnika, ampak tudi iz telefona ali tabličnega računalnika v sistemu Android. In obratno, obstaja program za daljinsko upravljanje "Android" iz računalnika. Seveda izbira programske opreme ni tako velika v povezavi z novostjo same funkcije. Izberete lahko samo tri programe za daljinsko upravljanje računalnika prek Androida.

  Logmein

  Logmein je zmogljiv program s širokim naborom funkcij, ki vam omogoča dostop do namiznega računalnika, pa tudi do datotečnega sistema. Program za daljinsko upravljanje računalnikov, ima preprost, intuitiven vmesnik, tudi kljub pomanjkanju ruskega prevoda. Hitrost prenosa podatkov je zelo visoka za mobilne aplikacije.
  Med značilnostmi programa sta počasna obremenitev vmesnika in potreba po namestitvi odjemalca na osebni računalnik za oddaljeno povezavo (odjemalec za računalnik v ruski prevod). Pomanjkljivost je tudi v tem, da je program plačan, vendar je možno preizkusno obdobje 14 dni.

  Parallels Access

  Dodatno brezplačno poskusno obdobje dveh tednov je Parallels Access. Med njegove glavne prednosti sodijo:
 • preprost in resnično lep vmesnik;
 • veliko število različnih funkcij;
 • visoka hitrost (delo in prenos);
 • preprosta povezava;
 • vgrajeni upravljalnik datotek.
 • V vlogi ni bilo mogoče ugotoviti pomembnih pomanjkljivosti.Edina stvar, ki jo je mogoče prestrašiti, je plačilo, vendar je tudi to povsem sprejemljivo.

  Oddaljeno namizje Chrome

  Oddaljeno namizje Chrome je zelo preprosta aplikacija za nastavitev oddaljenega dostopa. Da bi razumeli konfiguracijo lahko celo začetnik. Niz funkcij je tukaj zelo slab. Grafika v aplikaciji pušča veliko možnosti za željo, vendar se Googlove kreacije ponašajo z najvišjo hitrostjo povezave med vsemi aplikacijami. Za delo boste poleg same aplikacije potrebovali tudi brskalnik Google Chrome. Na splošno se razvoj ne more imenovati zelo dober. Poudarek je na hitrosti in preprostosti, s tem pa je programska oprema ravno tako primerna. Aplikacija Android je brezplačna.

  Varnost oddaljenega dostopa

  Oddaljeni dostop je zelo uporabna funkcija, lahko pa tudi poškoduje napravo, zato, če imate v računalniku programsko opremo za upravljanje oddaljenega računalnika, upoštevajte varnostna pravila. Prvič, na vašem računalniku ali tabličnem računalniku mora biti nameščen dober protivirusni program z najnovejšimi posodobitvami. Ne vzemite neznanih ali potencialno nevarnih datotek.
  Drugič, ne pozabite, da vam številni predstavljeni programi omogočajo povezavo z računalnikom brez dovoljenja. Zato ne pustite, da aplikacija teče brez povezave, če se trenutno ne uporablja. Ko zaženete sistem Windows, izklopite funkcijo aktiviranja. Če program blokira nepooblaščene povezave, ne dovolite povezave z neznanimi uporabniki.

  Sorodne publikacije