Neodvisni pregled telefona: kje je vzrok in zakaj?

Današnji potrošniki se pogosto srečujejo s pomanjkljivim blagom, slabim servisom ali nesposobnimi popravili. Zato ni presenetljivo, da se mnogi zanimajo za strokovno znanje mobilnih telefonov. Toda za različne trike, da bi pridobili dodatne ugodnosti se zatekajo k in kupci. Zavarovati in se zaščititi pred lažnimi izjavami bo pomagal neodvisen pregled telefona.

Zakaj potrebujemo neodvisno strokovno znanje?

Za reševanje sporov in konfliktnih situacij se opravi neodvisen pregled. Bistvo postopka je ugotoviti, katera naprava je posledica tehnične napake. Neodvisni pregled mobilnega telefona je metoda analize, ki omogoča identifikacijo napak in vzrokov njihovega nastanka. Študija se izvaja z namenom ugotavljanja zakonske zveze, ponarejanja, sebičnega vzdrževanja ali nepravilnega ravnanja z opremo. Oceno kakovosti lahko zahtevata tako potrošnik kot prodajalec. Interes kupca v tem primeru je naslednji:
 • znižanje cene;
 • izmenjava blaga na podobni;
 • telefonska centrala za drug proizvod;
 • povračilo za nakup.
 • Prodajalec ima lahko tudi določene cilje, da opravi neodvisen pregled telefona. Med slednjimi lahko navedemo takšne težnje:
 • odpraviti potrebo po brezplačnem vzdrževanju;
 • dokazujejo pomanjkanje zakonske zveze zaradi pomanjkljivosti, ki so nastale v fazi proizvodnje;
 • zavrneiz izmenjave blaga;
 • Ugotovite, da je napaka nastala zaradi delovanja naprave s strani uporabnika.
 • Tehnološke raziskave se izvajajo za vse vrste telefonskih aparatov. To so preproste celične, pametne telefone in naprave elitnega razreda.
  Ocena kakovosti neodvisnega strokovnjaka je dobra, ker ni zainteresirana za sprejemanje katere koli stranke. Servisni center proizvajalca praviloma obdolži kupca, vendar bo strokovna ocena potrošnika zagotovo na njegovi strani. Neodvisne raziskave bodo objektivno in pravilno opredelile vzrok problema in pomagale rešiti spor.

  Kaj naj storim, če je moj telefon potekel, preden poteče garancija?

  Vzrok takšnega pojava je pogosto tovarniško napačna. Konec koncev, če telefon med garancijskim obdobjem preneha normalno delovati, vam to daje priložnost za razmislek. Kaj se bo zgodilo? To napravo kupi oseba s pričakovano življenjsko dobo več kot eno leto. Zato so vse napake pri izdelavi lažje namestiti v zgodnji fazi delovanja in dokazati njihovo pravilnost. Čez nekaj časa bo to veliko težje.

  Obratna situacija je, da je kupec namerno poskušal odstraniti napravo, da bi dobil materialne koristi in krivil proizvajalca. Toda če je vse pregledno in pošteno, nihče ne poskuša pridobiti denarja na goljufive načine, potem pa bo treba opraviti neodvisen strokovni pregled telefona. Konec koncev je povsem možno, da je stranka že uvedla podoben izdelek in da ni bilo nobenih pritožb.

  Kaj storiti, če trgovina ne prizna krivde?

  Verjetno veliko ljudi pozna situacijo, v kateri prodajalec ne sprejema blaga. Trdi, da je bil telefon kupljen v delovnem stanju, oziroma je odstranjena odgovornost trgovine. Ampak ne vedno, držite roko napravo, ko kupite lahko prepozna svoje morebitne napake. Tudi če trgovina sprejme telefon, jo pošlje v tehnično študijo v servisni center. Zato, pogosto s situacijo zavrnitve storitve obraz po pregledu naprave, ki jih strokovnjaki proizvajalca. Podajajo sklep o krivdi kupca, najpogosteje pa se ta primer konča.

  Kaj storiti, če so razmere dosegle sodišče?

  Skrajni primer je vložitev tožbe na sodni postopek. To se zgodi zelo redko in samo v primeru, ko se miroljubni sporazum ni izšel. Toda bolje je poskusiti izogniti se takšni možnosti, saj tudi če sodišče odloči v korist kupca, lahko le dobi moralno zadovoljstvo. To je posledica dejstva, da bo sam proces stane več kot strošek novega telefona. Toda v tem primeru se ni treba spraševati, kje naj opravi pregled telefona. Ta postopek bo izvajala državna komisija.

  Koliko bo stala tehnična študija?

  Stroški storitev se izračunajo individualno in so odvisni od različnih kazalnikov:
 • raven tehničnosti modela;
 • tip modela;
 • cenovna kategorija;
 • proizvodno podjetje;
 • podroben pregled;
 • rok.
 • Večinapomemben dejavnik je prva točka, saj je bolj kompleksen model, več težav bo povzročilo delo strokovnjaka. Strošek modela vpliva tudi na ceno raziskave, saj označuje število vgrajenih funkcij. Zanimivo je tudi opredelitev ponarejanja. Če želite ugotoviti, ali je naprava opremljena, se bodo stroški dela včasih povečali. Seveda, veliko dražji bo pregled telefona, če so potrebne dodatne raziskave, ker to zahteva posebno opremo in naprave. Ti vključujejo organoleptične, fizikalno-mehanske in druge metode za ocenjevanje kakovosti proizvoda.


  Pomembno vlogo ima oseba, ki je naročila pregled. Torej, za posameznike bo cenejši od zakonitih.

  Kako izbrati strokovno podjetje?

  Da bi izbrali organizacijo, ki bi lahko kvalitativno pregledala telefon, morate določiti stopnjo profesionalnosti. Kazalec resnosti podjetja bo posebna licenca, ki omogoča tak postopek. Druga točka, na katero se je treba osredotočiti, je izdajanje pisnega dejanja diagnosticiranja naprave. Ustrezne informacije bodo pregledi in priporočila drugih strank. Vsa vprašanja za plačilo je bolje rešiti takoj, tako da potem ni nepotrebnih nesporazumov. Treba je natančno prebrati pogodbo, se dogovoriti o seznamu potrebnih študij. Če je potrebno - razpravljali o uvedbi dodatnih postavk. Od vseh teh točk bo odvisen končni rezultat in končni strošek storitve.

  Kako se izvaja kakovost telefona?

  Pregled telefona, tako kot vsak drug izdelek, se začne z organoleptičnim ocenjevanjem. Prvič, strokovnjak pogleda videz naprave. Naslednji korak je preverjanje notranjega stanja - udarca vlage, zunanjih teles, mehanskih poškodb. Pomnilniško kartico pregledujejo za virusno programsko opremo. Bateriji je diagnosticirana tudi stabilnost. Naslednji korak je identificirati ponaredek. To je vključeno v seznam obveznih postopkov, saj je na našem trgu ponarejanje četrti del. Za določitev ponarejene vrednosti strokovnjak izvede primerjavo med številkami tovarniških serij in identifikatorjem na samem telefonu. V vseh licenciranih napravah je preverjen tudi indikator varnosti. Zadnji v strokovni oceni je seštevek zaključka poročila o tehnični študiji. Stranki se izda dokument, ki potrdi ali zavrne napako.

  Kako pospešiti postopek preverjanja?

  Standardni rok, za katerega se opravi telefonski pregled, je od pet do deset dni. Toda če ni časa in želje, da bi čakali, se lahko ta proces pospeši. Za to morate vnaprej pripraviti dokumente. V konfliktnih situacijah papir ni odveč, vendar lahko v procesu raziskovanja igra pomembno vlogo. Ti dokumenti vključujejo vse vložke, ki so bili v škatli, embalažo, ček, garancijski list.
  Številna strokovna podjetja ponujajo storitve hitrega ocenjevanja. Ona jeto bo stalo več, vendar ob odsotnosti časa je najboljša možnost. Poenostavite upoštevanje dodatnih storitev, ki jih lahko zagotovi podjetje. Gre za posvetovanje tako tehničnih strokovnjakov kot odvetnikov.

  Sorodne publikacije