E1 tok - kaj je to?

Živimo v dobi, ko hitrost rešuje absolutno vse. Če so bili pred sto dvesto leti ljudje zadovoljni s pošiljanjem pisem, kar je trajalo manj kot en mesec ali celo leto, so zdaj ljudje navajeni, da lahko v nekaj sekundah pošljete samovoljno digitalizirano pismo, čeprav v drugem mestu, na drugo celino in prav tako hitro dobite odgovor. Zdaj, malo ljudi si bo predstavljalo, kako je - pisati prave črke in mesece, da čakajo na odgovor, v upanju, da je na splošno prišel do prejemnika. Seveda, po vsem tem izumil telegraf, in nato izvirni internet, ki je stotine krat pospešila proces prenosa skoraj vseh podatkov. Kljub temu pa je po današnjih merilih trajalo kar nekaj časa.


Kaj je tok E1?

To je predvsem standard za prenos digitalnih informacij, ki je večkanalni sistem s 32 ločenimi kanali. Trideset za neposredni prenos, druga dva - kot pomožna (pisarna), ki zagotavljata sinhronizacijo med pošiljanjem in gostiteljem. Vsak izmed 32 podatkovnih tokov ima pasovno širino 64 kilobajtov na sekundo, kar nam s preprostimi izračuni daje dva tisočinšestdeset kilobajtov na sekundo, kar je enako dvema megabajtov. Pretok E1 se lahko prenaša prek optičnega vlakna ali bakrene linije prek modema.

Način prenosa informacij

Digitalni tok E1 zahteva njegova pasovna širinaPrvič, ker so informacije, ki so jim bile posredovane, razdeljene na okvirje, so okvirji razdeljeni na trideset in dva intervala (časovne reže), od katerih je vsak 8 bitov. Število slotov je od enega do trideset, odvisno od vrste toka. Pogosto se uporablja trideset presledkov, pri čemer ostane nič in trideset sekund kot pomožna.


Multiplayer

Da bi razširili količino uporabnih informacij brez razširitve pasu, se uporabljajo skupine okvirov, imenovanih palice za več iger. Prednostno so dva tipa:
 • 256N - ki uporablja pare enega para in enega neparnega okvirja. Uporablja se, če je uporabnik na voljo šestnajsti časovni reži. V tem primeru se za posredovanje koristnih informacij uporabijo enaindvajsetkratni intervali. (Tisoč devetsto oseminosemdeset kilobajtov na sekundo).
 • 256S - V katerem za šestnajst okvirjev in šestnajsti časovni okvir služi samo za prenos informacij. Takšni večkratniki se uporabljajo za prenos govornih informacij. V tem načinu bo največje uporabljeno časovno obdobje trideset. (Tisoč devetsto dvajset kilobajtov na sekundo).
 • Osnovni signal pretoka

  Osnovni signal E1 je najprej digitalni signal, kar pomeni, da se prenaša z binarno kodo, to je ničlami ​​in enotami. V E1 se signal kodira s posebno modulacijo, imenovano HDB3, ki se izboljša.različica metode AMI. V AMI je bila koda nič prenešena kot ničelna napetost, enota pa kot pozitivni ali negativni impulz. S to metodo kodiranja je bilo povezano eno veliko težavo. Ni mogel prenesti dolgega niza ničelnega impulza, ker ni bilo mogoče poslati sinhronizacijskega signala. B Omejitev HDB3 je odstranjena, ker bo v nobenem zaporedju, ki je daljše od štirih ničel, na sprejemni strani samodejno nastavljen ne-ničelni signal, ki bo filtriran skozi tako imenovano "bipolarnostno kršitev" na sprejemni strani, zaznava kršitev zaporedja kot del ničelne linije in odstrani nepotreben signal obnovitev izvorne kode.

  Kje se uporablja pretok E1?

  Kot je postalo jasno iz vsega zgoraj navedenega, je to zelo priročen način za večkanalni prenos informacij s stabilnim pretokom. S tem je bila določena nadaljnja smer uporabe tega sistema. Povezovanje toka E1 je primernejše v velikih podjetjih, ki potrebujejo notranji večkanalni telefon ali internetni sistem. Navsezadnje lahko s samo enim fizičnim pretokom zagotovite trideset visokokakovostnih glasovnih /internetnih kanalov. Prav tako ne pozabite, da tok E1 delno prenaša informacije. To pomeni, da lahko zbirate "mozaik" iz delov signala s posebnim algoritmom šifriranja. To lahko igrate na dosegu roke, saj lahko za vsak posamezen fizični kabel prilagodite svoj osebni algoritem, ki bo zmanjšal možnost uhajanja informacij, ko vstopite v omrežje.od zunaj Pogosto se pretok E1 uporablja v velikih in ne zelo podjetjih, katerih dejavnosti so tesno povezane s telefonskimi komunikacijami. To so lahko klicni centri, dispečerji, odprte telefonske linije, pa tudi nekatere preproste pisarne. E1 je univerzalna stvar, zato jo lahko uporabljate skoraj povsod.

  Sorodne publikacije