Router ZTE MF90 4G: Funkcije, parametri

ZTE MF90 je prenosni usmerjevalnik. Njegova glavna naloga je zagotoviti uporabniku internet na cesti ali brez razpoložljivih povezav. Ima lastno baterijo, ki omogoča dolgoročno uporabo omrežja brez ponovnega polnjenja. Toda ta in druge tehnične specifikacije naprave so nekoliko nižje.

Opis

ZTE MF90 lahko deluje v 4G omrežjih. Njegovo proizvodnjo upravlja kitajska družba ZTE. V Rusiji, ta usmerjevalnik aktivno prodaja podjetje "Beeline" z firmware firmware za uporabo v svojih omrežjih. Povprečna cena te naprave je v višini 3 tisoč rubljev v pisarnah ali predstavništvih ponudnika. ZTE MF90 je opremljen z baterijo 2300 mAh. To mu omogoča, da dela 6-7 ur daleč od napajanja. V ZTE MF90 lahko namestite dodatno pomnilniško kartico MicroSD do 32 GB. Da bi se izognili motnjam pri frekvencah 24 GHz, lahko napravo upravljate v območju 5 GHz. Hkrati lahko na 4G usmerjevalnik ZTE MF90 priključite do 10 različnih naprav.


Videz

Mobilni usmerjevalnik ZTE MF90 ustreza njegovi prenosljivosti, nekoliko večji od običajnega pakiranja cigaret. Izgleda kot majhna bela škatla, brez dekorativne ali oblikovalske izdelave. Na primeru so le najbolj potrebni deli in elementi. Sprednja plošča ima majhen zaslon s kazalniki. Spodaj sta dva gumba - eden je odgovoren za napajanje, drugi pa za povezavo s tehnologijo VPS.
Na eni od strani naprave sta dve antenski reži zaščiteni s posebnimi vtiči, kot tudi microUSB priključek za povezavo z računalnikom.

In kaj je notri?

Večina notranje "dekoracije" naprave prevzame baterija. Če jo odstranite, lahko najdete režo za običajno kartico SIM in režo za pomnilniško kartico.
Mimogrede, za odpiranje ohišja naprave morate nekoliko premakniti pokrov za nekaj milimetrov. Področje potiska predlaga majhen trikotnik, ki se nahaja na dnu.

Upravljanje naprave

Skoraj vse nastavitve so nastavljene prek spletnega vmesnika. Vendar pa so nekateri od njih prevedeni na ramena zunanjega nadzora. Če želite vklopiti napravo, potrebujete 5 sekund, da zadržite gumb za vklop. Kratek pritisk usmerjevalnika iz stanja mirovanja, ki se privzeto izklopi po 10 minutah mirovanja.


Gumb WPS, razen ustvarjanja varne povezave Wi-Fi, lahko izvaja funkcijo odklopa modula brezžičnega omrežja. Prikaz trenutnega stanja naprave se izvaja s tremi kazalniki. Vsak od njih lahko prepozna različne situacije:
 • Prvi indikator je polnjenje baterije. Če ne sveti, je naprava izklopljena ali je v stanju pripravljenosti. Zeleni signal vam pove, da je baterija napolnjena ali da ima polnilno količino, ki je nekoliko večja od povprečja. Če zelena lučka začne utripati, je akumulator zdaj v stanju polnjenja. Skladno s tem izgorevanje in utripanjerdeča označuje potrebo po priključitvi na polnilnik.
 • Naslednji kazalnik je moč signala omrežja. Ponavadi se imenuje več vzporednih linij, ki temeljijo na rasti. Modra barva je nastavljena za delovanje v omrežjih razreda 4G. Utripa pomeni prenos podatkov v trenutnem trenutku. Enako velja za 2G ali 3G omrežje, samo barva bo zelena. Rdeči signal označuje napako, brez omrežja ali neomreženo SIM kartico.
 • Zadnji kazalnik je omrežje Wi-Fi. Ima samo dve državi. Ko utripa modro - omogočen je Wi-Fi. Ko je le prižgan - aktivira se način WPS.

 • Dejansko je v spletnem vmesniku mogoče najti več informacij. Tu boste našli tudi število priključenih uporabnikov, uporabljene frekvence, točen odstotek napolnjenosti baterije, obseg prometa in druge koristne informacije.

  Spletni vmesnik

  Do nastavitev ZTE MF90 lahko dostopate na 1921680.1 tako, da ga vnesete v naslovno vrstico brskalnika. Privzeto je geslo za prijavo in prijavo admin. Po vnosu podatkov se bo prikazala začetna stran konfiguratorja. Hkrati se takoj priporoča nastavitev gesla za ZTE MF90.
  Prva stran prikazuje veliko uporabnih informacij. Tu lahko preberete prejeta SMS sporočila na modemu in določite dolžino aktivne seje, vključno s številom prejetih in poslanih bitov. Lahko greste tudi neposredno od tu do osebne pisarne ali preverite svoje stanje. V večini primerov se uporabniki zanima za toV postopku namestitve je ločen element menija z istim imenom. Praviloma je v večini usmerjevalnikov povezava že konfigurirana. To pomeni, da bo takoj po vstavitvi kartice SIM na voljo internet. Največji interes je Wi-Fi distribucija. To storite tako:
 • Ko preklopite na nastavitve, pojdite na kartico Wi-Fi. Običajno obstaja več polj, ki jih je treba izpolniti. Prvi je ime omrežja. Ko se dostopna točka aktivira, se prikaže na drugih napravah.
 • Malo pod tem poljem ne smete pozabiti preklopiti stikala v način "Omogočeno".
 • Nato določite vrsto šifriranja omrežja. Običajno lahko zapustite WPA-PSK. Ali nastavite ta način, če privzeto ni določen.
 • V polju "Password" (Geslo) morate izbrati frazno ujemanje. Uporabljal se bo pri povezovanju z usmerjevalnikom drugih naprav.
 • Nato lahko določite največje število povezav. Če naj bi doma uporabljal usmerjevalnik, lahko nastavite številko 10.
 • Na tako preprost način lahko konfigurirate usmerjevalnik za domačo uporabo.

  Firmware ZTE MF90

  Če želite izvedeti, kako je usmerjevalnik od operaterja "Beeline", bo njegova okvara potrebna. Ta postopek je precej zapleten in zahteva veliko programske opreme. Zato je za vse podrobnosti, je bolje, da se obrnete na internet. Zlasti na spletni strani 4pda je nekaj podrobnih in jasnih navodil. Po uspešni vdelani programski opremi bo usmerjevalnik lahko uporabljal sedem karticoperaterja

  Zanimive funkcije naprave

  Za povečanje moči sprejemanja signala lahko na ZTE MF90 priključite zunanjo anteno. Za to se uporablja tip priključka ts9. Velik izbor različnih anten lahko najdete na spletnih portalih profila.
  Kot je bilo že omenjeno, lahko usmerjevalnik uporablja pomnilniško kartico microSD. Do datotek morate dostopati prek spletnega vmesnika. To je ločen odsek z istim imenom. Ne dolgo nazaj je bil ZTE WiFi Monitor predstavljen v brezplačni aplikaciji Android Market Store. Lahko spremlja stanje omrežij usmerjevalnika ali spremeni svoje nastavitve neposredno z zaslona pametnega telefona.

  Nekaj ​​povratnih informacij

  Lastniki tega usmerjevalnika opozarjajo na njegovo udobje in enostavnost uporabe. Tudi nedvomno prednost je sposobnost za odklepanje in namestitev drugih firmware. Prenosljivost naprave je eden od ključnih dejavnikov. To prednost opazijo skoraj vsi lastniki. V skladu z uporabniškimi izjavami je pristojbina zadoščena zadovoljivo, nekdo jo ima dovolj za polni delovni dan. Res je, samo za deskanje. Če gledate videoposnetke na YouTubu ali prenašate hude torrente, potem je ta čas prepolovljen.
  Glede minusov, brez njih ni bilo dovolj. Nekdo je rahlo moteč z belo barvo naprave, ki je v tednu intenzivne uporabe umazana. Prav tako negativno opažamo periodične prilagoditve tako Wi-Fi kot internetne povezave na splošno. Izvajanje tudi videzanatančneje, indikacija LED, malo izčrpana. Mnogi verjamejo, da bi lahko bilo boljše in boljše. Nekaj ​​uporabnikov je opazilo tudi nekaj nevarnosti in pomanjkljivosti vdelane programske opreme. Izraža se v majhnih zlomih in glitchesih.

  Sklepi

  Ob upoštevanju vseh slabosti in prednosti naprave lahko sklepamo, da je pri konstruktivnem približevanju usmerjevalniku in njegovi majhni izboljšavi mogoče dobiti odlično in stabilno delovno napravo. Avtonomija usmerjevalnika ni slaba, nastavitve so večinoma jasne in preproste. Cena ni ugriz. Na splošno je to precej dobra naprava.

  Sorodne publikacije