Umetna razsvetljava rastlin: svetilka "Reflax"

Svetloba igra pomembno vlogo pri normalni rasti in razvoju rastlin. Brez nje, brez drevesa, brez cvetja, trava ne bo rasla, ker so bolni in umirajo. Pri gojenju rastlin v zaprtih prostorih je težko zagotoviti dovolj svetlobe. Za izravnavo pomanjkanja se uporabljajo različne svetlobne naprave, vključno z žarnico Reflax.

Značilnosti svetilk

Natrijeve sijalke se pogosto uporabljajo v rastlinski pridelavi. Uporabljajo se ne le pri gojenju sobne rastline v stanovanjih, ampak tudi v rastlinjakih. Znanstveniki ne morejo natančno reproducirati sončne svetlobe, celotnega spektra njegovega sevanja. Vendar so lahko reproducirali žarnice z eno vrsto sevanja. Rastline v različnih obdobjih vegetacije zahtevajo drugačno svetlobo: modro in rdeče. Slednji spodbuja cvetenje in plodnost, modra pa rast in razvoj rastlin.


Za različne kulture je potrebna določena osvetlitev. Nekateri potrebujejo svetlobo, aktivirajo procese rasti in razvoja, drugi potrebujejo svetlobo za obilno cvetenje in plodnost. Vse to se upošteva pri natrijevih sijalkah, ki lahko oddajajo rdeč spekter. Za te vrste svetilk veljajo posebne zahteve, saj morajo biti zelo učinkovite in varčne. Ena izmed najboljših natrijevih svetilk je svetilka "Reflax".

Učinkovitost

V rastlinjakih pri gojenju sobne rastline na stojalih se uporabljajo natrijeve sijalke. Izbira v koristsvetilke "Reflax" zaradi visokih lastnosti izdelkov:
 • stroškovna učinkovitost. Pri pridelavi rastlin za prodajo ali proizvodnjo zelenjave v rastlinjakih bodo stroški proizvodnje odvisni od stroškov pridobitve prodajne enote. Če so bili stroški pridelave majhni in je prodajna cena visoka, bo imel lastnik rastlinjaka ali rastlinjaka velik dobiček. Svetilke "Reflax" porabijo malo energije, zaradi česar so zelo cenjene.
 • Dolga življenjska doba. Svetilke "Reflax" lahko delajo do dvajset tisoč ur. Ta vrsta napeljave lahko proizvede do trideset odstotkov učinkovitosti, kar je včasih več kot alternativni viri razsvetljave.
 • Odlična svetlobna moč. V primerjavi z običajnimi žarnicami ima izdelek Reflax večkrat več svetlobe.
 • Ugodnost za rastline. Izvedeni poskusi so pokazali, da svetloba, ki jo oddajajo žarnice Reflax, omogoča večkratno pospeševanje procesov nastajanja cvetov in jajčnikov. Posledično rastline dosežejo visoke donose. • Priporoča se uporaba žarnic "Reflax" v poznejših fazah rasti rastlin, saj pri uporabi natrijevih luči v zgodnjih fazah rast rastlin pospešuje. Poganjki so podaljšani in daljši. Vendar je takšna razsvetljava primerna za sobne rastline. Da bi izboljšali kakovost osvetlitve, je priporočljivo, da se natrijeve sijalke uporabljajo v povezavi s spektrom modrega sijaja.

  Pomembne nianse

  Pomanjkljivosti žarnic Reflax so dolgo ogrevanje in ogrevanje.Čeprav je mogoče zadnjo pomanjkljivost trditi. Na primer, z uporabo natrijeve svetilke v zimskih rastlinjakih lahko prihranite pri ogrevanju. Po drugi strani pa takšne svetilke ne morejo biti v bližini rastlin, saj lahko povzročijo opekline listov.

  Značilnosti konstrukcije

  Svetilke "Reflax" za rastline so plinske svetilke in veljajo za najsvetlejše. Proizvodi, ki se uporabljajo v rastlinski pridelavi, so visoki tlak. Lahko so različni modeli. Najsvetlejša in najboljša za osvetlitev rastlin so žarnice z zrcalnim slojem, ki povečujejo produktivnost.
  Za gojenje zelenjave, jagod, sobnih rastlin je najbolje uporabiti natrijeve sijalke. Imajo visoko gospodarsko učinkovitost in učinkovitost. Spodaj vse rastline hitro rastejo, položijo veliko število brstov in proizvajajo visoke donose.

  Sorodne publikacije