Kako spremeniti račun Windows 10: najpogostejše situacije in najpreprostejše rešitve

Uporabniki sistemov Windows se morajo pogosto ukvarjati s spreminjanjem vnosov v register. V tem primeru vprašanje "šteje" Microsoft ne gre. Ključna vprašanja, povezana s tem, kako spremeniti račun Windows 10, bodo omejena na lokalne registracije. Vendar se morate pri tem zanašati samo na določeno situacijo, saj lahko obstaja več ključnih odločitev.

Kako spremeniti račun Windows 10 z uporabo standardnih postopkov?

Začnimo z dejstvom, da lahko sprememba zapisa o registraciji upošteva vsaj dve različici dejanja: izhod in vnos pod drugo registracijo ali spremembo podatkov samega zaznamka.


V prvem primeru je najlažje narediti preprosto uporabo menija Start z možnostjo za izhod iz sistema, vendar le, če je na enem računalniškem terminalu več registracij (drugače podobna vrstica v glavnem meniju) bo odsoten). Toda tudi v tem primeru lahko uporabite zgornje črke v glavnem meniju nastavitev, kjer je izbrana izhodna točka.
Kar zadeva lastne nastavitve, lahko uporabite razdelek s standardnimi parametri, ki izbere skupino nastavitev računa. Tukaj lahko spremenite svoje podatke, nastavite možnosti prijave, dodate uporabnike v razdelek družine itd. In nastavite način prijave ne pod lokalno registracijo, temveč pod "preverjanje" Microsofta. Zakaj ga potrebujete? Načeloma je posebna razlikako se prijavite. Toda pri uporabi "microsoft" registracije, uporabnik takoj dobi določene pravice, da se registracija lokalnega lahko in ne predvidi. Poleg tega je tu mogoče navesti razpoložljivost dodatnih storitev, ki so vgrajene v sam operacijski sistem, lahko pa je tudi blokirana za lokalno registracijo (enak dostop do trgovine). Ker pa se takšne situacije ne upoštevajo, se bomo lotili praktičnih ukrepov za določanje ukrepov za lokalne registracije.


Kako spremeniti lokalni račun Windows 10 prek "Nadzorne plošče"?

Za vse metode je bolj razumljivo, da uporabite ustrezen razdelek Nadzorna plošča, ki ga lahko pokličete prek PCM na gumbu za zagon ali neposredno vnesete nadzorni ukaz v Run Console.
Vprašanje, kako spremeniti račun Windows 10, bi moralo temeljiti na klasični različici, ki vključuje vstop v ustrezen meni s prehodom ali samo-registracijo ali za upravljanje drugega računa. Kaj je v prvem, da je v drugem primeru mogoče spremeniti absolutno vse parametre, vse do prijave in gesla, vendar le v tem, če se vhod v sistem izvaja na ravni administratorja. Vendar to ne pomeni nujno, da uporabnik, ki se je prijavil s sistemom iz lastne registracije, ne more ničesar spremeniti. Z uporabo ustreznih nastavitev lahko spremenite ime računa v sistemu Windows 10, da konfigurirate uporabo novega gesla, dodate fotografijo za prikaz.

Konfiguriranje članstva v skupinah

Eden od najbolj zanimivih parametrov je dodajanje uporabnikov v skupino, potem pa samodejno ali ročno aktivira dodatne pravice in dovoljenja za dostop do sistemskih parametrov. ali izvajanjem programov ali, recimo, namestitvenih procesov.
Tukaj je, kako spremeniti račun Windows 10, ki ga je treba rešiti samo na ravni skrbnika računalnika. Če želite to narediti, morate izbrati računalniško upravljanje, pojdite v oddelek lokalnih uporabnikov in skupin, odprite uporabniško mapo in uporabite kartico Člani v skupinah za dodajanje uporabnikov z naknadnim preverjanjem imen (na primer, če gre za skupino skrbnikov).

Povzetek

Načeloma se lahko uredniki lokalnih in skupinskih politik ali celo sistemski register uporabijo za spremembo pravic, ne pa tudi za registre, vendar se lahko za neizkušene uporabnike ta možnost zdi precej zapletena in zgornje rešitve so prvič Dovolj presežka. Kar zadeva glavno vprašanje, ne bi smelo biti posebnih težav. V večini primerov, če je uporabnik sam administrator (edini registrirani uporabnik v sistemu, ki ne vključuje super administratorja), lahko uporabite meni možnosti ali kontrolni del "potrditvenih polj" na nadzorni plošči, ki je preprostejši in privlačnejši. Nobena druga metoda, razen uporabe orodij samega operacijskega sistema, v tem primeru ne deluje. Torej, če uporabnikPriporočljivo je, da uporabite nekaj orodij tretjih oseb, lahko ste popolnoma prepričani, da je to ponaredek čiste vode.

Sorodne publikacije