ADSL modemi: opis, značilnosti, vrste, nastavitve

V Rusiji se je internet pojavil razmeroma pred kratkim, zdaj pa lahko rečemo, da ga uporablja vse prebivalstvo večnacionalne države. Da bi lahko delali s to mrežo, morate kupiti posebno napravo, ki vam bo omogočila prosto vstopanje v globalni "prostor". Trenutno je tehnologija ADSL postala najbolj znana. Hkrati omogoča uporabo telefonske linije za klice in za internet. Kako se ta delitev izvaja? Na račun cepilnika. To je v vsakem modemu, ki deluje na tej tehnologiji. Pred vsakim uporabnikom omrežja vsaj enkrat, vprašanje pa je bilo: kako izbrati potrebno napravo in je ne zamuditi? Ponudniki in proizvajalci opreme ponujajo popolnoma različne modeme. Od najpreprostejših do pametnih, ki lahko ustvarijo brezžično omrežje. Članek obravnava najuspešnejše ADSL modeme.


Acorp Sprinter W510N

Nazadnje se je model pojavil na trgu. Dobila je funkcijo usmerjevalnika, stikalo. Poleg tega je naprava sposobna delati z brezžičnim omrežjem. Tako kot številni drugi ADSL modemi ta funkcionalnost deluje na zmogljivem vgrajenem Realtek procesorju. Naprava je dobila dobre lastnosti in proizvajalec je ugotovil, da ima ta model izboljšano hitrost in funkcijo prihranka energije. Naprava je prejela do 32 MB vgrajenega pomnilnika. Ta podrobnost je pomembna, ker je na račun tega, da bo delovala pod obremenitvijo ali ne. Modem lahko zagotovi največHitrost interneta do 150 Mb /s. To je običajen indikator, zato potrošniki to napravo označujejo kot eno najboljših.


Model je univerzalen, ima nekatere funkcije od usmerjevalnika. Poleg tega je naprava sposobna delovati brez povezave. Ko ustvarite veliko lokalno omrežje z modemom, je dovolj, da hitro razdelite internet.

TP-Link TD-W8961ND

Naslednji model je ADSL modem Tp-Link. Že dolgo je v povpraševanju med znanimi kupci. To je posledica dejstva, da naprava združuje tri vrste takih naprav. Model ima številna vrata, ki lahko delujejo z brezžično dostopno točko. Usmerjevalnik deluje na sodobnem standardu in je sposoben prikazovati odlične zmogljivosti pri visokih hitrostih omrežja. Največji dohodni promet je lahko 24 Mbps. Če želite, lahko z uporabo te naprave vedno ustvarite omrežje in uporabljate tako žično povezavo kot brezžično povezavo. Največja hitrost prenosa podatkov je bila 300 Mb /s. Na napravi lahko vidite dve izmenljivi anteni. Zagotavljajo visoko raven signala, ki jo lahko drži, če je slaba. Povezava je precej "čista" in nikoli ni prekinjena.

Značilnosti usmerjevalnika TP-LinkTD-W8961ND

Ta ADSL modem je WiFi usmerjevalnik. Zato ima dodatno funkcionalnost. Odličen je tudi za delo s televizijo, saj je hitrost omrežja najvišja. Je stabilen, dokler ni težave s ponudnikom, v drugih primerih - največ.Sodeč po povratnih informacijah potrošnikov, ta model naprave ne prikazuje dela z okvarami in zrušitvami, zato je povpraševanje. Priložen je kabel za povezavo z računalnikom. Nekateri se celo sprašujejo, kako nastaviti ADSL modem. Ni nujno, da to počnete sami. Dovolj bo, da greste v servisni center ali povabite hišo pomočnika.
Naprava uporablja posebne požarne zidove. Signal, ki prehaja skozi modem, je okrepljen, postane varen in pomaga preprečevati hekerske napade.

Modem ZyXEL P660RT3

Še en dobro znani usmerjevalnik. Preprosto se poveže z že obstoječim lokalnim omrežjem in začne takoj delovati. Naprava ima veliko funkcij, med katerimi so možnosti usmerjevalnika. Sposoben je delati s kakršnokoli opremo prek kabla. Vendar pa hkratno povezovanje z več zunanjimi napravami ne bo delovalo, saj je vrata samo ena. Vendar pa lahko internet enostavno razdelite vsem članom tega lokalnega omrežja. Na ta način je veliko lažje služiti obstoječim računalnikom.


Vsi internetni modemi ADSL ne delujejo s poudarkom na domačem uporabniku, temveč le na isti napravi. Ima zanesljivo šifriranje signala, standarda in povezave. To je tisto, kar bo rešilo osebo, da bi zlomila računalnik. V nasprotnem primeru so lahko posledice precej grozne. Povezava je dobra, brez izjeme. Ni težav, tudi če je na progi kakšna prekinitev. Komunikacija deluje zelo hitro. Največja hitrost prenosa za ta modem -Omejitev: ne več kot 24 Mb /s. Naprava ima zunanjo enoto za polnjenje, indikatorje na samem usmerjevalniku. Iz te vdelane programske opreme, ki je na napravi, lahko preprosto uporabite IP telefonijo. To je veliko bolj priročno in ceneje.

TRENDnet TEW-635BRM

Ta ADSL modem je usmerjevalnik, opremljen z velikim številom funkcij. Lahko deluje na dva načina hkrati. To je zelo priročno in vam omogoča, da uporabite veliko možnosti. Stikalo je namenjeno za štiri vrata. Na račun te številke lahko istočasno povežete prenosni računalnik, računalnik in drugo opremo.
Modem tega modela lahko deluje z dostopno točko brezžičnega interneta. Glede videza naprava izgleda dobro in privlači potrošnike. Največja hitrost interneta je 300 Mb /s. Ta rezultat se doseže z uporabo treh anten in sodobnih tehnologij delovanja. Na primeru je gumb za izklop in vklop brezžičnega omrežja, kar je zelo priročno.

D-Link DSL-2520U

Vsi modemi ADSL niso primerni za velike pisarne in prostore. Gre za to in bo še naprej govoril. Router DSL-2520U je priporočljiv za domačo uporabo. Ta model deluje z dvema priključkoma: eden je odgovoren za prenos podatkov za računalniška omrežja, drugi pa za USB. Ta naprava se pozicionira kot zelo udobna, kar vam omogoča hitro in v nekaj minutah ustvariti dostopno točko. Naprava je opremljena s posebno funkcijo, ki omogoča tudi prenos boljšega signalaPrav tako ima vgrajen zaslon. Za upravljanje in konfiguriranje naprave ADSL (modem D-Link) lahko vedno obiščete spletne nastavitve. Čimbolj jasne so, zato je malo verjetno, da bi jih kdo moral obravnavati. Če se pojavijo vse težave, lahko na uradni strani vedno uporabite pomoč na internetu ali pa vzemite posebno knjigo, ki je popolna.

Linksys LAPN600

Ta model je znan po tem, da ima možnost posredovanja protokolov. Po mnenju potrošnikov je namestitev naprave preprosta. Hitrost brezžičnega interneta je 300 Mb /s. Model ADSL (modem WiFi LAPN600) podpira veliko standardnih načinov. Naprava se lahko segreje na temperaturo, ki ne presega 35 ° C. Na splošno ne vpliva na delo in funkcionalnost, zato se ne more obravnavati kot nekaj negativnega. Modem lahko komunicira z mnogimi znanimi omrežnimi načini.

Cisco SB WAP188

Usmerjevalnik deluje z vgrajeno anteno, zato spreminjanje, če je potrebno, ne bo delovalo. Modem ima poseben sprejemnik, ki ojača signal in mu omogoča, da postane bolj kakovosten. Po mnenju potrošnikov je konfiguracija ADSL modema precej enostavna. Pogostost interneta - ne več kot 2,3 GHz. Model lahko deluje v več načinih omrežja. Internet se razteza na 210 metrov, vendar nič več. Naprava deluje stabilno pri pozitivni temperaturi in pri oznakah najmanj -10 ° C. Uporabnik si lahko ogleda celotno besedilo konfiguracij in jim omogoči tudi spremembe. Teža naprave je 310 gr Za 6 tisoč rubljev. Ne morem prilagoditiprek ukazne vrstice.

Asus EA-N66

Kako je ADSL modem konfiguriran? Naredite to precej enostavno, vendar morate to pojasniti na primeru ene od teh naprav. To lahko storite preko posebnega VAN vrat. Poiščite ga na zadnji strani naprave. Jasno izstopa v ozadju drugih, ker je obarvan modro. Ko je kabel priključen, morate iti v brskalnik in opraviti vse nastavitve tam. Če obstajajo kakršne koli posebne zahteve, se morate obrniti na svojega ponudnika internetnih storitev. Usmerjevalnik se prodaja samo z možnostjo določanja prednosti. Pri konfiguriranju različnih kanalov vam ni treba porabiti veliko časa. Takoj, ko boste naredili spremembe, bodite pozorni - ali je programska oprema posodobljena? Če je tako, ga namestite takoj. Naprava deluje tudi kot repetitor. Antena v tej enoti je nameščena v odstranljivem načinu, tako da se lahko po potrebi uporabijo močnejši deli. Internetni usmerjevalnik se razteza na 240 metrov. Usmerjevalnik ima posebno zaščito pred virusi. To je precej dobro, pritožbe uporabnikov. Če želite, lahko ročno pregledate konfiguracije in jih spremenite. Model stane približno 5-6 tisoč rubljev. Ni možnosti preusmeritve.

Asus EA-AC22

Ta ADSL modem je WiFi usmerjevalnik. Mnogi kupci izberejo to vrsto opreme samo zato, ker je sposobna dati največjo hitrost brezžičnega omrežja. To pomeni, da morate takoj reči, da je v tem modelu, je na visoki ravni. Usmerjevalnik deluje prosto z mnogimi načini omrežja. Vgrajena antenavrsto Tehta malo, nekaj več kot 300 kilogramov, z napravo je enostavno upravljati. Prilagodite tudi, ker je spletni vmesnik čim bolj jasen in enostaven. Posodabljanje opisanega modema, tako kot mnogi drugi, ne bo težko. Če govorimo o varnosti podatkov in povezavah, potem morate povedati - tukaj je na najvišji ravni. Poleg tega celo vgrajen filter.

Povzetek

Naprave, ki veljajo za univerzalne, zdaj postajajo vse bolj priljubljene. Vsi modemi ADSL ne morejo delati z brezžično dostopno točko. Vendar pa tisti, ki so prejeli to funkcijo, pokažejo samo svojo stabilno funkcionalnost, ni nobenih zahtevkov do nje. Povezava poteka prek žičnega in brezžičnega kanala. Domači kupci že dolgo uporabljajo univerzalne modeme, ki imajo veliko priročnih in potrebnih funkcij. Poleg tega takšne naprave omogočajo, da prihranite nekaj sredstev. Naloga glavne naprave brez funkcij omogoča vsakomur uporabo interneta. Poleg tega bo takšna naprava zagotovila le povezavo. Če morate ustvariti samo lokalno omrežje in dostopno točko, morate takoj poiskati tako preprost model - morda to točno potrebujete?! Izbira mora biti zavestna. Preden nekaj kupite, morate prebrati preglede in se sami odločiti, kaj je prav in kaj ni prav za vas.

Sorodne publikacije