Dinamično ponovno trženje: opis, funkcije, možnosti

Internetni marketing je že dolgo zajel komercialni del omrežja. Ta preprosta resnica "Če niste na spletu, niste v poslu", Bill Gates je že dolgo jasno vsem. Ampak z razvojem SEO in drugih industrij, je vedno več informacij na voljo. Čeprav je delo našlo algoritme, še vedno zahteva nov videz in ideje. Torej je prišlo do dinamičnega ponovnega trženja.

Koncept običajnega ponovnega trženja

Za razumevanje dinamičnega ponovnega trženja ga morate primerjati z običajnim. Kot vedno, tak koncept nam narekuje Google. Tokrat gre za Google Analytics. Ta brezplačna storitev pomaga lastniku vira zbirati statistiko obiskov na spletnem mestu. Ponavadi deluje v povezavi z Google AdWords, kontekstnim oglaševanjem in iskalnim oglaševanjem.


Redno trženje poteka na dokaj preprost način. Lastnik vira vključuje funkcijo oglaševalcev. Po tem se začnejo pojavljati določeni parametri in kazalci, ki lahko določijo občinstvo. Torej, lastnik postane znana starost, spol in interese svojih obiskovalcev. Prav tako je mogoče slediti obnašanju občinstva ob upoštevanju posameznih sej.

Koncept dinamičnega ponovnega trženja

Z novo vrsto ponovnega trženja se lahko atributi teme dodajo oznake. Zaradi njih bo mogoče zbrati še natančnejše informacije o občinstvu. S takšnim ponovnim trženjem se moramo vsak dan srečati na internetu. Na primer, za novo leto se odločite za nakup umetniškega božičnega drevesa. Premaknjeno na več spletnih mestpregledal nekaj možnosti in jo vrgel.


V nekaj urah ste se odločili za branje novic ali člankov. Zdaj, če je oglas na mestu, da bodo prikazali iste različice odpuščanja iz istih spletnih trgovin, ki ste jih videli prej.

Oglaševanje

Google Dynamic Remarketing ima standardni videz. Bannerje je že nastavilo podjetje, zato jih ni mogoče spremeniti. Postavitev slik in gumbov se ne spremeni. Čeprav obstaja več predlog, lahko lastnik oglas nekoliko spremeni.
Nekajkrat boste opazili, da te možnosti za ponovno trženje ne uporabljajo vse spletne trgovine. Običajno so to velika mesta, ki so za to pomembna sredstva. Če je v članku več oglasnih pasic, bo uporabnik videl isto umetno božično drevo, ki ga je iskal že prej, kot tudi druge predloge, ki jih je videl. Hkrati lahko srečate zastave več trgovin.

Kako lahko prilagodim

Dinamično ponovno trženje lahko nastavite na dva načina:
 • Google AdWords.
 • Google Merchant Center.
 • Kakšna je značilnost vsake od teh možnosti? Google Merchant Center ne deluje povsod, zato je lahko edini razlog, zakaj lastnik noče sodelovati s storitvijo. V Rusiji vir deluje. Njegova posebnost je, da uporabniku odvzame praktično vse trenutne naloge. Vse, kar potrebujete, da posodobite vir in namestite pravilne kode na spletnem mestu.
  Ker je Google AdWords bolj univerzalna aplikacija, je pri tem veliko težje sodelovati z njo. Neodvisnobodo morali pripraviti tabele z izdelki in jih naložiti v storitev. Če je prišlo do sprememb, jih je vredno registrirati. Še posebej veliko skrbi v primeru pogostih sprememb cen. Nekateri lahko nekajkrat mesečno posodabljajo mizo, nekateri pa morajo večkrat na dan.
  Obstajajo zapletenost in ustreznost podatkov. Po nalaganju tabele v storitev gre skozi moderacijo, zaradi katere se podatki naložijo kasneje.

  Delo z Google AdWords

  Z Google Merchant Center je preprosto delati, zato za to niso potrebna dodatna navodila. Storitev se izvaja kot ura in lahko hitro zbere potrebne podatke. Toda, kot smo že omenili, deluje le v Rusiji. Toda v Ukrajini, Kazahstanu ali Belorusiji ni. Zato moramo uporabiti različico programa AdWords. Dinamično ponovno trženje zahteva uvedbo natančnih parametrov in algoritma sledenja. Torej, če želite namestiti v tem primeru, bo potrebna baza podatkov mesta. Iz komercialnega vira morate vse izdelke raztovoriti v XML preglednici ali takoj v Excelu. Nato morate vnesti parametre, ki zahtevajo dinamično ponovno trženje programa Google AdWords. Podatki:
 • identifikator blaga;
 • naslov;
 • opis;
 • sklic;
 • slika;
 • stroški.
 • Če spletno mesto pogosto naredi promocije ali popuste, lahko vnesete drug parameter "popustna cena". Če želite zapomniti te informacije, lahko uporabite Google Merchant Center, ki je tudi v angleščini.
  Če želite ustvariti kanal, običajno uporabite že nameščeno možnostkateri se AdWords dobro odziva. Zato se je treba spomniti imena parametrov:
 • id;
 • naslov;
 • opis;
 • povezava;
 • image_link;
 • cena.
 • Če storitev iz nekega razloga ne želi delati, lahko poskusite uporabiti nadomestna imena:
 • id;
 • Naslov izdelka;
 • Opis izdelka;
 • Ciljni URL;
 • URL slike;
 • cena.
 • V tem primeru se lahko problem pravilnega delovanja in polnjenja kanala hitro reši. Torej bo miza dobila ustrezen videz. Stolpci bodo poimenovani po zgoraj navedenih parametrih. Pod tabelo bodo prikazani izdelki s spletnega mesta.

  Kako deluje AdWords

  Dinamično ponovno trženje AdWords deluje z določenim algoritmom. Najbolj osnovni parameter je identifikacijska številka. Pomaga določiti, kolikokrat so obiskovalci dostopali na spletno mesto prav zaradi ID-ja izdelka. Drugi indikatorji vplivajo na izgled pasice. To pomeni, da je ime izdelka, povezava in podoba pomembna. Glede na velikost oglasa so lahko navedeni stroški in opis.

  Težave pri razhroščevanju

  Pri delu z Google Merchant Center morate slediti določenemu parametru kode. So "ecomm". Uporabiti ga morate, da bodo napredni parametri posredovani AdWords in Analytics. To pomeni, da je ta skupina povezava med dvema viroma. Vendar ecomm ne morete uporabljati v programu AdWords, ker lahko povzroči konflikt podatkov. Vir ne bo razumel, kje naj sprejme podatke. V tem primeru je potreben še en parameter - "dynx". Pomembno je, da jih ne zamenjamo, da bi dobili prave rezultate.

  Pogoste napake zmede

  Kljub dejstvu, da sam proces ni tako zapleten, kot se zdi, zaradi velike količine informacij, je nemogoče slediti vsem korakom. Zato se pogosto pojavljajo naslednje napake:
 • napačen URL;
 • ​​
 • Ne omenja slike;
 • ponovite identifikatorje.
 • Zelo pogosto uporabniki pozabijo na razpoložljivost testov A /B, ki pomagajo pri odkrivanju napačnih nastavitev. V tem primeru morate poskusiti nekaj tednov ali mesecev. Na primer, spremenite barvo ozadja ali vklopite osvetlitev ozadja. Lahko tudi prilagodite gumbe ali količino oglaševanja. Vse to bo dalo občinstvu povratne informacije in vam pomagalo ustrezno izmeriti učinkovitost ponovnega trženja.

  Delo z myTarget

  V myTarget je dinamično ponovno trženje. Ta možnost je veliko manj pogosta od prejšnjih dveh. Platforma deluje tako, da cilja ciljne oglase. To je manj priljubljena, saj je bila razvita ruska družba Mail.Ru Group, oziroma, premenyaetsya predvsem v Ruski federaciji. Najprej morate nastaviti kodo in števec. To storite tako, da na strani »Občinstvo« ustvarite števec. Vnesti morate spletno mesto, na katerem bo nameščen, pa tudi e-poštni naslov in geslo. Zdaj na vsaki strani virov po oznaki morate nastaviti kodo števca in dinamično ponovno trženje. Nato mora lastnik konfigurirati prenos parametrov. Kot vedno je identifikator blaga še vedno obvezen. V meniju »Občinstvo« morate izbrati cenik in ga naložitioddelek. Po določitvi vseh napak, do katerih je prišlo med namestitvijo. Preveriti je treba njihovo razpoložljivost in v primeru popravka.

  Delo s Facebookom

  Značilnost dinamičnega ponovnega trženja na Facebooku je, da lastnik ni povezan s piškotkom spletnega mesta, zato se oglaševanje prikaže vsakemu uporabniku, ki uporablja računalnik, pametni telefon ali tablični računalnik za prijavo.
  "Facebook" omogoča postavitev transparenta enega ali več blaga. Besedilu v besedilu lahko dodate dinamično spremembo. Tako bo transparent označil stroške blaga, ime, blagovno znamko itd. Oglaševanje v tem primeru je prikazano v viru Facebookovih novic ali v desnem stolpcu strani, v Instagramu, na spletnih straneh in v aplikacijah podjetja v Mreži občinstva. Za dinamično ponovno trženje v tej družabni mreži potrebujete:
 • poslovni račun;
 • nastavitev sledenja pikslov in dogodkov;
 • .
 • Zdaj morate ustvariti ali odpreti nastavljeno slikovno točko. Tukaj morate kopirati kodo, da jo prilepite v telo spletnega mesta. Nato morate za izvedbo analize izbrati več dogodkov. Ponavadi prilagodljivi zasloni prikazujejo izdelke in imenike, dodajajo pa izdelke v nakupovalni voziček in nakupovanje.

  Samostojno delo

  Če niste nikoli naleteli na AdWords in druge podobne vire, je preprosto sami ugotoviti. Če želite to narediti, boste morali iti skozi potek SEO ali študija na spletu. In tudi takrat boste morali postati pomočnik programerja, ki vam bo pomagal s tehničnim delom: ustvarite kanal za pošiljanje kode indal števec.
  Če ste seznanjeni s tem vprašanjem, morate le skrbno pristopiti k nastavitvi. Še posebej, ker bodo na prvih stopnjah še vedno morali iti skozi nekaj napak, da bi bilo vse, kar je mogoče, specifično za vaš vir.

  Sorodne publikacije