Vse načine, kot v "Vordi" za zmanjšanje razdalje med vrsticami

Če ste pred kratkim začeli delati z urejevalnikom Word, morda ne veste, kako spremeni oblikovanje vseh vidikov. V tem članku bomo govorili samo o eni izmed njih - povejte nam, kako zmanjšati razdaljo med vrsticami v "Vardo". Strinjam se, ker vsi želijo, da njegov pisni papir izgleda lepa, toda takšni artefakti samo uničijo to lepoto. Torej preberite ta članek do konca, da veste, kako ravnati z njimi.

Dodatne točke

Preden lahko zmanjšamo razdaljo med vrstama v "Vardo", je priporočljivo najprej preučiti odstavke. V smislu, da lahko včasih uporabnik namesto enega odstavka vstavi več. Prav ta dejanja vodijo k dejstvu, da je med vrsticami velik prazen prostor.


Da bi skrajšali čas iskanja po odtenkih, lahko uporabite prikazane simbole za vizualizacijo. Ta funkcija se aktivira s klikom na ikono v orodni vrstici. Nahaja se v zavihku "Home" in označena z ikono "¶". S klikom nanj boste lahko videli vse nevidne znake. V tem primeru odstavek predstavlja simbol "" ". Zdaj lahko najdete samo dodatne odstavke in jih izbrišete. To je bil prvi način za zmanjšanje razdalje med vrstami v Vardo, vendar ne zadnje, zato preidite na drugo.

Problem z intervalom

Naslednji način za zmanjšanje razdalje med vrsticami v "Vordie" je sprememba sloga sloga "brez presledkov". Vendar pa je ta metoda priporočljivaUporabljajte le, če je reža zelo velika in izrazita. Dejstvo je, da lahko ta metoda korenito spremeni oblikovanje vašega dokumenta in s tem pokvari delo.


Torej, da bi odstranili dolge intervale med vrsticami, morate iti na zavihek Domov in poiskati razdelek, imenovan "Slogi". Izbrati mora slog "Brez intervalov". Ko jo zaprete na plošči, razširite razdelek z ustreznim gumbom. Če imate najnovejšo različico "Warda", morate podatke vdelati v zavihek "Oblikovanje" v razdelku "Oblikovanje dokumenta". Orodje se imenuje "Razmik med odstavki".

Naredimo popolno nastavitev: odpremo "Odstavek"

. V ta namen smo upoštevali načine, ki ne dajejo popolnega učinka, lahko pa le nekaj kratkih časov spremenijo oblikovanje. Ampak, če želite odstraniti vrzel med linijami in ne poškodujete celotnega dokumenta, je najbolje, da uporabite popolno nastavitev. Zdaj govorimo o tem, kako zmanjšati razdaljo med vrsticami v Vardo, tako da uporabimo prilagodljivo nastavitev oblikovanja.
Za začetek morate označiti območje besedila, ki ga boste spremenili. Potem pojdite na kartico Domov in v razdelku »Odstavek« v njej kliknite ikono s puščico v spodnjem desnem kotu. Ikona se nahaja v spodnjem desnem kotu odseka.

Dokončamo nastavitev: nastavimo vrednost

Takoj, ko to naredimo, se prikaže okno z nastavitvami »Odstavek«. Takoj narišipozornosti na razdelek "Interval". Je v njem in opravljene so vse potrebne nastavitve. Spremenite lahko razmik med odstavki in med vrsticami samega odstavka. Če želite narediti prvo, uporabite števec poleg besed "Pred:" in "Po".
V primeru, ko želite popolnoma odstraniti interval, postavite "0". Če želite odstraniti razmik med vrsticami, uporabite spustni seznam na desni. Uporabite lahko prednastavitve (enojne, 15 vrstic, dvojne, minimalne, natančne in množiteljske) ali ročno vnesete v polje vrednosti:
Tukaj prenašate, tako rekoč, v Wordovo usposabljanje na temo, kako zmanjšati interval med vrsticami.

Sorodne publikacije