Kako prekiniti pogodbo z Rostelecom po telefonu, radiu ali televiziji?

Kako prekiniti pogodbo z Rostelecomom? Veliko ljudi se mora soočiti s takšnim problemom iz različnih razlogov: konkurent ponudnika ponuja ugodnejše pogoje za opravljanje storitev, selitev, nezadovoljstvo s kakovostjo televizije (internet ali telefonija) itd. Ne glede na zgoraj opisane razmere bi morali naročniki, ki uporabljajo storitve Rostelecoma, vedeti, da je načelo odpovedi pogodbenih obveznosti poenoteno. V tem članku bo podrobno obravnavana. V nadaljevanju bodo podane tudi nekatere nianse, ki jih bodo zapomnili vsi uporabniki ponudnika.


Kako prekiniti sporazum z Rostelecomom: štiri preproste korake

 • Pripravljamo dokumente (podroben seznam bo naveden spodaj).
 • Pojdimo v pisarno in napišemo izjavo. Obrazec bo zagotovil specialist servisnega centra. Lahko ga izpolnite tudi vnaprej, tako da prenesete iz uradnega vzorca spletnega mesta ponudnika. Spletnim virom tretjih oseb se je treba izogibati, saj morda niso zelo pomembni za postavitev dokumenta.
 • Izvedite vrnitev opreme. Ta točka je pomembna v primerih, ko je bil najet televizijski sprejemnik, usmerjevalnik ali druga oprema. Če naročnik na primer uporablja lastno televizijsko set-top box napravo ali ga kupi (tudi v obrokih), potem se obrnite na spodnjo postavko.
 • Plačamo prejeti račun. Plačilni dokument bo prispel v prvih dneh naslednjega meseca. Za tiste, ki uporabljajo komunikacijske storitvezadevni operater ve, da bodo stroški komunikacijskih storitev, ki se zagotavljajo, na primer v tekočem mesecu, zaračunani v prvih dneh naslednjega meseca.
 • Kdo lahko odpove pogodbo?

  Prenehanje sporazuma s podjetjem Rostelecom po telefonu (in tudi na internetu in TB) osebi, katere podatki so bili uporabljeni med sklenitvijo pogodbe. Ni takih primerov, ko:


 • naročnik ne more zaprositi v salonu ponudnika v zvezi z zaposlitvijo /oddaljenostjo od kraja stalnega prebivališča;
 • je naročnik umrl.
 • V prvem primeru lahko dokumente pošljete po pošti. Da se pri pošiljanju ne izgubijo izvirniki dokumentov, jih je treba kopirati. Pričakovanje odgovora s takšno prijavo lahko traja dolgo časa, zato ni priporočljivo, da se zateka k njemu. Bolj zanesljivo je obiskati pisarno in osebno podati izjavo. Za tiste naročnike, ki jih zanima, kako prekiniti pogodbo z Rostelecomom, ne da bi pri tem uporabili podjetje, bo prijetno novica, da namesto vas lahko pošljete svojega sorodnika ali prijatelja. V tem primeru morate najprej izdati pooblastilo (to je lahko "splošno" pooblastilo za izvedbo kakršnega koli dejanja ali pooblastila za prekinitev pogodbe za komunikacijske storitve) pri notarju.
  Če je naročnik, ki je sklenil sporazum z Rostelecomom, umrl, imajo tudi njegovi sorodniki pravico zaprositi servisni center in napisati izjavo. Katere dokumente boste morali sprejeti z njimi - bodo opisani spodaj.

  Seznam dokumentov, potrebnih za prekinitev pogodbe

  Atosebni obisk urada:
 • izvirnik potnega lista;
 • kopijo pogodbe o storitvenem sporazumu (če manjka, lahko to storite brez nje, ker se druga kopija nahaja v ponudniku v arhivu);
 • instrument sprejemanja in prenosa opreme (tak dokument se izda, kadar naročnik kupi opremo ali ga da v najem ponudniku ob sklenitvi pogodbe za opravljanje storitev);
 • Oprema, določena v aktu (ta postavka je obvezna za tiste naročnike, ki so pred tem imeli televizijski sprejemnik in /ali najemnik).
 • V vsakem primeru je treba vrniti opremo, če pogodba navaja njen zakup. Če tega ne storite, se mesečno plačilo zaračuna v večjem znesku, kot je bilo prej zaračunano, čeprav ponudniku storitev ne bo zagotovljeno več.
  Kako prekiniti sporazum z Rostelecomom na internetu ali drugo storitvijo, če je naročnik sklenil sporazum, je umrl? Sorodniki, ki imajo potrdilo o smrti na rokah, se lahko prijavijo v servisni salon in napišejo izjavo. Potrebujete dokument, ki potrjuje vašo identiteto. Če pogodba vključuje "opremo za najem", jo bo treba vrniti. Prisotnost drugih dokumentov bo plus. Ko se prijavite v pooblaščeni servisni center, morate imeti celoten paket dokumentacije in pooblastilo za izvajanje operacij.

  Kje stopiti v stik z dokumenti?

  Niti v katerem koli salonu nad vhodom, na katerem stoji znak Rostelekom, je treba nasloviti na tako zapleten postopek,kot odpoved pogodbe. Kje lahko prekinete pogodbo z "Rostelecom", si lahko ogledate spletno stran ponudnika ali navedete brezplačno linijo podpore. Pogosto se taka dejanja izvajajo v servisnih centrih. V prodajnih pisarnah in regalih bodo informacije o izvedbi te operacije zavrnjene. Rostelecom je združil salone, v katerih je možno skleniti pogodbo, prejeti informacije od njega in ga prekiniti.

  Vračilo opreme

  Rostelecom svojim strankam ponuja možnost, da uporabijo opremo podjetja (za zakup) in ga kupijo (takoj ali ob obroku). V prvem primeru, ko se prednaročilo ali usmerjevalnik televizorja sprejme za začasno uporabo, je treba ob prekinitvi pogodbe vrniti. Učinkovitost opreme bo izvedel strokovnjak podjetja v času dostave dokumentacije in opreme. Možno je, da je naročnik kupil opremo. Plačilo se lahko izvede enkrat (v celoti) ali mesečno (v obrokih). Vrsta nabave opreme je predpisana v pogodbi. Zato je priporočljivo, da skrbno pregledate njegovo vsebino, da ne bi dobili neprijetnega presenečenja.

  V tem primeru se lahko prekliče pogodba

  . Pogosto se morajo naročniki, ki želijo prenehati uporabljati storitve ponudnika, ki ga obravnavamo, soočiti s številnimi težavami pri zapiranju osebnega računa. Mnogi se pritožujejo, da jim je zavrnjena ločitev, ki navajajo zadolženost. Pravzaprav je edini razlog, zakaj je specialist centerstoritev lahko zavrne sprejem vloge - je prisotnost dolga. Odsotnost plačila za preteklo obdobje (po fakturiranju je dovoljen denarni pritok do 25. v mesecu) se ne šteje za zadolženost.

  Druge nianse

 • Kot je bilo že omenjeno, je za prekinitev pogodbe z "Rostelecom" na domačem internetu mogoče le, če na računu ni zamud. Zato je priporočljivo, da se izplača takoj in šele nato pošlje uradu za prekinitev pogodbe.
 • V primeru predčasne prekinitve pogodbe je možen ponovni izračun komunikacijskih storitev za tiste uporabnike, ki so se v obdobju promocijskih dejavnosti povezali s ponudnikom. Uporabo mehanizma preračuna na tak ali drugačen način bi morali določiti strokovnjaki podjetja.
 • Po prenehanju veljavnosti pogodbe je treba plačati vnaprej vračunane stroške za prejšnje obdobje. Račun za plačilo bo poslan v papirni ali elektronski obliki na začetku naslednjega meseca.
 • Če želite preklicati storitev ene družbe in še naprej uporabljati drugo (z integrirano povezavo), se obrnite tudi na salon in napišite ustrezno prijavo.
 • Kako vem, ali obstaja dolg?

  Preden se obrnete na pisarno podjetja in napišete prošnjo za prekinitev pogodbe, je treba zagotoviti, da na osebnem računu ni dolga. To lahko storite tako, da pokličete, pokličete na telefon ali pokličete na svoj osebni urad (na uradni strani ali vmobilna aplikacija). Prav tako lahko med osebnim obiskom v pisarni ponudnika ugotovite, ali obstaja dolg. Šele po tem boste lahko dobili polnilo za izpolnitev vloge za prekinitev pogodbe. Mimogrede, večina podružnic družbe ima bankomate in posebne terminale za plačilo, s katerimi lahko ne le plačati obstoječi dolg, temveč tudi mesečno plačilo za osebni račun za katero koli od storitev, ki se opravljajo po pogodbi.

  Zaključek

  V tem članku smo razpravljali o tem, kako prekiniti pogodbo z Rostelecomom na televiziji, telefoniji in internetu. Ne glede na to, katera storitev se uporablja, je način odklopa edinstven - se obrnite na servisni salon. To velja tudi za primere, ko je treba prekiniti pogodbo z Rostelecom na domačem telefonu. Izjavo lahko pošljete tudi po pošti, toda v tem primeru ste lahko prepričani, da je prispela do naslovnika in je bila upoštevana. Za izvajanje tako resnih operacij, je priporočljivo, da se uporabljajo za salone Rostelecom.

  Sorodne publikacije