ZTE MF920 Router: Pregled, funkcije, navodila

Trenutno so priljubljeni usmerjevalniki. Z njihovo pomočjo lahko na LAN istočasno priključite več naprav. Proizvajalci nenehno izboljšujejo naprave in redno objavljajo nove modele. Ta članek bo pregledal ZTE MF920. Ta usmerjevalnik je brezžičen. Služi kot dostopna točka. Uporablja se za vstop v svetovni splet. S funkcijo Wi-Fi lahko hkrati povežete več pripomočkov. Prodano ta usmerjevalnik za približno 3 tisoč rubljev.

Paket

Majhna kartonska škatla je opremljena z usmerjevalnikom WiFi ZTE MF920. V njej je naprava sama. Priročnik je na voljo v ruskem jeziku in vsebuje veliko uporabnih informacij, vključno z navodili za namestitev. Prav tako je proizvajalec priskrbel USB kabel za polnjenje usmerjevalnika. V kompletu ni napajalnika. Vendar pa uporabniki zagotovijo, da se lahko naprava zaračuna tako iz omrežja kot iz drugih pripomočkov. Obnova baterije traja največ 5 ur. Časovni interval je odvisen od trenutne jakosti.


Nekaj ​​besed o videzu

Mnogim kupcem je bila všeč zasnova ZTE MF920. Naprava je elegantna. Na voljo sta dve različici: črno in belo. Slednji se najpogosteje prodaja v omarah "Beeline". Na sprednji plošči je namesto znaka proizvajalca poslikan logotip upravljavca. Kar se tiče črne kopije, jese prodaja v trgovinah "MegaFon". Navzven se ne razlikuje od belega modela, indeks pa je bil spremenjen. V salonih je naprava predstavljena kot MR150-5 z imenom na embalaži z imenom MegaFon Turbo.


Glede na zunanjo zasnovo imata oba modela lupino v obliki pravokotnika. Zahvaljujoč sploščenim obrazom naprava ne izgleda okorno. Na sprednji plošči so prikazani štirje indikatorji omrežja. Na zgornji strani je priključek micro-USB. Uporablja se za povezavo naprave z računalnikom ali v /iz. Na nasprotni strani sta prikazani dve funkcijski tipki. Prvi je tipka za vklop /izklop. Za vklop usmerjevalnika je potrebno pritisniti in zadržati približno 3 sekunde. Uporablja se tudi za ponovni zagon. Ta način se aktivira s pritiskom na gumb deset sekund. Drugi ključ je omogočiti možnost WPS in Wi-Fi. V prvem primeru je potrebno tipko držati pritisnjeno 3 sekunde. Če želite aktivirati /deaktivirati Wi-Fi, je dovolj, da kliknete en klik. Proizvajalec in režo za (U) SIM kartice. Pokrit je s plastičnim pokrovčkom, ki je na eni strani pritrjen na telo. Da ga vzamete je potrebno skrbno, da ne boste strgali. Nastavitve lahko ponastavite tudi z uporabo ustreznega gumba za ponastavitev. S pritiskom na se vrnite na tovarniške nastavitve.

Tehnični parametri

Seveda se vsi kupci pred nakupom ZTE MF920 zanimajo za njegove lastnosti. Na podlagi tega je potreben pregledpodrobno preučiti glavne parametre naprave. "Srce" usmerjevalnika je čipset lastne proizvodnje Wisefone 7520. Izdelan je tako, da ustreza 28 nm tehnološkemu procesu. Ta procesor pripada ekonomskim napravam in se najpogosteje uporablja v proračunskem segmentu.
Nedvomna prednost usmerjevalnika je podpora sedanjemu standardu LTE (4G). Naprava deluje tudi z GSM. Pri slednjem je hitrost prenosa podatkov do 42 Mbit /s. Pri povezovanju v omrežja četrte generacije je uporaba interneta seveda udobnejša. Usmerjevalnik omogoča hitro povezavo in prenos podatkov pri visokih hitrostih (do 50 Mb /s). Pri nakupu je potrebno paziti na vdelano programsko opremo. Prvič, proizvajalec proizvaja univerzalno napravo, ki lahko deluje z vsemi ruskimi operaterji. Ampak, če ga kupite v določenem salonu komunikacije, na primer Beeline ali MegaFon, potem bo usmerjevalnik delal samo z določeno sim kartico. Prednosti uporabnikov tega modela so tudi velikost. Z relativno majhno težo 120 g so dimenzije naprave 1075 x 637 x 148 mm. Usmerjevalnik je združljiv z vsemi sodobnimi operacijskimi sistemi - Windows, Linux, Mac OS. Razvijalci so nameščeni na pripomoček dovolj prostoren akumulator za 2 tisoč m. Radij brezžičnega omrežja je približno 10 m. Istočasno lahko preko Wi-Fi priključite do 8 pogonov. Uporablja se za usmerjanje distribucije interneta na prenosnih računalnikih, osebnih računalnikih, pametnih telefonih, tablicah, igralnih konzolah.

ZTE MF920: Navodila za namestitev

Povezava z usmerjevalnikom se izvede s kablom USB. Na računalniku je to potrebnonamestite programsko opremo, ki bo odprla spletni vmesnik. Razmislite, kako povezati napravo z napravami z različnimi operacijskimi sistemi:
 • operacijski sistem Microsoft Windows. Praviloma se pri nameščanju usmerjevalnika samodejno posodablja. Ko zaženete pripomoček, sledite pozivom. Glavna stvar - v nobenem primeru ne prekine povezavo računalnika in usmerjevalnika. Če se samodejna namestitev iz kakršnega koli razloga ne zažene, jo lahko opravite ročno. Če želite to narediti, se boste morali prijaviti v sistemski meni računalnika (bližnjica "Računalnik"). Poiščite pogon z imenom usmerjevalnika, če se ne prikaže, nato kliknite zunanjo, ki prej ni bila prikazana, na primer pogon CD-ROM (E). Odprite jeziček, da poiščete in zaženete datoteko AutoRun.exe. Nato sledite pozivom čarovnika za namestitev.
 • Apple Mac OS X. Če želite povezati ZTE MF920, morate odpreti bližnjico na namizju z istim imenom. Pojavi se takoj po priključitvi računalnika z usmerjevalnikom. Če manjka, lahko disk najdete v sistemskem meniju "Naprave". Ko ga vnesete, morate zagnati namestitveno datoteko in slediti pozivom.

 • Nastavitev usmerjevalnika ZTE MF920

  Nastavitev tega modela je enostavna. To bo zahtevalo le računalnik in internetni brskalnik. Če je usmerjevalnik kupljen v salonih podjetja MegaFon, potem za vstop v meni morate vnesti 1921680.1 v naslovno vrstico in pritisniti Enter. Preden uporabnik odpre okno z obrazcem, v katerem morate navesti uporabniško ime in geslo. Prva in druga vrstica označujeta besedo admin. To geslo je standardno in velja za vsenaprave. Po želji lahko uporabnik to spremeni v naprednih nastavitvah. Ko dostopate do menija, se odpre dostop do brezžičnega omrežja. Privzeto je njegovo ime določili razvijalci v obliki kombinacije črk in številk, kot je MegaFonMR150-5 - *****. Brezžična povezava je nujno zaščitena z geslom. Viden je na zadnji strani naprave. Na ta način je konfiguriran usmerjevalnik Beeline ZTE MF920. Edina razlika je ime omrežja (na primer Beeline _ *****) in naslov. Za vstop v spletni vmesnik morate v vrstici brskalnika izbrati naslednjo digitalno kombinacijo: 1921688.1.

  Indikatorji

  Kot smo že omenili, se prikažejo indikatorji na sprednji plošči usmerjevalnika, ki lastnika obvestijo o stanju dela ali drugih možnosti.
 • Omrežni signal. Indikator deluje v petih načinih. Če žarnica sveti modro, je usmerjevalnik uspešno registriran v omrežju 4G. Ko ste povezani z internetom, lučka utripa, kar označuje prenos podatkov. Registracija naprave v omrežjih 2G /3G spremlja zelena barva. Ko je napaka ali brez signala, indikator zasveti rdeče.
 • Baterija. Če žarnica sveti ali utripa rdeče, to pomeni nizko napolnjenost baterije in potrebo po priključitvi na enoto. Spreminjanje barve v zeleno pomeni popolno obnovitev trajanja baterije.
 • SMS. Če ni novih sporočil, žarnica ne zasveti. Njena vključitev sporoča lastniku neprebrano SMS sporočilo. Ob prejemu novega sporočila SMS se aktivira način utripanja.
 • Wi-Fi.Lučka za brezžično povezavo deluje v treh načinih. Prvi je popolnoma onemogočen, ko je Wi-Fi izključen. Utripajoča žarnica vas opozori na aktivno stanje omrežja. Ko je WPS vklopljen, bo indikator sveti modro.
 • Skupno odpravljanje težav in rešitve

  Kot vse druge naprave, se lahko ZTE MF920 sesuje. Če se to zgodi, vam ni treba takoj poklicati strokovnjakov, lahko poskusite sami odpraviti težavo. Upoštevajte najpogostejše okvare:
 • Med usmerjevalnikom in računalnikom ni mogoče vzpostaviti povezave - ni programske opreme. Namestiti ga je treba.
 • Brez dostopa do interneta - preverite raven signala, po potrebi spremenite lokacijo usmerjevalnika, preverite pravilnost nastavitev in (U) kartico SIM.
 • Ni povezave med napravami prek Wi-Fi - preverite vključitev funkcije brezžičnega omrežja, preobremenite usmerjevalnik, posodobite seznam in izberite želeno napravo.
 • Sorodne publikacije