Napaka 14: Kako odpraviti težavo

Neobičajno, seveda, vendar se nekateri lastniki mobilnih telefonov Apple pritožujejo, da je pri sinhronizaciji naprave s stacionarnimi sistemi Windows prišlo do napake 14. Kaj je to, ne vsi vedo. In neuspeh pri obravnavanju izključno problemov mobilne naprave ne more biti. Pogosto je lahko glavni vzrok iTunes program, ki ima vlogo posebnega adapterja med različnimi operacijskimi sistemi, ki tekmujejo med seboj. Ni presenetljivo, da se v operacijskih sistemih Windows te nesreče pojavljajo najpogosteje. Še naprej bomo upoštevali, kako ravnati z njim. Naj začnemo z nekaterimi dejavniki, ki bodo pomagali razumeti bistvo problema, tako rekoč, v njegovi prvotni obliki. Po tem bo vsak lastnik ustreznega pripomočka in uporabnik operacijskih sistemov Windows lahko našel najustreznejšo rešitev zase.


Napaka iPhone: 14. Vzroki nastanka

Kar se tiče vzrokov za takšno okvaro, gre pripisati predvsem fizični škodi, ko se naprava ne more povezati s stacionarnim računalnikom s kablom USB.
Verjeten vzrok takšne situacije se pogosto imenuje fizična poškodba kabla, ko se "jabolčna" mobilna naprava ne more sinhronizirati z operacijskim sistemom Windows, tudi če je ustrezen program nameščen v okolju tega operacijskega sistema.
Vendar, ko operacijski sistem sporoči napako, je 14 kriv za sam operacijski sistem ali za mobilne pripomočke ni vredno. Očitno tukaj vidimo neskladje med iTunes in iTunesWindows okolje in samo, ko poskušate osvežiti telefon ali ga obnoviti v tovarniško stanje računalnika. To je glavni razlog.


Koda napake 14: fizična poškodba kabla

Najprej preverite gostoto priključitve mobilne naprave na vrata USB. Morda je naprava zasnovana za priključitev USB 3.0 in jo vklopite na USB 2.0. Vrata je mogoče prepoznati na računalniku ali prenosnem računalniku, saj so vrata tretje različice v temi obarvana modro. Možno je, da je napaka 14 tudi posledica dejstva, da je kabel za povezavo fizično poškodovan. Vzemite še en kabel in preverite, kako se naprava obnaša.

Zaklepanje blokiranja

Zdaj pa poglejmo, kako popraviti napako s 14 metodami programske opreme. Na žalost pa ne vsi protivirusni paketi, ki so zasnovani za delovanje v okolju Windows, dovoljujejo uporabo "apple" izdelkov programske opreme.
Za začetek uporabite prekinitev zaščite, recimo deset minut, in poskusite zagnati iTunes in sinhronizirati aplikacijo z mobilno napravo. Če je vse v redu, zamenjajte protivirusno programsko opremo. Če to ne deluje, izklopite požarni zid (Brandy) in Defender. Druga možnost je, da izklopite TrustedInstaller in znižate raven nadzora računov UAC. Opomba: Pojav takšnih situacij je označen z brezplačnim protivirusnim paketom Avast, ki ne blokira vsega in vsega, temveč daje tudi lažne alarme.

Posodobitveprogramska oprema

Če je težava, da je pri poskusu sinhronizacije Windows 14 napaka povezana z najpogosteje opazovano aplikacijo iTunes, je ena od rešitev tega problema lahko namestitev najnovejše različice programa.
Takoj opazimo, da je namestitev nove spremembe nad staro nemogoča. Najprej je treba odstraniti zastarelo različico, vključno z vsemi dodatnimi komponentami. To lahko storite s programom in komponento, ki je v standardni nadzorni plošči. " Potem boste morali iskati sistemske registre za preostale ključe, datoteke in mape v Raziskovalcu z naknadno odstranitvijo. Da se ne bi ukvarjali s takšnimi stvarmi, je bolje uporabiti posebne deinstaller programe, ki vam omogočajo, da se znebite ostankov, ko jih odstranite v samodejnem načinu.
Kot najbolj napreden pripomoček lahko priporočate Revo Uninstaller ali iObit Uninstaller. Takšni programi omogočajo ne samo izvedbo standardnega postopka odstranitve, ampak tudi odstranitev vseh preostalih komponent iz datotečnega sistema in registra, ki jih sistemi Windows v začetku ne vedo.

Vpliv virusov

Nazadnje se verjame, da so lahko eden od vzrokov napake 14 virusni učinki. Če iTunes deluje v svojem okolju (kar pomeni iOS in Mac OS x), to ne vpliva na škodljivo kodo (to niso samo virusi za take sisteme v naravi). Ampak tukaj v prilagojeni različici iTunes v sistemu Windows, napaka 14 pride zelo pogosto, in samo zato, ker glavniuporaba je virusna izpostavljenost. Poleg tega obstaja še ena taka stvar, kot je dodatni programček Bonjour, ki se namesti v sistem ne glede na želje uporabnika pri namestitvi glavnega paketa iTunes. Večina takšnih virusov preprosto nadomesti izvirni programček ali ga prikrije v "Task Manager", ko gleda aktivne sistemske procese.

Vprašanja o nadgradnji programske opreme

Če želite namestiti najnovejšo različico programa iTunes, pokličite program in če vas samodejno ne obvesti, da je nova različica pripravljena za namestitev, pojdite na temo pomoči z možnostjo izbire posodobitve. Prenesite posodobitev in jo namestite sami. Seveda, kot je bilo že omenjeno, je zaželeno, da se na začetku namestitvenega procesa popolnoma onemogočijo vse varnostne funkcije sistema (do deaktiviranja požarnega zidu in "Defender"), sicer bo namestitev končana, vendar nameščeni program ne more v celoti delovati.

Namesto rezultata

je treba dodati, da napaka 14 ni tako kritična napaka. V zvezi z dodatnimi možnostmi odpravljanja težav, ko odstranjujete in ponovno nameščate Appleovo programsko opremo v operacijskem sistemu Windows, bodite pozorni na nameščanje platforme s predvajalnikom QuickTime. Če napravo uporabljate za osvežitev naprave, in to je, kjer napaka ne uspe, je to najverjetneje posledica namestitve nepodprte vdelane programske opreme, ki ne dovoljuje, na primer, "skoka" iz iOS 7 na različico 9, čeprav so taki programčki najdeni. Toda na splošno, če sklepamo, je glavni problem običajen problemnezdružljivost programske opreme in "železa", ki tekmuje med seboj s podjetji. In povprečni uporabnik trpi zaradi tega

Sorodne publikacije