Skupnost verjetno vsebuje nesprejemljiv material: kaj je to in kako se ga znebiti?

S odhodom Pavla Durova iz družbe je socialna mreža VKontakte začela sistemski boj za cenzuro na internetu. Zaskrbljenost glede duševnega zdravja uporabnikov povzroči, da je upravljanje mesta zelo omejeno. Pogosto se izvajajo tako neznosno, da jih lahko vsakdo obkroža.

Razlog za pojav

To sporočilo se prikaže iz dveh razlogov: bodisi skrbnik ne razume popolnoma, kako pravilno upravljati skupnost, ali pa je vsebina resnično nezakonita.
Ta dva razloga je treba obravnavati podrobneje. Kaj je lahko nezakonita vsebina? V to kategorijo spadajo:
 • publikacije, ki spodbujajo romanco kriminalnega sveta ali pripovedujejo, kako storiti kazniva dejanja.
 • Vsebina, ki prikazuje pornografske ali erotične materiale. Tukaj je pravilo nekaj izjem. Erotika ni prepovedana tema za izgradnjo skupnosti. Glavna stvar je, da materiali niso sodelovali pri osebah, ki še niso dopolnile 18 let.
 • Skupine, namenjene nadlegovanju ali zlorabi posameznikov. Takšni publiki so bili priljubljeni pred nekaj leti. Da bi bila vsebina nesprejemljiva, je dovolj, da se nekaj kršiteljev pritoži službi za podporo, po kateri bo skupina verjetno blokirana.
 • Publikacije, ki so na nezakonitem področju in so odkrito goljufive.
 • Vsebina, ki vsebuje zahteve za uporabo drog, spodbuja zlorabo drog ali spodbuja širjenje narkotičnih in drugih psihotropnih snovi.
 • Pozicije, ki spodbujajo ekstremizem. Kaj je to, nihče ne more jasno odgovoriti danes in ne more biti v prihodnosti, vendar je to najpogostejši razlog za pojav sporočila: "Skupnost verjetno vsebuje nesprejemljive materiale v VC.
 • Publikacije, ki spodbujajo sovraštvo do določenih družbenih skupin ali kategorij ljudi. V tej kategoriji je lahko vse, od agresivnega in političnega časopisa do družbene skupnosti, ki temelji na združevanju zločinov iz sovraštva z nikomer.
 • Mogoče je veliko nesporazumov o nezakonitih vsebinah, vendar bo blokiranje skupine potekalo od zunaj in kot razlog bo navedena sodna odločba ali odločitev tožilstva.


  Obstaja tudi oznaka za starost. Najbolj pogosto, želijo dodati status svoje skupnosti, njegovo upravljanje pomeni oznako "18+". V tem primeru se v uradni aplikaciji VK prikaže sporočilo "Verjetno skupnost vsebuje nedopustno vsebino" in vsebina ne bo dostopna mladoletnikom. To je posebna napaka, ki je lahko fiksna in preprosta. Pogovorimo se o tem še naprej.

  Kako priti okoli

  Tukaj je več možnosti. Sporočilo "Verjetno skupnost vsebuje neprimerne materiale" VK je mogoče rešiti na več načinov:
 • Če ste administrator, potem preprosto opustite oznako za starost. Pogosto sploh ni potrebna.
 • Če ste uporabnik, se lahko sporočilo "Verjetno skupnost vsebuje neprimerno gradivo" obide brez uporabe uradne aplikacije in pobrskalnika.
 • Podobna možnost je, da se iz računalnika odpre socialna mreža. Praviloma bo to dovolj.
 • Če se v vašem brskalniku počutite neprijetno in želite uporabljati aplikacije v načelu, lahko sporočilo "Skupnost verjetno vsebuje nedopustno vsebino" obidete z neuradnimi aplikacijami. Na voljo so tudi v AppStore, Google Market. Vendar je v tem primeru vredno spomniti, da neuradna aplikacija ne zagotavlja varnosti podatkov.
 • Zadnji način, da se obkroži sporočilo "Skupnost verjetno vsebuje neprimerno gradivo", je kršitev uporabniških pravil. Dejstvo je, da socialna mreža v profilu netočnih informacij ne dovoljuje poudariti. Če ste pripravljeni na tako malo prevare, lahko preprosto spremenite svojo starost na 18+.
 • Če ne deluje

  Če so preskušene vse metode, boste morali sprejeti stališče, da je javna vsebina prepovedana. Ostaja le še, da skrbnikom skupnosti omogočijo čas za reševanje težav s spletnimi mesti za družabno mreženje.


  Položaj je bolj sumljiv, če sodišče ali organi kazenskega pregona blokirajo vsebino. Prav tako se zgodi, da se država, v Roskomnadzorju, odzove na pritožbe državljanov in od lastnikov lokacije zahteva, da ustavijo nezakonite dejavnosti v informacijskem prostoru. Če se to zgodi, potem je verjetno večno. Seveda obstaja na stotine načinov za izogibanje tej prepovedi, vendar je to tema za ločen člen. Tako vidimo, da je zadnja utrdba prostega informacijskega prostora pod pritiskom nemilosrdnega sistema, je dobro alislabo? Naučite se s časom. V vsakem primeru bi moral vsak moderator paziti na vsebino, ki jo ustvari, da bi uporabnikom zagotovil zelo koristne in zanimive informacije, ki ne bodo škodovale in prisilile vodstva socialnih mrež, da sprejmejo odločilne ukrepe za blokiranje glede na starost uporabnikov.

  Sorodne publikacije