Neznana naprava v programu Windows 7 Device Manager: Zakaj komponenta ni definirana in kako jo popraviti?

Ni skrivnost, da v sistemih Windows nekatere "železne" in navidezne naprave ne morejo le delati, ampak tudi sploh niso definirane. Torej, ko uporabite ustrezen nadzor, uporabnik vidi neznano napravo v upravitelju naprav sistema Windows 7. Drugi sistemi iz teh težav tudi niso zavarovani. Ampak let's razmisliti o vprašanjih, povezanih z učinkovitostjo katere koli komponente, ki temelji na sedmi različici OS.

Zakaj se neznana naprava prikaže v »Upravitelju naprav za Windows 7«?

Glede razlogov, zakaj sistem ne sprejema "strojne opreme" in virtualne komponente, je najpomembnejše, da Windows ne more preprosto dobiti nadzora zaradi pomanjkanja ustreznega gonilnika.
V nekaterih primerih lahko namesti, kot se zdi, najprimernejši gonilnik, vendar ne. Zato se neznana naprava pojavi v "Upravljalniku naprav Windows 7 in tudi v sistemski vrstici, ko se po namestitvi gonilnika prikaže sporočilo, da odkrita (če je tako!) Naprava ni uspela namestiti gonilnika, zaradi česar je ne bo delovalo.

Zakaj se to dogaja je lahko razumljivo. Gonilnik baze podatkov preprosto ni na voljo. In se zdi zelo dvomljivo, da bi razvijalci sistemov Windows lahko v distribucijo (celo najbolj popolne) vključili gonilnike za vse znane naprave danes. Poleg tega nekatere posebne vzorčne napraveprenosni pogoni USB, pomnilniške kartice ali celo zvočne kartice z Microsoftovimi storitvami in niso podprte. Tudi s spletnim iskanjem je privlačnost namenjena predvsem strežnikom razvojne korporacije in ne virom proizvajalcev opreme.

Kako odpreti upravitelja naprav v operacijskem sistemu Windows 7?

Zdaj pa nekaj besed o samem nadzoru. Vprašanje, kako odpreti upravitelja naprav Windows 7, ima več rešitev.

Klasična metoda je klic iz "Nadzorne plošče", ki pri prikazovanju particij za poenostavitev iskanja nastavi velike ali majhne ikone.
Samo dostop do tega orodja je lahko iz upravnega dela (administracije), ki se prikliče prek menija PCM na ikoni računalnika. Končno lahko uporabite Run Console (Win + R), ki uvaja ukaz devmgmt.msc. Načeloma so vse metode precej enostavne, metodo klicanja orodij za nadzor pa je mogoče pripisati izključno vprašanju koristi.

Kako prepoznati neznano napravo ali napravo za napako?

Neznana naprava v "Upravljalniku naprav Windows 7 ali katera koli druga sprememba operacijskega sistema je mogoče zaznati tudi vizualno." Ta komponenta je označena z rumeno oznako. Vendar pa morda manjka na seznamu, zato bo treba za ogled pozvati dodatna sredstva.
Poleg tega lahko uporabite razdelek informacij o sistemu (msinfo32), kjer se odločite za prikaz naprav s težavami. Toda ponavadi takšna dejanja niso potrebna infit, razen v primerih, ko naprava v "Dispečerju" sploh ni prikazana (čeprav tu ni mogoče).

Prikazovanje skritih naprav

Skrite naprave v programu Windows 7 Device Manager (Upravitelj naprav) lahko vidite na ustreznem pogledu menija na glavni plošči na vrhu.
Ko se odpre, se vrstica prikaza takšnih objektov preprosto aktivira, po kateri se bo seznam znatno povečal (na primer se bo pojavil del prenosnih naprav).

Nekaj ​​primerov kod, ki kažejo na nezmožnost naprav

Zdaj pa si poglejmo nekaj najpogostejših opisov napak pri delu "železa" ali virtualnih komponent.
Če želite začeti, bodite pozorni na neznano napravo v "Upravitelju naprav sistema Windows 7 (oznaka 28), katerega opis si lahko ogledate v razdelku lastnosti. To kaže, da naprava nima nameščenih gonilnikov ali pa sistem še ni našel prej shranjenih programov za upravljanje.
Če pogledate neznano napravo v programu Windows 7 Device Manager (koda 43), je njen problem prepoznavanja večinoma povezan s pogoni USB ali zunanjimi trdi diski. Prisotnost te posebne kode govori o težavah pri povezavi, ko matična plošča ne more dostopati do naprave prek ustreznih vrat, ko namizja ne uspejo.


Metoda iskanja in namestitve voznika

Pri opisovanju možnosti za določitev situacije začnimo z napravo, ki ima opis v obliki kode 43.
Da ne omenjam namestitve ali posodobitve voznikov, ki so najučinkovitejšiMetoda se izkaže za prepoved onemogočanja korenskega USB vozlišča za prihranke energije. Z uveljavljeno shemo nizke porabe energije bo to imelo trenutni učinek. Toda v večini primerov boste morali obnoviti ali posodobiti gonilnike. Če imate namestitveni CD gonilnika, ki običajno prihaja z nakupom računalniške naprave ali strojne opreme, morate pri ponovni namestitvi sistema podati ne samodejnega iskanja, temveč namestitev s določene lokacije (optični medij, bliskovni pogon ali mapa v računalniku, če je gonilnik shranjen na trdem disku). V skrajnem primeru lahko uporabite samodejno iskanje gonilnika na trdem disku.
Ne manj preprosta metoda je uporaba avtomatiziranih pripomočkov, ki vam omogočajo, da zlahka določite napravo katere koli vrste, prenesete gonilnik iz interneta in je iz vira proizvajalca opreme, nato pa se vključi v sistem (Driver Pack Solution, Driver Booster, itd.) Ta tehnika izgleda najbolje.
Če pa teh programov ni, lahko prenesete namestitveni program iz interneta in sebe. Ampak najprej pojdite na meni lastnosti lastnosti komponente problema in na kartici podatkov, da nastavite ID opreme, nato izberite iz seznama najdaljšo kodo, ki vsebuje parametre VEN in DEV, in nastavite iskanje na internetu s to vrednostjo. Uporabite lahko posebna mesta ali vir proizvajalca (če je znan) ali redno iskanje z uporabo storitve (Google, Yandex itd.). Po tem boste ostali leprenesite namestitveni program v računalnik in namestite gonilnik sami. To je lahko izvedljiva datoteka EXE in objekt razširitve INF, v katerem želite uporabiti meni PCM (vendar za nekatere datoteke ta dejanja niso na voljo).

Sklepi

Kot je razvidno iz vsega zgoraj navedenega, problem nedejavnih ali zlonamernih naprav v katerem koli sistemu Windows ni problem in ni. Glavna rešitev za odpravo situacije v večini primerov je najti in namestiti gonilnik. Kako to storiti? Tukaj, kot je omenjeno zgoraj, je najbolje uporabiti posebne programe tretjih oseb in ne uporabljati Microsoftove baze podatkov. Kot za posebne (nestandardne) naprave je zelo verjetno, da takšne avtomatizirane storitve ne bodo mogle pomagati. Zato je najboljša rešitev iskanje upravitelja voznikov s posebnimi ID-ji. Če uporabnik zagotovo ve, da je naprava povezana, vendar sploh ne, najprej preverite njeno aktivacijo v nastavitvah BIOS-a. Če ga ni, bo moral najti razloge za okvaro samega sestavnega dela (morda ne bo deloval najprej, ker ima poškodbe ali tovarniške napake). Vendar pa so razmere lahko precej drugačne. Kakšne so težave pri dovajanju napajanja "železne" komponente, če je predvideno za njeno pravilno delovanje.

Sorodne publikacije