Kaj je boljši tiskalnik, optični bralnik, kopirni stroj za dom? Izbirni nasveti, pregledi strank

Če je bila prej tehnika kopirnega stroja pravica pisarn, danes se tiskalniki, skenerji, kopirni stroji lahko nahajajo v običajnih stanovanjih. Današnji način življenja nam daje občutek potrebe po nakupu podobne tehnike za dom. Študenti morajo natisniti povzetke in poročila, učitelji pa se morajo pripraviti na odprte lekcije. Družinski pari potrebujejo par novih barvnih fotografij za domačo zbirko, ki je tudi cenejša, hitrejša in bolj donosna za tiskanje na svojem tiskalniku.

In tukaj gremo v tehnološko trgovino, da bi uspešno kupili. Toda kaj je boljši tiskalnik kopirnega stroja za dom? Kakšna tehnologija kopiranja ali skeniranja daje prednost? Ali morda zdaj kupujejo MFP? Danes bomo z vami delili predloge o izbiri in vam povedali, katere modele je bolje prenehati posvetiti specializirani trgovini.


Večfunkcijske naprave

Zakaj mnogi strokovnjaki svetujejo nakup doma za MFP? Prvič, tehnika, ki združuje več podvrst, je zelo primerna za uporabo. Včasih v MFP ni le kopirni stroj, optični bralnik in tiskalnik, temveč tudi faks, ki je primeren za majhna podjetja, kjer je majhno število dokumentov natisnjeno na dan, vendar se pogosto pošlje drugim podjetjem po faksu. Drugič, ko ne veste točno, kaj želite, potem samo izberite najboljši tiskalnik za vaš dom in uživajte. Poleg tegavečnamenske naprave so za velikost cenejše. Če bi kupili tiskalnik za individualno tiskanje dokumentov, bi morali plačati kos denarja za vsako enoto posebej, da bi prenesli vašo najljubšo knjigo v elektronsko obliko, razmnoževalnik. In to lahko storite, kot pravijo, z malo krvi.

Merila za izbor

Kot pred vsakim drugim nakupom kompleksne gospodinjske naprave je treba vnaprej določiti nekatere točke, ki lahko igrajo pomembno vlogo pri pridobivanju. Torej, poglejmo, kateri je najboljši tiskalnik kopirnega stroja za dom, ki ga lahko izberemo in na kakšnih merilih bi ga morali odvzeti ogromni množici ponudb, ki jih najdemo v modernih trgovinah.


Funkcionalno

Za začetek določite, katere funkcije želite videti v napravi. Mogoče bi moral narediti dobre fotografije. Morda potrebujete hiter in kakovosten črno-beli tisk dokumentacije. Ali je za vas pomembna hitrost stroja? Vse te nianse bodo vplivale na izbiro.

Cena

Nadaljujmo. Seveda bo zelo pomemben vidik stroškov tehnologije. Včasih natančno vemo, kateri kopirni stroj za tiskalnik-skener za dom je izbran, vendar na žalost ne vlagamo v načrtovani proračun. Pred odhodom v trgovino, preizkusite mesta, določite vrsto tehnologije in poglejte, "potegnite" na nakup vaše denarnice.

Kind

In zadnje merilo je vrsta MFU. Zelo pomembno je vedeti, na katerem principu mora temeljiti vaš tiskalnik. To je lahko laserski MFU ali curek. Imajo številne pomembne razlike,o kateri bomo govorili malo kasneje. Različne bodo tudi za ceno, zato je treba to upoštevati.

Inkjet večnamenske naprave

Praviloma brizgalne večfunkcijske naprave uporabljajo posebne kartuše, ki so sestavljene iz več barvnih predelkov. Lahko je tri ali štiri barve. Če nameravate izdelati veliko fotografij, je najbolje vzeti napravo z več barvami. Če je tehnologija potrebna le za tiskanje črno-bele dokumentacije, lahko malo prihranite in kupite tiskalnik s trobojno kartušo. Kar se tiče prednosti in slabosti. Vrtinčasta varianta, recimo neposredno, bo stala po naročilu ceneje kot laser. To je njegov ogromen plus. Tiskanje z brizgalnimi tiskalniki je prav tako dobro za tiste, ki veliko delajo z barvo. Fotografije, ki jih posname jet MFU, bodo svetlejše in bolj kakovostne.


Kar zadeva pomanjkljivosti, je ta večnamenska naprava nekoliko počasnejša, potrošni material pa bo stala malo več. V nekaterih modelih - daleč od tega, da bi bil "malce". Poleg tega je po tiskanju nekaj časa zelo pomembno obravnavati tiskane dokumente in fotografije. Tak pečat se straši zaradi vode in povečane vlažnosti, ne pa do suhe, fotografija je zabrisana. To je vredno spominjati.

Laser MFP

Načelo te enote je nekoliko drugačno od prejšnjega. Tu barva ni razpršena z curkom na list papirja, barva pa je preprosto zapečatena. Mnogi verjamejo, da je tiskanje fotografije (čeprav nekoliko kakovostno) bolje izbratilaserski tiskalnik-kopirni stroj skener za dom. Mnenja pravijo, da slika iz takega tiskalnika se ne boji vlage, lahko jo zlijte z vodo takoj po tiskanju, nič s sliko se ne bo zgodilo.
Glede hitrosti dela. Tukaj lahko odkrito pohvalite tudi laserske naprave. Hitreje bodo natisnili kup vaših najljubših fotografij kot jet variante iste tehnike. Edini minus je cena "penija". Treba je kopirati laserski skener za dom dražji od inkjet. Ampak, če vas cena naredi, potem ne odlašajte, kupite MFU, ki bo udoben, hiter in sposoben predstaviti prijetna čustva iz kakovostnih fotografij.

Črno-bele možnosti

Izberete, kateri je najboljši domači kopirni tiskalnik. Gotovo veste, da fotografij ne boste mogli natisniti. Kaj izbrati? Seveda, črno-bela možnost. To bo idealna in ekonomična izbira. Črno-bele naprave za dom so jet ali laserske, pa tudi obarvane. Načelo te tehnike je v naslednjih fazah: • Najprej, tehnika ustvari prostorsko sliko. • Laser, ki vstopa v poseben električni boben, začne delovati. • Ko se po tem bobnu prevrne list papirja, bo laser nanjo nalepil sliko. • Po vseh teh manipulacijah se papir segreje in slika je tesno zaprta. Kot smo že povedali, po tem, ko je laserska naprava delovala, ni strašno niti vode niti razlik v vlagi.

Kaj je bolje

To vprašanje je očitno mučenoVsak kupec, ki se je odločil za nakup večnamenskega, a poceni kopirnega tiskalnika. Tukaj so misli divergentne in nihče vam ne bo dal jasnega odgovora. Po eni strani so laserske večnamenske naprave dražje za red velikosti, vendar delujejo veliko hitreje kot različice za brizgalne tiskalnike. Po drugi strani pa je brizgalni BFP poceni, dobro natisne žive barvne fotografije, vendar bo vzdrževanje takšne naprave v peni. Kaj je najboljši tiskalnik kopirnega stroja za dom? Odločite se za vas in svoj proračun.

Splošni nasveti za izbiro domače večnamenske naprave

Strokovnjaki za kopirne stroje so dali nekaj preprostih in koristnih nasvetov, ki bodo pomagali vsem začetnikom razumeti, kako izbrati domači kopirni stroj. • Poskusite kupiti ne tako imenovane domače modele, ampak običajno pisarniško opremo. To bo stalo malo več, vendar bo trajalo dlje in bo delovalo bolje. • Če ne natisnete več kot deset strani na dan, potem ne sledite priljubljenosti enega ali drugega modela. Vzemite, kaj je ceneje, ker ste "pogon" tehniko, kot v veliki pisarni, ne boste. In zakaj potem plačate? • Če ne potrebujete tiskanja barvnih slik (dokumentov ali fotografij), izberite črno-belo možnost. Je cenejši, bolj ekonomičen, hitrejši za delo in ni potrebe po porabi denarja za zamenjavo barvnih kartuš.
• Prav tako ne priporočamo, da izberete zelo poceni variante. Trajajo kratek čas, skrbijo za popravilo in delovanjena koncu boste še vedno kupovali drugo MFU. Mischief, kot veste, nikoli ne plača. • Pri izbiri domačega kopirnega tiskalnika vedno upoštevajte potrebo po eni ali drugi funkciji. Obstaja potreba po barvnem tiskanju - kupite brizgalne MFP. Potrebno je le natisniti nekaj dokumentov na dan in jih poslati po telefaksu - kupiti lasersko črno-belo opcijo.

Sorodne publikacije