Igralec: Kaj je to? Kratek pregled igralcev za gospodinjsko opremo in programsko opremo.

Vsak človek v vsakdanjem življenju se mora srečati s pojmom igralca. Običajno v zvezi s takšnimi gospodinjskimi napravami ali računalniškimi programi ne nastanejo takšna vprašanja. V zvezi s programsko opremo pa bo treba podati nekaj pojasnil za izraz "igralec". To je potrebno le, da bi vsak uporabnik razumel bistvo namena tega v različnih situacijah. Ločeno bo problem pravilne namestitve in uporabe tovrstnih programov.


Igralec je tisto, kar je v splošnem pomenu?

Začnimo z najpreprostejšim - razumevanje, da gre za napravo ali program. Dejstvo je, da je "železo", da je igralec programske opreme najbolj običajen igralec. Na domu se takšne naprave uporabljajo za poslušanje glasbe, gledanje video posnetkov ali slik. Programerji so zasnovani iz istega razloga, vendar je razlika v tem, da imajo več funkcij v smislu prepoznavanja sodobnih multimedijskih formatov, kar se v nekaterih primerih doseže z namestitvijo dodatnih kodekov in dekoderjev. "Železni" analogi ne morejo namestiti takšnih komponent. Poleg tega lahko nekateri programski programčki delujejo le kot vrsta brskalnikovih dodatkov (npr. "Flash Player"), sami nimajo svojega vmesnika kot takega in delujejo izključno v okviru drugih programov (brskalniki).

Programer Windows in podobni programi

Kot veste, v operacijskem sistemu Windowsvsaka generacija ima svojega igralca, ki služi za predvajanje multimedijskih vsebin. To je najbolj običajen predvajalnik Windows Media Player.Privzeto se uporablja. Vendar ta program, v primerjavi s podobnimi programi, še zdaleč ni funkcionalen. Prvič, "Windows Media Player" morda ne bo predvajal nekaterih predstavnostnih formatov brez namestitve dodatnih kodekov. Drugič, predvajanje istih datotek SWF ni vedno podprto. Zanje je zaželeno uporabiti Appleov "native" razvoj v obliki predvajalnika QuickTime, ki se poleg neposrednega namena zelo pogosto uporablja pri delu nekaterih programov, na primer pri obdelavi zvoka ali videa.
Več zanimivih programov za sisteme z operacijskim sistemom Windows je videti kot VLC, KMPlayer, WinAMP, AIMP in podobno. Imajo več nastavitev in boljšo kakovost predvajanja, lahko se pohvalijo višje, da ne omenjamo možnosti namestitve in povezovanja dodatnih vtičnikov FX ali organiziranja (razvrščanja) lastnih zbirk. Nenazadnje se igralci takšnega načrta običajno ne morejo uporabljati za predvajanje medijskih vsebin, ki gostujejo na spletnih straneh (razen virov z glasbenimi ali video zbirkami). Tu je nekaj dodatnih razširitev, ki so nameščene v brskalnikih.

Adobe Flash Player: Težave pri namestitvi, uporabi in nadgradnji

Najpogostejši dodatki so Flash Player Adobe in Shockwave Player iz Macromedie. Uporabljajo se za predvajanje zvoka, videa in grafikeinterneta Prva je bolj priljubljena, čeprav, če se reši, sta oba dopolnila popolna.
Ne nameščajte teh programčkov dela. Ko omogočite predvajanje večpredstavnosti, se samodejno vklopijo. Najpomembnejši problem je, da jih je treba pravočasno posodobiti. Posodobitev se vedno sproži skupaj s sistemom, išče nove dodatke in obvešča uporabnika, da jih je treba namestiti. Če je ta komponenta v samodejnem nalaganju onemogočena, bo uporabnik prejel podobno sporočilo, ko bo poskušal dostopati do medijske vsebine na internetu.
Toda posodobitev je nekoliko nenavadna. Dejstvo je, da to ni nadgradnja. Proces se namesto tega nanaša na namestitev nove različice nad zastarelim. Uporabnik preprosto prenese namestitveno datoteko na svoj računalnik in nato sam izvede namestitev. In stara sprememba ni vedno izbrisana. To lahko povzroči konflikte na ravni programske opreme. Zato je v nekaterih primerih potrebno odstraniti stare spremembe, toda šele nato namestiti novo. Namesto tega se namestitveni paket po namestitvi samodejno izbriše.

Na koncu

Na splošno lahko na podlagi zgoraj navedenega sklepamo, da je igralec običajen način za reproduciranje večpredstavnostnih vsebin katere koli oblike. Programski igralci na glavi so nad svojimi "železnimi" kolegi, čeprav niso vedno enakovredni svojim zmožnostim in uporabi.

Sorodne publikacije