Bluetooth adapter, AUX v avtu: kako seznaniti pametni telefon in avto sprejemnik

Sodobni trendi spodbujajo razvoj brezžičnih metod povezovanja vseh vrst tehnologije. Novi pripomočki prihajajo z najmanj količino priključkov, celo polnjenje je že brezžično. Na tem valu se želite čim bolj znebiti odvečnih žic in vrvi. Toda kaj, če vaš avto za nekaj let, želite poslušati glasbo, ne da bi visela okoli menjalnik kabla za telefon, in kasetofon ne podpira brezžično povezavo z avdio napravami? Vmesnik Bluetooth, AUX-vmesnik lahko pride. V članku bomo preučili različne možnosti in načine povezovanja.


Kaj je adapter?

Ta pripomoček je precej preprost. Deluje na enak način kot brezžične slušalke za pametne telefone. Edina razlika je v tem, da je namesto slušalk na izhodu priključek za priključitev na sprejemnik za slušalke, ki je namenjen za prenos linearnega avdio signala. Bluetooth, adapter AUX vam bo omogočil, da se znebite kabla, ki visi v vaših rokah, in včasih z nogami, shranite zvok vašega pametnega telefona in s pravilno kakovostjo nikakor ne vpliva na frekvenčno območje in užitek zvoka.

Kako izbrati ustrezno napravo

Najprej je vredno preveriti, ali ima sprejemnik linearno signalno povezavo. Če ne, ne obupajte. Ena od rešitev tega problema bo obravnavana pozneje. Treba je ugotoviti, katera kakovost zvoka stebi želeli doseči. Če ste ljubitelj glasbe, si je vredno ogledati blagovne znamke USB Bluetooth naprav Bluetooth, kot je Sony, ker imajo boljšo zvočno pot. Če ste pomembnejši od glasbe kot take, vendar se lahko zvok zanemarja, ali pa akustika preprosto ne proizvaja visokokakovostnega zvoka, rezultat pa ne bo opazen. Cena je nižja za red velikosti, vendar je treba razmisliti o morebitnih težavah s kakovostjo sprejema signala.


Ali je priporočljivo vzeti adapter z notranjo baterijo

Najpogosteje Bluetooth adapterji, AUX v avtomobil, so takoj priključeni na omrežje skozi vtičnico vžigalnika. Toda ali potrebujete notranjo baterijo v tem primeru? Lahko je koristna v dveh primerih. Prvi je, da odklopite napajanje električne vtičnice, ko se motor zažene. V nekaterih avtomobilih je zagotovljeno avtomatsko izklop vseh sekundarnih sistemov, da se čim bolj poveča preusmeritev celotne moči baterije na zaganjalnik. Poleg tega taki izleti predstavljajo zaščito pred nestabilno napetostjo v trenutku zagona motorja, kar preprečuje okvaro priključenih naprav. Hkrati pa se prekine povezava s pametnim telefonom in obnavljanje traja približno minuto. Če vam to ni všeč, je najbolje vzeti baterijski adapter, čeprav majhen. Drugi primer, v katerem je mogoče uporabiti akumulator - nihče ne ovira uporabe avdio adapterja Bluetooth, AUX kot prenosne slušalke,priključite slušalke na priključek. V tem primeru je treba pri izbiri naprave paziti, da nimate vgrajenega vtiča, vendar je bil to "papa-dad" kabel.

Kako biti, če v snemalniku kaset ni vtičnic AUX

.Najpogostejša težava se pojavlja le pri starejših kasetofonih in potem sploh ne. Rešite jo lahko z drugim kitajskim pripomočkom, ki je postavitev kasete z magnetno glavo, nameščeno znotraj, ki je nato povezana s kablom na vir zvoka. Načelo delovanja je ustvarjanje magnetnih tokov, za glavo, ki bere kasetofon, pa je videti kot stripping trak. Zvok je manj kakovosten kot neposredna povezava, vendar je še vedno sprejemljiv, in s povezavo Bluetooth adapterja se AUX težave ne pojavijo. Če je snemalnik disk, taka metoda ne bo delovala. V skrajnem primeru poskusite poiskati priključek AUX na zadnji strani predvajalnika. Neznan je iz neznanega razloga, vendar so ga nekateri proizvajalci postavili tam. Če ni, potem vam bo pomagala le zamenjava kasete.

Kako povezati pametni telefon z adapterjem

Pogosto je to vprašanje razloženo v navodilih za Bluetooth, AUX-adapter, vendar je v kitajskih različicah navodila lahko samo hieroglifska ali pa sploh ni. V večini primerov pa se povezava izvaja na enak način. Če držite gumb za vklop po prikazanem prikazu, naprava prevede napravo v način, v katerem jo zaznajo najbližji pripomočki, dokler se ena od njih ne sinhronizira znjega. Če ta nasvet ni pomagal, lahko samo poskusite poiskati informacije v forumih na ruskem jeziku s kodo vašega modela adapterja. Če niste prepričani, da se boste lahko ukvarjali s povezavo, je bolje, da vzamete model pred naročilom, glede na povratne informacije uporabnikov ni težav pri nastavljanju.

Ali lahko govorite po telefonu z adapterjem

Če želite olajšati življenje, bo ena najboljših možnosti nakup Bluetootha, adapterja AUX z vgrajenim mikrofonom. Na ta način se lahko med vožnjo osvobodite z rokami in se ne motite niti med klici v sili.
Da bi vas sogovornik dobro slišal, morate adapter namestiti tako, da bo mikrofon blizu vaše ust. Če to ni mogoče, poiščite model z oddaljenim mikrofonom, ki ga lahko pritrdite na strop blizu voznikovega sedeža.

Zaključek

Adapter Bluetooth, AUX je primeren za vsakogar, ki se želi znebiti pretiranih žic. Toda pred namestitvijo si morate zastaviti nekaj vprašanj:
  • Ali ima radio AUX vhod za povezavo linearnega avdio signala?
  • Ali obstaja vtičnica za vžigalnik za priključitev napajalnika?
  • Govoriti boste morali prek adapterja, in če je tako, ali je mogoče pravilno namestiti mikrofon?
  • Kakšna kakovost zvoka je potrebna?
  • Na ta vprašanja boste lahko določili, katero napravo in za kakšno ceno kupite. Zabavajte se poslušajte svoje najljubše skladbe za volanom!

    Sorodne publikacije