Avto "Kalina NFR": pregledi, specifikacije, fotografije in pregledi

Avtomobilski trg se razvija z neverjetno hitrostjo. Nekdo razvije električne avtomobile, ki dobijo nagrado "Stroj leta". V zadnjih letih so postale zelo priljubljene tako imenovane vroče lopute. To so športne različice civilnih hatchbacks. Ustanovitelj tega razreda je "Volkswagen" s svojim modelom "Golf GTI". Bilo je let, ampak na "Avtovaz" in nadaljevalo žig standard "Kaliny" in "Priori" brez tehničnih sprememb. Toda v letu 2015 je slika postala jasnejša. Domači proizvajalec je javnosti predstavil novo različico ruske hatchback - Kalina NFR. Specifikacije, oblikovanje in pregledi - še v našem članku.

Značilnosti modela

Pred tem je proizvajalec uvedel spremembo "Sporta". Ampak ne bi smeli primerjati z avtomobilom "Lada Kalina NFR". To je povsem drugačen avto. Kratica pomeni Need for Race. Ta kopija se zbira po naročilu, na hčerinski družbi Lada-Sport. Glavna razlika med hatchbackom "Kalina NFR" je motor. Toda o tem bomo govorili kasneje. Poglejmo zdaj njegov videz.

Oblikovanje

Stroj ima značilnosti tovarne "Lada". Vendar pa to še vedno ni tako. Prva stvar, ki je videti, je ogromna 17-palčna lita platišča na nizko profilni gumi. Poleg tega ima avto močan dovod zraka na pokrovu motorja. Da bi preprečili, da bi listi in drugi tujki padli v motorni prostor, so te odprtine zaščitene s črno kovinsko rešetko. Opazite lahko, da so v spodnjem delu tudi dovodi zrakaodbijač

Za Lada-Kalina-Sport NFR se razlikuje od civilnih sprememb s prisotnostjo spojlerja. Telo arhitekture je zelo uspešno. Avto se ne more imenovati grd ali nesorazmeren. In čeprav je bila podlaga sprejeta civilna različica, je zaradi oblikovalcev uspelo dobiti resnično "zaračunane" hatchback. Ampak ne pozabite, da je to daleč od serijske različice. Sestavljen je v ločenem obratu. Leta 2015 je bilo izdelanih približno 50 izvodov.

Salon

Poleg videza finalizacije, ki se je dotaknila, in kabine. Na voljo je preoblikovan volan in druga armaturna plošča z rdečimi robovi. V kabini so vstavki perforirane kože. Ocene ugotavljajo, da ima Kalina NFR udoben volan. Prav tako obstaja "ničelna" črta, kot na resničnih športnih kaznih. V notranjosti prevladuje rumena črta. Centralna konzola ima velik 7-palčni zaslon z vizirjem. Spodaj sta dva podstavka. Na straneh, na omaricah za vrata, so zvočniki. Kakovost zvoka je na dostojni ravni. Kar zadeva izolacijo hrupa, je povprečje. Ne čakajte na tišino v kabini. Kljub temu se cena avtomobila čuti.
Vklop ključa za vžig utripa svetlo rdeče puščice na merilniku vrtljajev in merilniku hitrosti. Mimogrede, spremenili so mesta v športni verziji. Center je vgrajen računalnik. Vsebuje informacije o trenutni porabi goriva, dnevnih in skupnih kilometrih ter podatke o pojavu napake. Kombinacija naprav je bila razvita skupaj s Ferrumom. Mimogrede, številke na tehtnicah imajo poševno pisavo. Prvičse zdi neprijetno, kasneje pa se z njimi hitro navadijo, upoštevajo povratne informacije. Na armaturni plošči se podvoji vrednost prenosa, pri kateri se vozilo trenutno premika.
Katere druge lastnosti so v avtu "Kalina NFR"? Ocene upoštevajo udobje sedežev. V civilni različici Kaline so imeli velik ledveni upogib, zaradi česar so bila dolga potovanja neznosna. Sedaj imajo fotelji dobro bočno oporo in široke opore za glavo. Na hrbtni strani foteljev je vidna svetla okrajšava NFR. Med dolgimi potovanji voznik ne poškoduje hrbta in ne pušča nog. Obstaja veliko različnih prilagoditev.
Mimogrede, trije so zadaj. Oblazinjenje sedežev v prijetnih temnih barvah. Tudi na potniških vratih so zvočniki. Prisotni so tudi na zadnji polici. Kot je za prosti prostor, se ni spremenila v primerjavi z običajno "Kalina". Ločite od zadaj zelo pozorno, upoštevajte ocene. Obseg prtljažnika je prav tako majhen - 240 litrov. Pri zloženih sedežih se ta številka poveča na 550. Napaka je majhna dimenzija karoserije. Dolžina avtomobila je manjša od štirih metrov. Toda to ima tudi svoje prednosti. Kompaktne dimenzije omogočajo parkiranje tudi na tesnih dvoriščih. Mimogrede, na račun kratkih vetrov, stroj dobro deluje z neenakomerno cesto.

Specifikacije

Zato preidimo na najpomembnejše. Kakšne so lastnosti Kaline NFR? Pod pokrovom je bencinski motor s 16 ventili, ki se pospeši. Osnova je bila sprejeta s standardom vazovsky "sheshnar" na 1600 "kocke".Proizvajalec trdi, da je bil model prenovljen z uvedbo sistema. Toda turbine pod pokrovom ne bi smele čakati. Moč te enote je 140 konjskih moči. To je eno in polkrat več kot v običajnem "Kalina". Navor je 165 Nm. Avto samozavestno še naprej manevrira v potoku. Obstajala je tudi rafinirana pot in volanski drog. Kar zadeva največjo hitrost, Kalina NFR pospeši do 203 kilometrov na uro.
Prvih sto avtomobilov je dobilo za 9 sekund. Za primerjavo: sprememba "Lada-Kalina-Sport" se pospeši za sekundo kasneje. Tu je bencinska enota s 118 moči. V zvezi s stroški za gorivo se veliko pritožuje zaradi nemarnosti avtomobila. Konec koncev, z volumnom 1600 "kock" doseže 10 litrov v mešanem ciklu. Drugih sprememb na motorju ni. V prihodnosti namerava proizvajalec preiti na uporabo turbopolnilnika in s tem povečati zmogljivost "Kaline" na 180 konjskih moči.

O menjalnikih

Tu je menjalnik samo mehanski, pet hitrosti. Ni samodejnih kontrolnih točk. Mnenja upoštevajte udobje uporabe prenosa s kablom. Ta škatla je bila razvita v sodelovanju z nemškimi inženirji. Prestavljanje v avtomobilu je enostavno, menjalnik pa še ne zveni kot prej. Proizvajalec meni, da ima to polje razširjen vir. Je neobdelano - maslo v njem je poplavljeno celo življenje. Do sedaj, glede na povratne informacije, to ne ustvarja težav za lastnike avtomobilov.

Tekalno orodje

V avtomobilu Kalina NFR so bili uporabljeni novi blažilniki in novi amortizerji.podcenjene vzmeti. Tu je tudi izboljšan zavorni sistem.
Sedaj so nosilci diska na zadnji osi. Volanski drog ima nižji položaj. Zaradi pristanka in 17-palčnih platišč je avtomobil športen. Ne seže v vogalih. Hkrati pa lastnik pričevanja opozarja na togost vzmetenja. Razlog za to je uporaba plinskih amortizerjev in nizko profilirane gume. Mimogrede, zavorni sistem si je izposodil francoski "Renault-Megan". Pred postavitvijo tipa vzmetenja "MacPherson", na zadnji strani - polzvezni žarek. Zasnova vzmetenja se praktično ni spremenila v primerjavi z običajno različico "Kaline". Vendar bi uporaba več sistemov znatno vplivala na stroške avtomobila. In ker je "Kalina NFS" namenjena za najbolj cenovno vroče loputo. Gumijasti profil - 40 milimetrov. Široke pnevmatike zagotavljajo dobro sklopko, ki vam omogoča, da močno skočite, ne da bi zdrsnili celo na sprednji pogon. Kalina NFR je opremljena z ostalimi molji s 5 vijaki. V civilnih izvedbah so namenjene za štiri vijake. Od decembra 2016 se na vozilu vzpostavi diferencialno trenje. Proizvajalec navaja, da je ta revizija namenjena izboljšanju lastnosti delovanja drsnega premaza.

O stroških

Strošek tega avtomobila je 647 tisoč rubljev. V kompletu ni veliko. V tovarni je avtomobil opremljen s klimatsko napravo, servo volanom, zrcalnim pogonom, zračno blazino in električnimi okni.
Tu je tudi tukajpopoln avdio sistem. Kot glavna naprava - dual-tape snemalnik z 7-palčnim zaslonom, USB priključkom in bluetooth sistemom. Druge koristne možnosti so senzor za dež za zadnji parktronic in protiblokirni sistem koles.

Tekmovalci

Med konkurenti tega avtomobila je treba opozoriti na "Skoda-Fabia" v spremembi RS. Njegova cena je okoli 750 tisoč. Tudi pri tej ceni lahko kupite francosko vročo loputo, imenovano "Renault Clio" RS. Domoljubni "Kalina" je nekoliko slabša od njega z značilnostmi dinamike.

Zaključek

Tako smo ugotovili, kakšne so domače "Lada-Kalina NFR" zasnove, cene in tehnične lastnosti. Trenutno je to ena izmed najcenejših in cenovno dostopnih vročih loput na ruskem trgu. Seveda je to najhitrejša sprememba v seriji AvtoVAZ. Celo Priora 1.8 jo bo izgubila v neredu.

Sorodne publikacije