Napaka ISDone.dll: Najpogostejše situacije in metode popravkov

Napaka ISDone.dll je izdana kot sistemska komponenta, s katero se večinoma soočajo igralci računalniških iger, ki prenašajo igre iz interneta kot arhive ali samoraztezne datoteke. Domneva se, da so nesreče, povezane z knjižnicami ISDone in Unarc, enake narave. Napaka pri razpakiranju (ISDone.dll) glede na glavni element Unarc.dll - tako izrecna potrditev. Toda tudi ne glede na napako kodo, te težave je mogoče določiti zelo preprosto.

Opis napake

Razlog za pojav te napake v tem trenutku ni natančno določen. V vsakem primeru je morda v preneseni datoteki sam ali v sistemskih napakah.
Zato morate v primeru napake, ki jo povzroči komponenta ISDone.dll, najprej pogledati besedilo sporočila. Če je opis nekaj podobnega CRC Check Error, to pomeni samo, da je nemogoče preveriti datoteko checksum, kar pomeni, da je datoteka poškodovana ali ni naložena. V najenostavnejšem primeru morate datoteko ponovno prenesti ali poskusiti prenesti iz drugega vira.

Kako popraviti ISDone.dll: najlažje metode

Arhiv lahko poskusite prenesti, ko se takšne napake pojavijo na drugem računalniku, ko ste ga prej kopirali na izmenljivo USB napravo za shranjevanje. Če vse deluje tam, morate iskati razlog v svojem sistemu.
Če želite začeti čas razpakiranja, izklopite protivirusni program (napake 11 in 12). Nasprotno, če crash ISDone.dll vsebuje kodo napake 1 ali 7, morate takoj preveriti razpoložljivost sistema.virusi (malo). V tem primeru ne uporabljajte nameščenega protivirusnega odjemalca in opravite skeniranje s pomočjo katerega koli prenosnega pripomočka za zdravljenje. Še bolje je prenesti programe, kot je reševalni disk, in opraviti napredne preglede, preden naložite operacijski sistem (tovrstni programi imajo lastne zagonske zapise in vam omogočajo, da začnete z optičnim ali USB pomnilniškim medijem).
Verjetno je program, nameščen v sistemu, poškodovan. V tem primeru morate namestiti drug program in poskusiti razpakirati želeno datoteko.

Napaka ISDone.dll: kaj, če preproste metode niso pomagale?

Toda vse to morda ne bo delovalo. Tukaj je razlog lahko smešno preprost. Dejstvo je, da nekateri razvijalci iger in aplikacij ne podpirajo podpore za instalaterje cirilice. Uporabnik poskuša na primer razpakirati datoteko v mapo Igre, zaradi česar dobi napako ISDone.dll. Morda to izključuje postopek razpakiranja. Če želite odpraviti težavo, preprosto preimenujte mapo v njeni angleški različici (igre) ali preprosto odstranite cirilice iz imena. Včasih je lahko imenik določen kot končni imenik, ima zelo dolgo ime, vsebuje tudi latinico in cirilico. V tem primeru je želeno ime mape zmanjšati.

Končno, daleč od vseh igralcev se zaveda dejstva, da lahko sodobne igre na trdem disku sprejmejo 10-20 ali celo 30 GB. Pomanjkanje prostora seveda vodi tudi v pojav takega neuspeha. V tem primeru boste morali očistiti trdi disk, odstraniti vsenepotrebno Treba je razmisliti tudi o dejstvu, da se za pravilno delovanje operacijskega sistema Windows, ko je omogočena ostranjevalna datoteka, v sistemu odziva na uporabo navideznega pomnilnika v pomanjkanju operacij, zahteva povprečno približno 10% prostega prostora na sistemski particiji.

Težave z „železom“

Še vedno je treba dodati, da čeprav je redko težava okvare lahko posledica poškodovanja slotov RAM. Za začetek lahko preizkusite pripomoček Memtest86 +, nato pa (v primeru stacionarnih terminalov je lažje kot pri prenosnih računalnikih), da dobite palice enega za drugim z naslednjim zagonom sistema. V primeru zaznavanja poškodovanih ali nedelujočih letev, ga je treba zamenjati ali opustiti.

Dodatne rešitve

V nekaterih primerih je morda potrebno nadgraditi most DirectX na najnovejšo različico, onemogočiti nastavitev za preprečevanje operacij (DEP) za igro ali prenesti izvirno knjižnico ISDone, jo namestiti v mapo System32 in SysWOW64 (v obe mapi in samo za 64-bitne sisteme) in ga nato registrirajte v sistemu z ukazom regsvr32.

Sklep

Reševanje te napake bi zato moralo temeljiti izključno na analizi kode napake in njenem opisu, ker je lahko v vsakem primeru razlog drugačen. Toda najpogosteje (če ne upoštevate virusnega učinka) obstajajo situacije s poškodbami izvirnih arhivskih datotek, pomanjkanjem prostora na trdem disku in nepravilno določenimi imeni imenika, ki so razpakirani.vsebino arhiva.

Sorodne publikacije