Kako namestiti favicon na stran? Kako ustvariti favicon

Spletni vir je ideja, njen "prepoznavni simbol" pa je edinstvena točka v internetnem prostoru. Tradicija, da se določitvi ideje dodeli poseben pomen, ne pa konkretno izvajanje funkcionalnega, logičnega in oblikovalskega spletnega vira, izvira iz obdobja pred internetom.

Prepoznavanje znakov spletnega prostora

Barve, simboli in grafične figure so vedno spremljali osebo. Programiranje takoj zaznanih "simbolnih" tradicij in že prvi programi, podatkovne baze, informacijski sistemi so pokazali idejo konkretnega izvedbenega grafičnega piktograma. Pogosto je bila ideja razumljena kot simbol (logotip) podjetja-razvijalca ali avtorja, vendar je sčasoma vsak rezultat intelektualnega dela prejel svojo ikono - simbolno oznako, ki je spremljala programski izdelek ves svoj »življenje«.


Domneva se, da se zgodovina favicons za spletno stran začne z Microsoftom in izbrano mapo (FAVorites ICON) v Internet Explorerju 5. Medtem pa videz ikon in mikrografov za določen namen - to ni 1999, in je težko " Videz datoteke favicon.ico se pojavi samo s prihodom IE. Razvijalci in avtorji programov so zgodovinsko simbolizirali svoje izdelke, spreminjali različice in področja uporabe. Glede na zasluge Microsofta lahko rečemo: favicon za stran (favicon.ico) je postal znan in naraven simbol sodobnega spletnega vira, kar pomeni logiko in tradicijo oblikovanja mikrokart, gumbov, menijev in drugih predmetov na področju programiranja.

Kako namestiti favicon.ico

Datoteka favicon.icose nahaja v korenu spletnega vira in ga brskalniki uporabljajo samodejno. Datoteko .png .gif ali katerokoli drugo pogosto uporabljeno datoteko kopirajte v datoteko favicon.ico in jo postavite v korensko mesto na gostitelju.

Pri prikazovanju strani v brskalniku se bo na kartici projicirala njegova ikona, na zaznamkih, v izbranem, pri izdaji iskalnikov. Vpišite kodo na stran, da označite, kje je ikona za spletno mesto, ni potrebna, vendar dovoljena. Ikone lahko postavite tudi v katero koli notranjo mapo s spletnimi viri.
Izrecna navodila o tem, kako določiti favicon na spletno stran v HTML kodi, se uporabljajo v glavnem odseku. To bo omejitev, ker zahteva izrecno vodenje in togo sintaktično zasnovo. Uporaba splošnega pravila: če želite datoteko kopirati v pravilnem formatu v korenino mesta, se lahko izognete nepotrebnim omejitvam.

Proizvodnja in iskanje Favicona

Favicon.ico lahko pripravite neodvisno s pomočjo katerega koli grafičnega urejevalnika ali poiščete nekaj sprejemljivega na internetu. Izdaja favikona na Yandexu ali kateremkoli drugem iskalniku bo ponudila ne le tipične ikone, temveč tudi njihove avtomatske generatorje, zbirke z različnih področij uporabe.
Pri samostojnem oblikovanju ikone je treba upoštevati pomemben vidik: danes favicon.ico ni le majhna in prepoznavna slika za zaznamke v izbrani, ali oznake v iskalniku. Slika je veliko večja od običajnih 16 x 16 ali 32 x 32 slikovnih pik. Kaj je velikost prequicant bi morala biti, ne razvijalec, ampak avtor(lastnik) spletnega vira. Običajno se posname velika grafična podoba, ki se zmanjša za različne aplikacije:
 • simbol spletnega vira;
 • ozadje spletnega vira;
 • ikona (favicon, piktogram za pametni telefon, tablični računalnik itd.).
 • Uporaba ene skupne slike ni potrebna. Načelo priznavanja pa zahteva pravilno kombinacijo in kontinuiteto barv, oblik, podob in drugih odličnih grafičnih elementov.

  Pravilno in napačno dejstvo

  V tem primeru ustvarjanje favikona z zmanjšanjem najdene slike ne vodi do želenega učinka.
  Možnost a izguba možnosti b. S tega vidika se naloga namestitve facticon bistveno razlikuje od formalne kopije datoteke favicon.ico do korena mesta. Dejstvo, da gre za majhno sliko, ne velja za dejstvo, da je nalogo ustvarjanja mogoče opraviti brez skrbi. Če je spletni vir strokovno usmerjen na potrošnika, mora biti njegova zasnova in funkcionalnost izvedena brezhibno.

  Spletni vir je vedno ideja

  Možno je trditi in utemeljiti, da je spletni vir nekaj drugega, vendar se bistvo ne spremeni. Ko ustvarite spletno mesto iz nič, mora razvijalec vse narediti sam. Pri uporabi priljubljenega sistema za upravljanje mest je problem oblikovanja rešen sam. Naloga namestitve po meri na WordPress je na primer rešena samodejno. In originalno sliko lahko samodejno uporabite na straneh strani v WordPressu za druge namene.
  Z neodvisnimRazvoj spletnega vira za uresničitev ideje reševanja želene naloge ne ovira nobena miselnost tretjih oseb, zlasti izkušnje razvijalcev sistema upravljanja (CMS), skupnosti razvijalcev. Neodvisni pristop odpira veliko priložnosti, toda tradicije, ki so nastale, še vedno nalagajo številne omejitve. Edinstvenost Favikone in njena izvirna izvedba je pomembnejša od odločitve naloge, kako nastaviti Favikon na mestu, v kateri mapi, v kakšni obliki ali v kateri barvi.

  Zamisel o vizitkah in njena funkcionalnost

  Spletna stran ni vedno mojstrovina. Pogosto je to izvajanje posebnega funkcionalnega za svoje obiskovalce. Avtor (lastnik) spletnega mesta svojim strankam ponuja določene izdelke, storitve, informacije ali druge funkcije.
  V idealnem primeru, če favicon predstavlja obseg ali funkcionalnost spletnega mesta. Ko je spletna stran osredotočena na status mojstrovine, ki je neposredno povezana z ustvarjalnostjo, glasbo, umetnostjo, gledališčem itd., Je zaželeno, da se v svojem logotipu in na slikovni ikoni prikaže nekaj posebnega "ustvarjalnega" simbola. Z razvojem majhnega piktograma morate kot osnovo vzeti odlično idejno zasnovo, v kateri boste lahko prikazali edinstveno barvno paleto ali grafično rešitev.
  Ni tako pomembno, kako vzpostaviti podjetje na spletnem mestu, veliko bolj pomembno kot "veliko" grafično delo. Spletni vir in njegova oglaševalska akcija morata biti optimalno združena v barvah, grafiki, prepoznavnosti in prisotnosti. Priznavanje in izvirnost sta pomembni zahtevipiktogram mesta.

  Kako nastaviti sliko v eni minuti

  Če želite poiskati tematsko primerno sliko, jo preimenujte v datoteko favicon.ico in jo postavite v koren mesta. Torej lahko ustanovite podjetje v minuti. Toda to je napačna odločitev. Ikone, ki jih je enostavno najti na internetu, pogosto izdelajo strokovnjaki in so običajni obiskovalci spletnega vira. Toda lastnik mesta takoj izgubi v izvirnosti in edinstvenosti.
  Pri ustvarjanju spletnega vira v določenem slogu ali za določeno, splošno sprejeto aplikacijo je nastavitev predogleda v eni minuti smiselna in je nedvoumna odločitev. Ko je spletno mesto edinstven izdelek, reševanje problema, kako vzpostaviti facticon, ni toliko tehnična stran kot družbena komponenta.
  Favicon je namestitev avtorja (lastnika) spletnega vira za oblikovanje v glavah obiskovalcev specifične misli o spletnem mestu, njegove usmerjenosti in funkcionalnosti.

  Sorodne publikacije