Netgear N300 Router: Pregled, funkcije in pregledi

Usmerjevalnik Netgear N300 je postal junak tega pregleda. V letu 2015 je bil vodilni v prodaji. Glede na število prodanih modelov je ta usmerjevalnik pripravil takšne znane blagovne znamke, kot so Asus, TP-Link, D-Link. Za domačega kupca so glavna merila postala poceni in funkcionalna. V tej številki praktično ni enakega usmerjevalnika Netgear. N300 bo lahko uporabniku zagotovil domače brezžično omrežje, ki bo deloval brez težav. Torej, spoznajmo značilnosti te naprave in načine nastavitve.

Izbira usmerjevalnika

Ko izbira vprašanja usmerjevalnika postane pomembna, je uporabnik opozoril na nekatera merila. Prvič, če ne gre za pisarne, potem so cenejše naprave pogosto raje. To je točno to, kar je Netgear N300. Pred dvema letoma je usmerjevalnik šel v prodajo po ceni okoli 1100 rubljev. Omogoča vam ustvarjanje domačega omrežja, ki omogoča dostop do interneta. Dodeljena naprava za žično in brezžično povezavo. S slednjo vrsto lahko delate z vsemi pripomočki, opremljenimi s podporo za Wi-Fi. Poleg osnovne funkcije lahko usmerjevalnik deluje tudi prek USB. Ta model usmerjevalnika je združljiv z modemi, ki podpirajo 3G /4G, tiskalniki, pogoni ali zunanji pogoni.

Nedvomna prednost te naprave je šifriranje kanala brezžičnega omrežja. Prav tako lahko v meniju usmerjevalnika nastavite gesla, ki bodo zaščitila povezavo pred napadi hekerjev. Naprava je opremljena z inteligentnim sistemom. Ona jelahko blokira vse sumljive poskuse povezovanja.

Paket in komplet za dostavo

Kupci, ki so prišli na prodajno mesto, bodo videli usmerjevalnik v pakirni škatli. Narejen je iz gostega kartona. Zgoraj je sijajni premaz. Za registracijo barv sta izbrani dve barvi: bela (osnovna) in modra (dekoracija). Ime podjetja se kapitalizira na sprednji plošči. Na nasprotni strani so predstavljene kratke značilnosti usmerjevalnika. Seveda ni bilo brez fotografij naprave Netgear N300. Priročnik, ki vam bo pomagal pravilno nastaviti usmerjevalnik, je v škatli. Paket vsebuje tudi elemente, kot so kabelski kabel (kabel za povezavo z računalnikom), razširitev USB, posebno stojalo za enostavno upravljanje in napajanje.

Po mnenju večine lastnikov je bil prijeten bonus sestavni del. Posebno pozornost smo posvetili podaljšku, ki ga lahko uporabite za povezavo katerekoli naprave, ki ima priključek USB, kot veliko platformo.

Značilnosti oblikovalskega oblikovanja

Oglejmo si, kako izgleda usmerjevalnik Netgear N300? Videz praktično ni drugačen od naprav te vrste. Dimenzije: 17,3 x 11,7 x 3,8 cm. Standardna pravokotna oblika telesa je bila vzeta kot osnova. Spodnja plošča ima rahlo režo in štrlino. Namenjen je za pritrditev na posebno stojalo, ki ga v kompletu priskrbi proizvajalec. Tudi na sprednji strani so LED žarnice. Ti kazalniki poročajousmerjevalnika. Zgornji pokrov je nefunkcionalen, na njem je le logotip podjetja. Njegova površina je sijoča. Ker je naprava nameščena na površino s pomočjo stojala, običajne noge na dnu niso prisotne. Priključki in funkcijske tipke se nahajajo za usmerjevalnikom.
Kupci so v svojih povratnih informacijah ugotovili, da je proizvajalec predložil dve barvni rešitvi. Obe klasični različici sta črni in beli.

Vodilni položaji: prednosti in slabosti

Netgear N300 - naprava, ki lahko izpolnjuje vse zahteve. Nameščen je ne samo v hišah, ampak tudi v majhnih pisarnah. Pomembno je omeniti, da ima komplet poseben kabel, ki ga je mogoče priključiti na katerokoli napravo standardnega tipa. To niso le računalniki, prenosniki, temveč tudi sodobni televizorji. Če želite povezati več točk, se dodatni modul kupi posebej na vseh prodajnih mestih. Ta metoda je primerna za tiste, ki nimajo priložnosti držati kabla v sobi. Nobenih slabosti ni bilo dovolj. Najpomembnejši problem je pomanjkanje omrežnega vozlišča. Ta postavka se uporablja za vodilne povezave. Uporabniki še niso pripravljeni popolnoma opustiti tehnologije pretekle generacije, vendar proizvajalec jamči, da bodo v bližnji prihodnosti popolnoma zatrti z brezžičnimi vmesniki. Na primer, upoštevajte značilnosti take naprave, ki prenaša žično povezavo s hitrostjo do 100 Mb /s in Wi-Fi - 300 Mb /s.

Potencialusmerjevalnik Nekaj ​​besed o delovanju

Netgear N300 temelji na procesorju Realtek RTL8196B. Pri delovanju naprave deluje na frekvenci 330 MHz. Za delovanje usmerjevalnika potrebujete ne le procesor, temveč tudi komunikator. N300 uporablja model s petimi vrati. Usmerjevalnik deluje v načinu 2T2R s standardom 80211 n, medtem ko se uporablja frekvenca 24 GHz. Signal se prenaša z uporabo anten. Nahajajo se neposredno na tabli. Funkcionalnost naprave je na voljo na račun 32 MB RAM-a. Vgrajena glasnost je 4 MB.

Nastavitev usmerjevalnika Netgear N300: prvi vnos v meniju

Malo kasneje boste lahko podrobno prebrali, kako hitro konfigurirati usmerjevalnik tega modela, medtem ko bomo samo pogledali poudarke, s katerimi se bodo srečali vsi brez izjeme. Prva stvar, ki jo morajo vedeti vsi kupci - enostavno je ustvariti lokalno omrežje tudi za tiste, ki nimajo posebnega znanja. Ta trenutek lahko pripišemo tudi seznamu prednosti usmerjevalnika N300.
Zato morate za vstop v nastavitveni meni vnesti standardno klicno številko (IP) 1921681.1 v naslovno vrstico internetnega brskalnika. Praviloma ga uporabljajo vsi usmerjevalniki. Če je naslov vnesen brez napake, se pred uporabnikom na zaslonu prikaže okno s predlogom za prijavo. To storite tako, da v posebna polja zapišete samo prijavo in privzeto geslo, ki je beseda admin. Po tem se na zaslonu prikažejo nastavitve dostopne točke brezžičnega omrežja LAN. Za tiste, ki nimajo ničesarne razume v usmerjevalnikih in njihovem načelu dela, je priporočljivo uporabiti namige interaktivnega čarovnika. Toda, če boste preučevali uporabniške ocene, bo ta metoda dolgo časa zakasnila, saj je program zasnovan tako, da uporabnika nauči vse znanje o upravljanju in preuči polno funkcionalnost naprave. V bistvu pa je treba vzpostaviti "torrent" -client in brezžično povezavo (Wi-Fi), da ustvarite dostopno točko.

Priprava na namestitev

Kaj je potrebno za uporabo interneta prek Netgear N300? Nastavitev se izvede šele po določenih dejanjih. In od tega se lahko učite, branje naprej. Za udobje jih bomo navedli.
 • Napravo priključite na električno omrežje. V ta namen vzemite kabel iz napajalnika in vstavite vtikač v priključek na zadnji strani usmerjevalnika. Po tem je naprava priključena.
 • Priključite kabel za internetno povezavo. Ustrezna vrata so označena z rumeno.
 • Povežite usmerjevalnik z računalnikom. To storite tako, da poiščete obližni kabel. Kabel se vstavi v enega od štirih priključkov na zadnji plošči. Praviloma so podpisane z zaporednimi številkami: od 1 do 4.
 • Preverjanje delovanja naprave. Na sprednji plošči morajo zasvetiti indikatorji. Prva priča o priključitvi na električno omrežje, drugi pa o prenosu podatkov preko priključne vrvice.
 • Odprite nastavitve internetne povezave za brezžično omrežje.
 • Kako konfigurirati usmerjevalnik Netgear N300?

  Kot je že omenjeno,Za vstop v meni morate v vrstico brskalnika vnesti IP usmerjevalnik. Nato v pojavnem oknu vnesite uporabniško ime in geslo. Meni se bo odprl na zaslonu. Pomembno je vedeti, da so nastavitve povezave odvisne od ponudnika internetnih storitev. Prva stvar, ki jo morate vedeti, je vrsta IP. Lahko je statična ali dinamična. Upoštevajte možnosti konfiguracije ob upoštevanju posameznih značilnosti. Dinamični naslov IP:
 • Vnesite internetni meni.
 • Zavrni ročni vnos.
 • Pustite vrstico računa prazno.
 • Aktivirajte samodejno prejemanje naslova IP in strežnikov DNS.
 • Navedite naslov MAC, če ponudnik dela s sidrom. Če ne, potem morate pustiti privzeto vrednost.
 • Shranite nastavitve.
 • Ponovno naložite stroj.
 • Protokol PPPoE:
 • Vnesite element "Internet".
 • V prvem delu izberite "Da".
 • Aktivirajte vrsto povezave. V tem primeru je PPPoE.
 • Vnesite podatke za avtorizacijo. Ponudnik jih praviloma navede ob sklenitvi pogodbe o opravljanju storitev.
 • V vrstici "Način povezave" izberite "vedno vključeno".
 • Izberite potrditveno polje, da določite naslove v samodejnem načinu.
 • Delo z naslovi MAC je določeno s parametri ponudnika. Dejanja uporabnikov so enaka kot v prvem primeru.
 • ​​
 • Shranite vnesene podatke in ponovno zaženite napravo.
 • L2TP povezava. Konfiguracijska shema je enaka, razen za dve točki:
 • V razdelku "Vrsta povezave" potrebujeteizberite L2TP
 • Ročno opišite naslov strežnika.
 • Posodobitev vdelane programske opreme

  S pregledom pregledov lahko ugotovite, da je najpogostejše vprašanje: "Kako spremenim strojno-programsko opremo usmerjevalnika?" Opazimo lahko tudi znatno zmanjšanje hitrosti brezžičnega omrežja, ustvarjenega z usmerjevalnikom Netgear N300. Vdelana programska oprema najnovejše različice običajno odpravi to težavo. Kateri ukrepi so potrebni za posodobitev sistema?
 • Prenesite najnovejšo vdelano programsko opremo z uradne spletne strani proizvajalca.
 • Odklopite kabel, prek katerega je internet usmerjevalnik.
 • Vstopite v meni naprave.
 • V glavi strani poiščite informacije o trenutni vdelani programski opremi in kliknite gumb "Prebrskaj".
 • Izberite datoteko PC, ki jo želite namestiti in naložiti.
 • Počakajte, da se usmerjevalnik ponovno zažene.
 • Po izvedbi teh manipulacij mora uporabnik samo preveriti delovanje naprave.

  Sorodne publikacije