Izginja na disk C: Možni vzroki in načini za rešitev problema

Verjetno ni treba reči, da mnogi uporabniki sistema Windows pogosto opazijo: lokacija na trdem disku ima možnost, da se znatno zmanjša. Ta gigabajt je izginil, potem še dva, potem še več. Zakaj se to dogaja? Če je na vašem trdem disku prost prostor, lahko obstaja veliko razlogov. Vendar pa nadaljnje gradivo, ki je na voljo za seznanitev, predstavlja glavne situacije, ki jih je mogoče obravnavati z nekaj preprostimi metodami.

Zakaj je prostor na disku C izginil: možni vzroki

Na splošno je en natančen vzrok takega pojava zelo težko poimenovati. Tukaj je vse v njihovi popolnosti.
Praviloma prostor na disku C izgine (uporablja se Windows 10 ali pa je sistem uvrščen spodaj, ni pomemben), predvsem zaradi sistemskih procesov samega operacijskega sistema, kot tudi, ko se uporabnik drži računalnika.


Vendar pa so najpogostejši dejavniki, ki povzročajo takšne situacije, naslednji:
 • prisotnost prevelikega števila povratnih točk;
 • stalna namestitev posodobitev;
 • uporablja dodaten prostor za datoteke ostranjevalnega in mirovanja;
 • razpoložljivost začasnih programskih datotek;
 • ostanki nepravilno izbrisanih programov;
 • napake sistemskih diskov s pojavom zlomljivih sektorjev;
 • Vpliv virusov.
 • Na podlagi zgoraj navedenih razlogov, ko izgine prostor na disku C, lahko uporabite standardna orodja za njegovo izdajo in uporabite posebna orodja.Program Optimizatorji ali odstranitev. Vendar pa bo še naprej poudarek predvsem na orodja operacijskega sistema.


  Točke za varnostno kopiranje in obnovitev

  Seveda, ustvarjanje obnovitvenih točk ali varnostne kopije v ozadju - koristno stvar (malo, če Windows je koristno, da si opomore po nepredvidenega izpada). Ampak, veste, so vsi ti podatki shranjeni v posebej rezervirano področje na trdem disku.
  Zato, če manjka prostora na disku, Windows 7 ali kateri koli drug sistem omogoča takšne pogoje ali do odstraniti. To se izvede s standardno čiščenje meni sistemski particiji, ki je dostopna preko menija PCM ikona PC je s prehodom na splošno zavihku varnostne nastavitve. Obstaja poseben gumb, po kliku na katere elemente je treba očistiti, bodo izbrisani.

  Update

  Dejstvo, da lahko izgubi prostora na trdem disku za krivega in nenehno posodobitvami. Seveda, je verjel, da onemogoči njihovo namestitev ni potrebna, vendar pa ni tako enostavno. Kot nedavnih dogodkov virusi in WannaCry Petya.A, strokovnjaki Microsoft hitro izdal posebne pakete, ki naj bi omogočile, ne da nevtralizirati grožnje, ampak vsaj, da se prepreči njeno vdor v sistem.
  Poleg tega nekateri paketi za Windows 7 lahko povzroči nepravilno delovanje OS. V tem primeru je priporočljivo, da se odstranijo posodobitve, ki povzroča napako, in nato samodejno izklopi namestiti njih. V najboljšem primeru lahko izberetemožnost iskanja in predloge za zagon in namestitev.

  Navidezni pomnilnik

  Morda je prišlo do izgube prostora na trdem disku in zaradi nepravilne konfiguracije navideznega pomnilnika, ki ustreza sistemski komponenti pagefile.sys, se imenuje ostranjevalna datoteka.
  Če želite preveriti njegovo velikost, morate vnesti del uspešnosti. Samodejno imenovanje njegove velikosti ni večno priporočljivo. V bistvu, če imate 8 GB ali več RAM-a, lahko zaustavite navidezni pomnilnik. Verjemite, zmogljivost sistema ne bo trpela zaradi tega (preverite na prenosnem računalniku s procesorjem Core i7-2620M s frekvenco 27 ​​GHz in 8 GB RAM-a).

  Datoteka spanja

  Drug razlog, zakaj je prostor na disku C izginil, je stalna uporaba prehoda med spanjem.
  Ta način deluje s sistemsko komponento hiberfil.sys in shrani podatke o tekočih programih in njihovih trenutnih nastavitvah, pri čemer rezervira prostor na disku sistemske particije in RAM-a. Na splošno je bolje uporabiti način mirovanja namesto mirovanja v takšnih situacijah in tako odstraniti tako veliko datoteko.
  Če želite to narediti, morate v ukazno konzolo zapisati linijo powercfg /h off. Mimogrede, po uporabi takšnega ukaza, povezava v stanje mirovanja izgine tudi v glavnem meniju gumba za zagon. V bistvu, na računalnikih z majhnimi količinami za uporabo takšnega načina ni priporočljivo na vseh.

  Začasne programske datoteke

  Jedo je eden od problemov, s katerimmanjkajoči prostor na pogonu C, - neobjavljene začasne programske datoteke. V tem primeru ne govorimo le o spletnih brskalnikih, v katerih morate očistiti predpomnilnike, datoteke, piškotke in zgodovino obiskov ter izbrisati vse druge časovne komponente, na primer v obliki shranjenih sličic. Kot eno najpogostejših situacij lahko navedete primer namestitve neke aplikacije neposredno iz okenskega arhivarja, ne da bi jo prej razpakirali na trdi disk. Hkrati pa lahko takoj po zaprtju arhivarja opazimo, da je očitno sam razpakiral vse, kar je bilo v arhivu, ki ga je po velikosti mogoče primerjati s polno velikostjo tamkajšnjih podatkov.
  Druga težava je izguba prostora na disku C, - Photoshop ali kateri koli drugi grafični ali video urejevalnik. Takšni pripomočki ustvarijo lastno ostranjevalno datoteko, ki popolnoma ignorira osnovne nastavitve sistema. Zato uporabnik prejme predmet precej velike velikosti, ki lahko večkrat preseže datoteko.

  Izgubljeni prostor na disku C: ostanki oddaljenih programov

  Še ena težava je, da se odstranitev lastnega programa Windows Remote Desktop ne prikaže na najboljši način, kar se nanaša na dejstvo, da ne odstrani vedno vsega, kar je bilo narejeno. Če ste prej predlagali, da sami odstranite nekatere elemente, sistem preprosto sporoči, da bodo preostale komponente izbrisane ob naslednjem ponovnem zagonu.
  Toda nič takega se ne zgodi. Datoteke in mapeostanejo, kot tudi ključi sistemskega registra (njegova velikost pa je odvisna od hitrosti prenosa operacijskega sistema). V tem primeru bo optimalna rešitev uporaba posebnih orodij, ki omogočajo poglobljeno skeniranje preostalih elementov (Revo Uninstaller, iObit Uninstaller in podobno).

  Sektorji odpovedi

  Na žalost pojav napak v sistemski particiji, po katerem prosti prostor na trdem disku zmanjšuje prosti prostor, ni izjema. Težava je v tem, da so včasih plazilni sektorji povsem banalni za branje ali ne.
  Tako jih sistem preprosto ignorira. Lahko izvedete tudi test na trdem disku, vendar je zaželeno, da to ne storite s standardnim orodjem, temveč z ukazno vrstico, ki ste ga napisali v chkdsk c: /x /f /r ali kakšno variacijo. Ta metoda deluje tako v operacijskem sistemu kot pri nalaganju iz izmenljivega medija. Če je trdi disk fizično poškodovan, potem nič ne bo storjeno, čeprav se verjame, da HDD Regenerator, ki (glede na njegove ustvarjalce) lahko ponovno magnetizira trdi disk, kar dejansko povzroča resno resno škodo. dvomi

  Virusi

  Nazadnje lahko celo veliko virusov napade prostor na disku. To je najpogosteje posledica groženj oglaševanja, vohunske programske opreme ali neželene pošte. Problem je v tem, da se večina teh ugrabiteljev lahko integrira tako v operacijski sistem kot tudi v vse brskalnike, nato pa na disku ostane ogromna količina računalniškega smeti in v obliki začasnih datotek terobliko lastnih elementov.
  Boj proti takšnim stvarem z najboljšimi diskovnimi pogoni (Rescue Disk), ki se lahko začnejo pred zagonom operacijskega sistema, in ugotavlja celo globoko skrite ali integrirane grožnje sistemu.

  Namesto naknadne besede

  Kot lahko vidite, lahko obstaja precej vzrokov, pa tudi načinov za odpravo posledic. In tukaj je, kako takoj ugotoviti, kaj je bil glavni vzrok za zmanjšanje prostega prostora, to je absolutno nemogoče. Zato bo treba ukrepati, milo rečeno, naključno, ugotoviti, s čim naj bi se ta situacija najprej povezala. Ampak ne obupajte. Deluje vsaj ena od predlaganih tehnik. Res je, da je treba izvesti zgornji seznam in zaporedje, v katerem so bili opisani. Kot dokončen zaključek je mogoče ugotoviti, da je večina izgube prostora na trdem disku povezana z delovanjem sistemskih procesov in programov, kot tudi z napačno odstranitvijo programa, po katerem je v sistemu veliko računalniškega smeti, ki ga je težko odpraviti. Vendar pa je možno uporabiti in programirati optimizatorje, čeprav tukaj ni popolnega jamstva o odstranitvi preostalih datotek in map, ki jih nihče ne more dati. Vidljivost razpoznavnosti je tam, a ali je v resnici tako dobra? Seveda virusnih napadov ni mogoče izključiti, vendar se ne dogajajo vedno, pojavljanje napak na trdem disku pa je lahko povezano le s kratkotrajnimi napakami, na primer, ko nenadni izpadi energije ali prisilni ponovni zagon priobesite (zlasti med namestitvijo paketov posodobitev).

  Sorodne publikacije