Telefon Nokia 8110: Funkcije, fotografije in pregledi

Nokia 8110 je legendarni telefon. Priljubljenost je ta model ujela leta 1999, ko je prvič na velikem platnu kinematografov v najemu izšel film "Matrica". Ta model je bil praktično v vseh likih v filmu in izgledal je kot telefonski klic potem samo spektakularno. Edina razlika med serijsko različico in kinematografijo je bila, da se je drsnik drsnika "Matrix" samodejno premaknil s pomočjo posebnega mehanizma.

Pravzaprav so bili taki modeli tudi na trgu, vendar je njihova družba izdala zelo omejeno izdajo, stroški pa so bili višji. Kljub temu pa to v nekaj dneh ni preprečilo, da bi se omejila različica.
Danes telefon Nokia 8110 ni samo stara in dovršena "cev", temveč je prava redkost, ki se, mimogrede, prodaja samo na bolšjih trgih in za nor denar. Poglejmo podrobno opis tega časa.


Videz

Danes je videz telefona Nokia 8110 prijeten občutek. Izgleda naglo zloženo telo, ločena plošča, ki premika navzdol in skriva gumbe, gladke črte in prehode, majhno anteno na vrhu, na splošno je vse narejeno z dušo in slogom. Kljub gladkim linijam in linijam spletnega mesta, telefon še vedno izgleda zelo trdno, verjetno zato, ker so ga v tistem času kupili gospodarstveniki in poslovni ljudje.
Material, iz katerega je bila naprava sestavljena, je kvalitativna (po standardih iz leta 1997) plastika in se zdi dolgočasno. Lepo je držati telefon v rokah, vendar prstni odtisi še vedno ostajajo.
AtNa levi strani naprave sta samo dva gumba, ki sta odgovorna za nastavitev glasnosti tako zunanjega zvočnika kot tudi zvočnika. Vredno je reči, da se nahajajo točno tam, kjer bi morali biti, saj je pri pogovoru po telefonu zelo priročno prilagoditi glasnost ne glede na to, katera roka je naprava. Če je na desni strani, potem palec jasno pride do gumbov in če je leva usmerjena.
Na desni strani antene lahko opazite tudi en gumb, pobarvan z rdečo barvo - to je ključ za vklop /izklop telefona. Zelo priročno. Malo nad gumbom je majhna antena. Njena naloga je sprejeti signal, s katerim se zelo dobro in samozavestno spopada. V podjetju so vse skrbno premišljene in v primeru, da bo antena na napravi nenadoma neuspešna. Ni bilo potrebno, da bi ga vnašali v obratovanje, dovolj je samo zavrteti staro in zavrteti novo. Najbolj zanimivo je bilo, da so bili v prodaji ne le standardne antene, temveč tudi daljše za še boljši sprejem signala. Zdaj jih ni mogoče najti.

Če govorimo o sprednjem pokrovu, ki skrije vse kontrolne gumbe in deluje kot mikrofon, ga nato premaknemo, samo preprost premik s prstom navzdol. Pravzaprav ima prevleka dve odprti poziciji, kar ne moremo reči.
Prvi je, ko je pokrov premaknjen nekoliko navzdol, uporabnik pa ima dostop do glavnih gumbov za upravljanje, kar je na splošno zelo priročno. Drugo mesto je popolno odkritje. Očitno je, da so se inženirji podjetja zelo potrudiliin uporabite telefon čim bolj priročno. S popolnoma premaknjenim sprednjim pokrovom na hrbtni strani lahko vidite dva trakova (oblazinjenega), ki gredo gor. Odgovorni so za delo mikrofona, preko katerega sogovornik sliši vaš glas. Popolnoma so odkriti, vendar je tveganje, da je nekaj škodljivega, minimalno.
Pravzaprav je pri odpiranju pokrova verjetno samo en minus - tekači, na katere se premika. Sčasoma, tako ali drugače, dobijo umazanijo in naprava za odpiranje /zapiranje se začne slabše. No, zadnja je zadnja stran. Na njem ni nič, razen odstranljive baterije.

Zaslon

Zaslon ne pravi nič posebnega. Glede na trenutne standarde je seveda majhen, vendar je bil v času izdaje, do leta 2003, veljal za precej velik. Ni barvne matrike tukaj, seveda, ne, samo enobarvno.
Informacije se odčitajo z zaslona dobro, osvetlitev ozadja tudi ne razočara. Edina stvar, ki ji manjka zaslon, je prikaz ur. Namesto njih je tukaj Nokia.

Značilnosti

Čas je, da poveste nekaj besed o značilnostih telefona Nokia 8110. Začetek je najprej v velikosti. Dolžina telefona je 141 mm, širina je 48 mm, debelina pa 25 mm, sama naprava tehta 152 gramov, kar pa načeloma ni tako veliko. Prav tako je vredno omeniti spomin naprave. Točna velikost ni nikjer označena, vendar lahko telefon shrani do 125 kontaktnih številk in do 10 neodgovorjenih klicev, do 10 odhodnih klicev in do 10 dohodnih klicev.

Glede pomnilnika za sporočila SMS, podatkiPrav tako ne obstaja, vendar je treba opozoriti, da je meni telefona preveden v 31 jezikov. No, in ker se je model postavil kot telefon za poslovneže in poslovneže, je podpora vključevala konferenčne klice za do 6 oseb (1 + 5).

Komunikacije

Omrežni standardi za napravo Nokia 8110 - CDMA in GSM900. Sodobni Bluetooth, GPS in drugi tukaj sami po sebi niso. Kar zadeva raven signala in kakovost komunikacije, je na višini.

Baterija

Baterija v telefonu Nokia 8110 je vredna litij-ionskega 400 mAh. Polno polnjenje traja 2 uri pogovora in do 70 ur pripravljenosti. Zelo dober kazalnik za ta telefon. Poleg standardne baterije je bil sproščen tudi ojačan, v prostornini 900 mAh. Že do 5 ur pogovorov in 150 ur pripravljenosti.

Cena

Nazadnje, najbolj zanimiv del pregleda je cena. Kot smo že omenili na začetku članka, lahko telefon Nokia 8110 danes kupite samo na bolšjih trgih, cena pa je preprosto neverjetna. "Killed" in neuporabni kopije prodajajo od 2000 do 5000 tisoč rubljev. Povprečno stanje - 10 tisoč rubljev. In tukaj so popolnoma nove s popolnim kompletom telefonov, ki jih lahko kupite od 25 do 60 tisoč rubljev.

Mnenja

Ko govorimo o pregledih, je Nokia 8110 uživala izjemno popularnost. Negativni trenutki niso bili blizu telefona, vsaj nihče jih ni hotel iskati - vsi so bili zadovoljni z vsem. Telefon je tako utrujen od vsega, kar je v srcu, da je bila v letu 2006 narejena tudi peticija za ponovno uvedbo tega modela, vendar ni prinesla rezultatov.

Zaključek

Nokia 8110 je odličen in pameten telefon za vaš čas. V času njegove izdaje je bilo vse, kar je bilo potrebno, zaradi česar je zelo ljubil uporabnike. Danes je ta telefon mogoče videti le kot redko stvar v osebni zbirki, ki bo seveda postala ena najbolj živahnih in dragocenih predmetov.

Sorodne publikacije