Kako odstraniti "Yandex Defender" in se zavarovati

Mnogi od nas vedo zelo neprijetnih aplikacij iz Mail.ru samo iz tega članka bo o svojem neposrednem konkurentu, ki zagotavlja manj težav za vaš računalnik - to je "Yandex Defender". To je aplikacija, ki je nameščena na vašem računalniku pod pretvezo zelo učinkovitega programa zaščite, vendar se dejansko preprosto naloži. V tem članku bomo opisali, kako odstraniti "Yandex Defender" iz računalnika za vedno in tako zmanjšati obremenitev operacijskega sistema.


Kaj je "Defender Yandex"?

Če ste uporabnik operacijskega sistema Windows, vendar zagotovo, ko nameščate kateri koli program iz distribucije, vidite, da vam je na voljo možnost namestitve agenta Mail.ru, "Yandex Defender" in drugih "priljubljenih aplikacij". Tema tega članka je, kako odstraniti "Yandex Defender", zato bomo o tem tudi govorili. Skratka, to je poseben pripomoček za zaščito operacijskega sistema pred različnimi napadi, vendar je resnično vse drugačno in obratno.
Vaši brskalniki vam začnejo prikazovati veliko oglasov, za katere podjetje dobi veliko denarja. Mimogrede, "Yandex" sam meni, da njegov zagovornik nekako slabše, saj informacije o njem v iskalniku sam zelo in zelo malo, praktično ne. Vse iskalne strani so napolnjene s tem, kako jo izbrišete, v naslednjem razdelku bomo to naredili.

Kako odstraniti "Yandex Defender"

Če niste dobro izkušen uporabnik operacijskega sistema Windows, potem je ta članek za vas, ampak za izkušene uporabnike.Takoj povemo: odstraniti ga morate prek nadzorne plošče in nato očistiti računalnik, na primer s Ccleaner. Spodaj je vodnik za odstranitev tega nadležnega programa.


Navodila, kako odstraniti "Yandex Defender":
 • Pojdite v Task Manager (Upravitelj opravil), na zavihku "Auto Backup" (Samodejna varnostna kopija) bodo različni dodatki. Priporočamo, da onemogočite vse in pustite samo najpomembnejše - to bo močno povečalo zagon sistema. Če tam najdete "Defender", ga izklopite.
 • Zdaj morate iti na "Nadzorno ploščo", kjer je spodaj levo "Izbriši ali posodobi programe", gremo tja.
 • Videli boste celoten seznam programskih aplikacij, nameščenih v vašem računalniku. Ne odstranite presežka, izbrišite samo "Defender Yandex", nato potrdite svoje želje v posebnem pogovornem oknu.
 • Skoraj vse, kar je ostalo za čiščenje sistema od nepotrebnih datotek, je zelo primerno za čiščenje diska (lastnosti particije) ali za poseben program, kot je Ccleaner.
 • Ponovno zaženite operacijski sistem.
 • Zdaj je "Yandex Defender" popolnoma odstranjen iz računalnika, vendar je treba omeniti, da lahko ostanejo vtičniki za brskalnike. Če želite odstraniti vtičnike v nastavitvah brskalnika, izberite možnost »Razširitve« in izklopite nepotrebne.

  Pozor

  Seveda obstajajo trenutni programi za čiščenje sistema, toda zakaj ga sploh potrebujejo, če ste lahko pozorni na vse. Veliko uporabnikovnaredite zelo neumne napake, ki lahko povzročijo izgubo denarja, vašo anonimnost na spletu in še več.
  Splošna priporočila za ponovno preprečitev namestitve brskalnika Yandex in podobnih aplikacij:
 • Ne prenašajte programov iz neznanih virov. Da, aplikacije so lahko drage, predvsem pa plačate za stalno licenco in vašo osebno varnost, kar je najpomembnejša stvar.
 • Če ste že prenesli datoteko, potem skrbno preberite sporazum in si oglejte tudi vse elemente izbire namestitve, ker so lahko, na primer, namestitev Mail.ru agenta in drugih virusnih programov, nato pa vprašanje kako odstraniti okno "Yandex Defender" bo za vas vsakdanje poslovanje.
 • Ne sprejmite datotek prek storitev Skype ali oblakov.
 • Pravočasno čiščenje sistema iz smeti.
 • Na koncu

  Upamo, da razumete, kako odstraniti "Yandex Defender". Mimogrede, lahko na podoben način odstranite vse podobne aplikacije. Treba je omeniti, da je skrbno ravnanje z internetom najboljše jamstvo za vašo varnost in dobro delovanje računalnika.

  Sorodne publikacije