Laserski tiskalnik LaserJet Ultra M106w - izjave, značilnosti in funkcije

Kako izbrati kakovosten domači tiskalnik? Odgovor na to vprašanje je odvisen od številnih dejavnikov: mesečne količine strani, vrste tiska in drugih. Vendar pa je za tiskanje besedilnih dokumentov bolje izbrati le laserske tiskalnike. V njih je poraba tonerja veliko nižja od cene črnila v brizgalnih tiskalnikih. Delajo veliko hitreje in tišje. Laserski enobarvni tiskalniki so glavno delovno orodje v številnih pisarnah. Ampak ni nič narobe, če jih uporabljamo doma. V zvezi s tem je model HP LaserJet Ultra M106W izjemnega pomena. Mnenja o tem izdelku so dvoumna, zato jih morate podrobno razstaviti. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.


Proizvajalec tiskalnikov

Podjetje Hewlett-Packard je leta 1939 ustanovila dva nekdanja študenta. Ob začetku nastanka se je podjetje ukvarjalo s proizvodnjo računalniške in merilne opreme: osciloskopi, logični analizatorji, generatorji signalov itd. Malo kasneje je podjetje obvladalo sproščanje različnih medicinskih elektronskih naprav. Podjetje "Computer Age" se je začelo leta 1966 z uvedbo prvega mini računalnika na svetu. Po tem je proizvajalec naredil tesno sprostitev računalnikov in prenosnih računalnikov. Za računalniške periferne naprave je podjetje prevzelo že leta 1984, ko je izdalo prvi svetovni inkjet tiskalnik. Od takrat so tiskalniki, računalniki in prenosni računalniki prednostna področja podjetja. In tehnika, ki jo dobi zelo velikovisoke kakovosti Oglejte si tiskalnik HP LaserJet Ultra M106W. Povratne informacije uporabnikov so večinoma pozitivne. In to je veliko o tem, kar piše.


Zgodovina našega časa

Leta 2015 je bila HP razdeljena v dve skupini. Prva je proizvodnja masovnih izdelkov (tiskalniki, računalniki in prenosniki). Drugi je specializiran za strežniške rešitve in služi izključno poslovnim strankam. Takšna delitev funkcij je bila namenjena podjetju le v prid in omogočila povečanje produktivnosti. Vsi so se še vedno spominjali korupcijskega škandala s HP. Vodstvo podjetja se je izkazalo za krivega za podkupovanje birokratov za vladna naročila. Izplačana je bila velika kazen. Vendar to ni vplivalo na kakovost izdelkov. HP LaserJet Ultra M106W, ki ga bomo pregledali nekoliko kasneje, je neposredna potrditev. Zdaj pa si poglejmo tehnične lastnosti naprave.

Značilnosti laserskega tiskalnika

Oglejmo si več o HP LaserJet Ultra M106W. Pregled bomo začeli s številom objavljenih strani na minuto. Ima eno, pri normalnem delovanju. To je zelo dober rezultat za proračunski sistem. Vložek je 9200 strani. Največja mesečna obremenitev je dvajset tisoč strani. Kaj lahko rečete? Za domačo uporabo take naprave je dovolj. Tudi za majhno pisarno. Toda od velikih organizacij je bolje paziti na dražje, profesionalne modele. Lunina obremenitev vam ne omogoča tiskanja velikih količin dokumentov.
Na tiskalnikunameščen procesor z urno hitrostjo 600 megahertzov. Uporablja se za pravilno prepoznavanje besedila in tiskanje v visoki ločljivosti. Mimogrede, največja ločljivost natisnjene strani je 1200 dpi. Hitri tisk je na voljo v formatu 600 dpi. Za tiskanje navadnega besedila dovoljenje ni kritično. Besedilo bo popolnoma berljivo pri ločljivosti 600 in 1200 DPI. K temu, kar je pomembnejši parameter časa izhoda prve strani. Pri "hladni" vključitvi se prva stran natisne v 73 sekundah. To je dober rezultat. Zdaj pa poglejmo videz HP LaserJet Ultra M106W G3Q39A. Mnenja o zasnovi so dvoumna. Ni vsem všeč.

Oblika tiskalnika

Načeloma je videz tiskalnika standard za naprave tega razreda. To je relativno majhna naprava v pravokotnem ohišju z zaobljenimi obrazi. Barvna paleta je precej slaba. Obstajajo modeli v črno-beli izvedbi. Toda za pisarniško opremo je to običajno. Na zgornji plošči je razpoka listov. Spredaj je pod pladnjem pladenj za čiste rjuhe. Na hrbtni strani tiskalnika je prostor z dostopom do kartuše. Krmilni elementi se nahajajo na zgornji plošči. Obstajajo tudi informacijske LED. Nič ni izjemnega v obliki HP LaserJet Ultra M106W. To potrjujejo povratne informacije uporabnikov. Čas je, da upoštevate edinstvene značilnosti tiskalnika.

Dodatni funkcijski

Za razliko od proračunskih modelov ima ta tiskalnik dodatno funkcionalnost, ki je zasnovana za lažje življenje običajnega uporabnika. ZaDodatne funkcije vključujejo HP ePrint. Omogoča priključitev tiskalnika na katero koli mobilno napravo z uporabo omrežja Wi-Fi in neposredno tiskanje. Vključen je tudi Wi-Fi oddajnik. To pomeni, da lahko napravo povežete z računalnikom s klasičnim kablom USB ali z brezžično povezavo. Druga koristna možnost je podpora različnih vrst papirja. Tiskanje je možno na navadnih pisarniških listih, kot tudi na takšnih "eksotičnih" izdelkih, kot je venele papir. Na voljo je tudi podpora za fotografski papir. Tiskalnik lahko povežete z računalnikom z operacijskim sistemom Windows ali MacOS. Linux podpora ni napovedana, kar seveda nekaterim uporabnikom ni všeč.

Pozitivne povratne informacije od lastnikov

Zdaj je čas, da preidemo na misli ljudi o napravi, kot je laserski tiskalnik HP LaserJet Ultra M106W. Ocene so zelo pomembne pri izbiri te ali te naprave. To je tisto, ki pomaga razumeti, kako dobro izražene karakteristike proizvajalca sovpadajo z resničnimi. Tudi vedenje naprave v realnih razmerah bi bilo lepo preučiti. Zato je velika večina uporabnikov povsem dovolj za nakup. Vsi ugotavljajo, da se dejanske značilnosti tiskalnika ne razlikujejo od navedenih. Natisne predstavljeno napravo zelo hitro. Tudi proizvajalci niso zavajali in v smislu vložka virov. Zares manjka 9200 strani. Toda nakup nove kartuše bo bistveno vplival na žep. Zato je bolje, da ga preveč napolnimo. Ampak potem se bo vir nekoliko zmanjšal. Za običajnega uporabnika paki uporablja napravo za osebne namene, ni razlike. Posebno prednost je, da mnogi lastniki menijo, da je brezžična povezljivost z računalnikom ali mobilno napravo na voljo.

Negativne povratne informacije lastnikov

Vendar pa obstajajo negativni komentarji glede HP LaserJet Ultra M106W. Negativne povratne informacije so predvsem posledica zasnove naprave. Mnogi ne marajo odkrito brezosebne naprave. Dolgočasni beli pravokotnik na mizi. Toda to je pisarniška oprema. Torej morate biti bolj strpni. Toda obremenitev inženirjev podjetja, da ne morejo organizirati običajne brezžične povezave, je resna. Po mnenju uporabnikov je Wi-Fi povezava tiskalnika z vsako napravo zelo nestabilna. Zaradi tega ni mogoče natisniti besedila strani na običajen način. Ne za uporabnika in pomanjkanje podpore za operacijske sisteme v družini Linux. Vse bolj so priljubljeni. No, najpogostejši vzrok za pritožbe je visoka cena materialov. Zamenjava kartuše je zelo draga. Z dejstvom, da sam tiskalnik stane peni. Vendar je to del dolgoročne strategije HP. Dajo svoje tiskalnike brez uspeha, potem pa bodo poplačale škodo zaradi originalnih kartuš. V vsakem primeru, ta tiskalnik - dostojno napravo za domačo in pisarniško uporabo, saj so pozitivne ocene veliko več kot negativne.

Zaključek

Tako smo pregledali proračunski laserski tiskalnik za domačo in pisarniško uporabo HP LaserJet Ultra M106W. Njegov opis pravi, da je pred namisodobno in precej funkcionalno napravo z dostojnim mesečnim obremenitvijo. V tej enoti je vse dobro, razen brezžične povezave ni najboljše kakovosti in mračne oblike. Vendar to ni posebej kritično. Najbolj privlačna je cena. Toda stroški tiskalnih kartuš so odbojni. Vendar pa bo moral povprečni uporabnik kartušo pogosto menjati. Igra je vredna sveč.

Sorodne publikacije