Sestrična nič: Zgodba o ustvarjanju, razlika od drugih iger v seriji

Vsak igralec na svetu pozna serijo COP iger. "Cousin Zero" - to je dolgo časa, da ljudje radi klasično žanr strelec igro. Igra prikazuje lepo (po standardih zgodnjih petdesetih) 3D grafiko s pogledom na osebo. Razvoj "bratranca nič" je štiri leta izvajalo pet podjetij. Založnik je postal znan korporacija Vivendi, ki je kasneje kupila Valveove pravice.

Začetek razvoja "Counter-Strike: Crisis Zero"

Od začetka razvoja je bil izbran 2000. V tistih časih je bilo ustvarjanje "KS: Kondensen Zero" vključeno v studio Rogue Enternainment. To je pomagalo podjetje Americano McGee, v naslednjem letu pa sta se oba pokvarila in sta bila prisiljena ustaviti svoje dejavnosti.


Težko je verjeti, toda kot vsi poznajo igro Dota, "Contra Cousin Zero" je bila prvotno le kartica za jemanje talcev v Half-Life. Ideja o ustvarjanju samostojne igre, ki temelji na uspešnem projektu, se je začela pojavljati leta 1999. Avtorji COP kart so bili povabljeni na Valve za razvoj Kölna Zero in drugih delov serije. Tako je leta 2000 izšla prva neodvisna "Contra". Prvič na polnopravni igri "KS: Koznoszer Zero" si lahko ogledate majsko razstavo E3 leta 2001. Čeprav je bil še vedno surov proizvod, pa tudi on je bil sposoben vzburiti hiper v krogih globalne skupnosti igralcev. Takrat je bilo podjetje Rogue že zaprto in igranje je moralo biti studia GearBox. Ljudje, ki so delali v tem podjetju, so vedeli svoje poslovanje, kot so pomagali ustvaritiprvi deli "Counter Strike", kot tudi dodatki "Half-Life".


Inovacija GearBox

Družba je uvedla veliko posodobitev, "Counter-Strike: Klosenn Zero", ki je Valveju omogočila komercialni uspeh. Zelo so izboljšali grafiko igre in izpopolnili stari motor. Tako so nepomembne stvari, kot so listi na drevesih, policijske čelade in še veliko več, postale veliko bolj realistične, dodane so bile nove vrste orožja in opreme. Prvič je bila razvita zgodba za eno samo igro brez interneta. GearBox je bil zelo previden glede svojega poslovanja, vendar se ni ujemal z razporedom. Zlomili so veliko rokov. Končno je bila pravica do razvoja "bratranca nič" prenesena v ritualno navzočnost. Novi studio se je odločil, da bo recikliral vse svoje korenine. Razvili so več kot 20 neodvisnih misij, v katerih je igralec dobil priložnost za boj proti teroristom v različnih delih planeta. Internetni način je dopolnil zmožnost prenašanja teh nalog. Vzporedno z računalniško različico Ritual Enternainment je igro razvila konzola Xbox. Delo GearBoxa ni zadovoljilo založnikov in igra je bila poslana v prefinjenost Turtles Rock Studio.

Work Turtles Rock Studio

Predvidevano je bilo, da bo dolgo pričakovana sprostitev predvidena za leto 2003, vendar je projekt spet čakal na neuspeh, razvijalci tudi niso imeli časa, da naredijo vse na čas. Potrebno je bilo veliko časa za izboljšanje sistema umetne inteligence tako za igralske asistente kot za nasprotnike.
Izid igre je bil nekoč opravljen. Leta 2002 je lahko prišla ven, zadnjič je bila marca 2004. Pravje povečala tožbo družbe Vivendi Corporation proti Valveu, kjer je slednja zagovarjala pravice do založbe Kondicher Zero.
Poleg vseh neuspehov, ki so se zgodili z razvijalci in založniki, je bil dodan še en problem. Računalniki delavcev Valve in Turtles Rock Studio so bili zlomljeni, drugi del Half-Life in igra Cousin Zero pa sta se združila v internet. Pirati so nezakonito prodali igro v obliki popolnega in popolnega izdelka. Toda tudi to ni moglo preprečiti uspeha uradnega izdelka. Sproščena igra je imela veliko prednosti, napake so bile odpravljene, grafika je bila na povsem drugačni ravni, zgodba se je zelo spremenila. Vključeni so bili tudi z izdelkom izklesani prizori, ki resno dopolnjujejo zanimanje za igro.

Pojav "KS: Crisis Zero" v Rusiji

Na ozemlju Ruske federacije je bila igra izvedena še bolj. Za večji dobiček so se ruska podjetja odločila za sprostitev igre v "Antologiji" - zbirki iger v eni seriji. Vprašanje je bilo predvideno za leto 2008. Igra je šla praktično neopaženo za rusko javnost. Kljub temu pa se število spletnih igralcev, ki do sedaj prejmejo te kartice, izračuna za več deset tisoč na dan. V mnogih pogledih, igra je plavala zaradi dejstva, da "bratranec nič" prihaja v kompletu s klasično "Counter Strike".

Igranje

Igra je postala ideološka naslednica serije COP. To so vse enake protiteroristične operacije, v katerih lahko sodelujete na obeh straneh. Igranje je kontrola znakov, katere namen je uničiti sovražnika. V nekaterih misijah je dovolj, da talce osvobodimo za zmagoali nastavite (deaktivirajte) bombo. Glavna razlika od 1,6 - umetna inteligenca pošto, ki se izvaja na popolnoma drugačni ravni. Sovražniki so prilagojeni strukturi zemljevida, zavezniki pa poročajo o svojih premikih in na podlagi tega sami sklepajo. Enotna igra je tudi zelo različna delovna izkušnja, saj v preteklosti misije preprosto niso imele zapletov. Igra več igralcev v omrežju ni prejela nobenih sprememb - to je vse isto "Counter Strike", samo veliko lepše.

Sorodne publikacije