Kako popraviti napako 1713 pri namestitvi programa Microsoft Office

Ugotovljeno je bilo, da se napaka 1713 lahko pojavi pri uporabnikih operacijskega sistema Windows 7 in novejših, tako med namestitvijo tako celotnega paketa Microsoft Office kot tudi posameznih aplikacij (Word, Excel, Outlook ali Power Point).

Vzroki za napako

Ta težava pri namestitvi Officea je sistemska napaka sistema Windows. Praviloma se pojavi, ko se namestitveni program pisarniškega paketa ne zažene pravilno. Uporabnik zažene datoteko s pripono MSI (Setup.msi ali podobno), ki povzroči napako namestitve. Problem se kaže v izdajah MS Office različnih let, vključno z Officeom 2007 in 2010. Opisana metoda reševanja problema je univerzalna za vse različice pisarniškega paketa in operacijskih sistemov Windows.

Načini popravljanja napake

Potrebni koraki za odpravo napake 1713 se bodo rahlo razlikovali glede na to, kako so bile datoteke prenesene za namestitev. Če je bil namestitveni program pisarniškega paketa prenesen z uradnega Microsoftovega spletnega mesta, odprite korensko mapo s prenesenimi datotekami in med drugim poiščite datoteko Setup.exe - glavno izvršljivo datoteko. Morate ga zagnati in še naprej slediti navodilom programa.


Če je bil namestitveni disk kupljen v trgovini, morate okno »računalnik« ali »Moj računalnik« odpreti prek ikone v meniju »Start« ali bližnjice na namizju, nato pa dvokliknite Z desno miškino tipko kliknite ikono pogona CD /DVD. V oknu izberite samodejni zagon Setup.exe. V odsotnosti izvedljive datoteke je potrebno izbrati na samem koncuMožnost "Odpri mapo za ogled datotek". V oknu morate poiskati tudi izvedljivo datoteko Setup.exe, ki jo želite zagnati.
Zgornji koraki naj bi pomagali odpraviti napako 1713, ko namestite Office. Če v namestitvi MS Office nimate korenske datoteke Setup.exe, priporočamo, da se obrnete na Microsoftovo skupino za podporo strankam ali pa ponovno prenesete izbrano različico paketa MS Office, saj datoteke med zagonom in polnim prenosom na trdi disk ne morete v celoti prenesti ali poškodovati. .

Sorodne publikacije