Kako naredim preusmeritev s http, https in zakaj moram?

Vse več spletnih mest želi preiti na nov protokol HTTPS. Ta nova moda je tudi ujeta v iskalnikih, ki razvrščajo strani, ki uporabljajo ta varnostni protokol. Gostitelji ponujajo storitve v obliki zagotavljanja brezplačnih potrdil, izdajo se ustrezni vtičniki za sisteme za upravljanje vsebin. Zato lahko vsak spletni skrbnik preprosto preklopi na nov protokol in izvede preusmeritev s http https na Bitrix, WordPress in druge CMS. Toda zakaj ga potrebujete?

Kaj omogoča prehod iz HTTP HTTPS?

Uvedba novega varnostnega protokola za spletno stran se lahko pojavi iz treh razlogov:
 • Zaupnost. Internet je odprto okolje in tukaj https varuje komunikacijo med strankama. V odsotnosti lastnika dostopne točke HTTPS bodo na voljo zasebni podatki: kreditne kartice (na primer pri spletnem nakupu).
 • Celovitost. Protokol https zagotavlja, da bodo informacije prejemniku poslane v neokrnjeni obliki. Lastnik Wi-Fi lahko na primer vstavi »levi« oglas na spletno mesto, spremeni videz mesta in stisne slike, da bi prihranil denar. Če pa ima spletno mesto HTTPS, to zagotavlja, da spletno mesto ne bo spremenjeno.
 • Resnica. Certifikat zagotavlja, da je obiskano mesto resnično pristno.
 • To pomeni, da protokol https zagotavlja, da bodo vse informacije posredovane v celoti in natančno na naslov. Nihče ne bo mogel spremeniti informacij, ko bo posredovan. To še posebej velja za različne spletne trgovine in plačilne storitve.


  Poleg tega certifikacija pozitivno vpliva na promocijo spletnega mesta v iskalnikih. Zato mnogi skrbniki spletnih mest prejmejo varnostna potrdila za svoja spletna mesta. Toda po tem, ko se soočimo s problemom - nastavitev. Konec koncev, ni dovolj, samo da bi dobili potrdilo, morate pravilno prenesti ves promet na novo domeno in "povedati" o tem iskalnikom. Kako to storiti?

  Priprava

  Preden ustvarite preusmeritev iz http, https, morate pripraviti spletno mesto. Prvi korak je relativna relativna notranja referenca. To pomeni, da je treba odstraniti prve znake povezave "http: //". Dodate lahko tudi črko "s" na označene znake, tako da se vsi vaši članki nanašajo na različico spletnega mesta z varnostnim protokolom, vendar je to treba storiti po končnem končanju mesta.


  To je enostavno. Zdaj obstaja veliko programov za različne sisteme za upravljanje vsebin, ki bodo v nekaj sekundah naredili vse reference na relativno mesto. Na primer, za priljubljeni sistem Wodpress obstaja vtičnik HTTP /HTTPS Remover.

  Preverjanje

  Po namestitvi certifikata in namestitvi zunanjih povezav je priporočljivo preveriti, ali je bil certifikat pravilno nastavljen. To lahko storite s posebno storitvijo ssllabs.com. Tam morate vnesti ime domene mesta in klikniti na gumb Sabmit, potem pa bo sistem prikazal oceno nastavitve povezave in svetoval, kako rešiti morebitne težave. Če je parameter Splošna ocena ocenjen kot "A", je vse odlično in vaš varnostni certifikat je dober.

  Nastavitve preusmeritve iz http https

  Iskalniki zaznavajos certifikatom HTTPS in brez njega kot dve popolnoma različni strani. Zato je potrebna preusmeritev s http https. Ta postopek je enak spreminjanju domene. Preusmeritev je treba vzpostaviti neposredno in pomembno je, da ne vsebuje vmesnih dokumentov. V nasprotnem primeru se lahko oblikuje preusmeritvena veriga, ki lahko zmede iskalnike. Seveda bo to negativno vplivalo na dojemanje spletnega mesta in ne bo prineslo nobenih koristi.

  Najlažje je urediti datoteko htaccess. Preusmeritev HTTP HTTP s to datoteko se izvede, če je mesto gostilo na strežniku Apache. V datoteko naj se zapišejo naslednje vrstice: [] RewriteEngine On RewriteCond% {HTTPS} off RewriteRule (. *) Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [] Lahko preprosto kopirate in prilepite v datoteko htaccess. Spomnimo se, da je v korenu vašega spletnega mesta in je vedno na spletnih mestih, ki delujejo pod Apache. Ko vnesete to kodo, se prepričajte, da ste od http https zaslužili preusmeritev. Če želite to narediti, pojdite na katero koli stran spletnega mesta in poiščite, da vas preusmeri na domeno s certifikatom https. Če je tako, pojdite na druge strani. Zdaj, ko robot iskalnika zadene vašo spletno stran, se bo samodejno preusmeril na različico https. Potrebuje čas, da razume, kaj naj vnese v svoj algoritem. Značilno je, da zaznavanje prehoda in preusmeritev iz http https na iskalnik "Yandex" traja približno mesec dni, čeprav Google gre teden dni ali tako. Upoštevajte, da prehod na https ni vedno uspešen. Spletne strani nekaterih webmasters po tem postopku so zelo dolpozicij v iskalnikih, padejo iz indeksa in se nato zelo kmalu spustijo v indeks. Včasih morate žrtvovati velik delež prometa in mnogi webmastri so izredno nezadovoljni z rezultatom prehoda. Tudi TIC se ponastavi, in čeprav je potem obnovljen, v času njegove ponastavitve strani v očeh oglaševalcev izgleda zelo slabo.
  Vendar so pogosto preusmeritve praktično neboleče in hitre. "Yandex" za mesec "lepila" mesto in njegovo zrcalo, in kot rezultat, ves promet vrne nazaj, vendar je že na novi domeni s predpono https.

  Sklep

  Prej ali slej bo moral prehod na nov varnostni protokol. Kmalu bo postala ena od ključnih zahtev iskalnikov, ki preprosto ne bodo visoko uvrščeni na spletna mesta s protokolom http. Torej, zakaj to ne storite prej kot vaši konkurenti? Torej bo prvič težko in verjetno boste izgubili nekaj prometa, toda dolgoročno boste zmagali natančno. Vsaj, tako pravijo predstavniki iskalnikov sami. Ni razloga, da ne bi verjeli. Na splošno prehod na https izboljša vaše spletno mesto z varnostnega vidika.

  Sorodne publikacije