Pridobivanje besedil: funkcije in odgovori o oddaljenem delu

Zaslužek na internetu pri postavitvi besedila je oddaljena naloga, ki zahteva, da je prosilec pozoren, pismen in sposoben vnesti besedilo na tipkovnici. V tem ni nič težko za večino sodobnih ljudi in uporablja veliko število goljufov. Vsak dan na spletnih mestih iskanja delovnih mest objavimo na stotine oglasov. Ker so se odzvali neizkušenim delavcem, goljufi zahtevajo predplačilo, tako imenovano zavarovalno premijo, ki je prejela denar, takoj izginejo. Pridobivanje besedil je mit ali realnost?

Kdo je ta besedilna datoteka

Sodeč po številnih pregledih, pridobivanje domačega besedilnega niza ne prinaša znatnega dohodka in uporabniki, ki se soočajo z goljufi, in sploh verjamejo, da takšno delo ni nič drugega kot mit. Toda ta ideja je napačna. Veliko je odvisno od sposobnosti izvajalca in koristi nalog. Pridobivanje besedilnega niza brez kapitalskih naložb in prevare lahko obsega ponatis natisnjenih dokumentov, preverjanje in urejanje, pisanje unikatnih člankov po naročilu, prenos zvoka v besedilno datoteko.


Delo v večini primerov je ponatis besedila iz skeniranih materialov ali rokopisa v besedilno datoteko na računalniku. To se lahko izvede ob vsakem primernem času glede na urnik. Različne založnike, ki elektronsko prevajajo gradivo za nadaljnjo objavo, zahtevajo oblikovalci. Pogosto lahko najdete enkratne naloge. Študentina primer, zaradi pomanjkanja časa naročite ponatis diplom in drugih obsežnih del za več tisoč rubljev. Vendar je zelo pomembno, da je na tem področju veliko prevarantov. Naučiti se morate, kako razlikovati med prostimi delovnimi mesti in dejanskimi ponudbami.

Spretnosti in spretnosti za delo

Pridobivanje besedilnega niza, ki temelji na domu, ne zahteva, da ima kandidat izjemna znanja, nekateri pa lahko pridobijo več sodelavcev z bolj strokovnim usposabljanjem in izkušnjami. Torej, za obvladovanje poklica morate biti pismeni, da se izognete pravopisnim, slovničnim in ločilnim napakam, ne da bi prekinili roke in bili odgovorni za delo. Potrebujete osnovno znanje o osebnem računalniku, morate biti sposobni uporabljati e-pošto, brskalnik in delo z urejevalnikom besedila.


Najbolj priljubljen urejevalnik besedil je MS Word, ki prihaja s standardno programsko opremo z licenciranim operacijskim sistemom Windows. Za brezplačne rešitve licenc lahko izberete OpenOffice ali LibreOffice, nekateri uporabniki pa raje delajo z Google Dokumenti. Prednost Google Dokumentov v zmožnosti pisanja besedil na spletu. Dokumenti se samodejno shranijo v spletno trgovino, datoteke ali delite z njimi z drugimi uporabniki Googla.
Priporočljivo je, da obvladate "slepi" način tiskanja in osnovne vroče tipke za delo v urejevalniku besedil, saj bo to zelo pospešilo delo. Hitrost tiskanja je pomembna spretnost, ki neposredno vpliva na zaslužek. Lahko trenirate na posebnih simulatorjih tipkovnice (na primer "All10"), ki so na voljona spletu Tu lahko preverite tudi hitrost tiskanja. Za informacijo: v poklicni šoli o stroki "tajnik-tipist" je hitrost izpita diplomantov 180 znakov na minuto, toda z izkušnjami je mogoče doseči hitrost tiskanja 250-300 znakov.

Kaj storiti

Kako najti zaposlitev na domu? Kaj točno morate storiti, da bi dobili svoj prvi denar v poklicu? S stranko se morate pogajati po e-pošti, dobiti gradivo za delo, ponovno natisniti besedilo v elektronski obliki, po potrebi sestaviti sezname, risbe, tabele in formule, preveriti besedilo in popraviti napake. Nato je treba rezultat poslati delodajalcu. Po preverjanju vašega dela na bančni kartici ali elektronski denarnici bo plačilo opravljeno. Zdi se, da je vse zelo preprosto, toda zaslužiti denar za tipkanje brez navezanosti ni lahkoten denar, ampak delo, ki zahteva predanost, odgovornost in minimalnost, toda spretnosti.

Izhodi

Izhode je mogoče zagotoviti na več načinov: ročno napisano besedilo, skenirani dokument, zvočni posnetek. Pridobivanje besedila je digitaliziranje prejetih besedil. Končni videz vtipkate na besedilo tipkovnice v dokumentu z ločljivostjo .doc (druge oblike se uporabljajo precej manj pogosto). Stranka lahko ponudi ročno delo. V tem primeru bo treba ročno napisano besedilo razstaviti. Kompleksnost je odvisna od rokopisa osebe, prisotnosti napak, formul, tabel in seznamov. Zahteva po digitalizaciji rokopisnih besedil v tujem jezikuTo zahteva vsaj osnovno znanje jezika.
Besedilo je precej lažje pregledati, ker je vse zelo jasno. Te lahko vključujejo knjige, predavanja, poročila in druge dokumente, iz katerih izvirni materiali niso shranjeni v elektronski obliki. Plačilo je običajno nižje od rokopisa, ker prepoznavanje besedila ni zapleteno in lahko uporabite posebne programe, ki nekako avtomatizirajo proces. Druga vrsta dela je transkripcija. V tem primeru morate avdio datoteko prenesti v obliko besedila. Težava je v tem, da je kakovost posnetka nizka, pripovedovalec lahko govori z napakami, prehitro ali nečitljivo.

Kako najti stranko

Plače v učbeniku zagotavljajo založniki, običajno povpraševanje, vendar je povpraševanje po takšnem delu zelo veliko in predlog je zelo omejen. Redko, vendar kljub temu obstajajo občasna naročila na svobodnih izmenjavah in na spletnih mestih za iskanje oddaljenega dela. Kako najti stranke? Praktično ni specializiranih spletnih strani za pridobivanje denarja za učbenik na internetu. Ni edina možnost - niz besedila. Avtorji uprave izbirajo enkrat tedensko, glavni vmesnik pa je prilagojen strankam. Na strani za vodstvo je navedeno, da stran ne zahteva prenos zavarovalnih premij pred začetkom dela. Ko prenesete življenjepis, spletno mesto ponuja preskusno delo. V vsako knjigo morate vnesti 2-4 strani, priložiti dokument v standardni obliki (.doc ali .docx) in fotografijostrani.

To je naloga uprave virov, da razume, kako kompetentno pridobi učbenik. Delovni test traja deset delovnih dni. Ugotovljeno je, da v enem tednu pridobiva le ena oseba, kar pomeni, da je konkurenca zelo visoka. Hkrati kompetentno opravljena preizkusna naloga ni jamstvo za pridobitev zaposlitve. Pogoji sodelovanja so jasno opisani, vendar so merila za ocenjevanje sposobnosti izvajalca subjektivna.

oglasne deske

Začetniki pogosto začnejo iskati zaslužke na nizih besedil na brezplačnih oglasnih deskah. Na žalost, večina ponudb iz prevarantov, ki zahtevajo zavarovalno premijo, nato pa preneha odgovarjati na sporočilo. Morda boste našli dostojno delo, vendar morate dnevno slediti oglasom na več virih. Iskanje resničnih ponudb potrebuje zelo previdno in previdno.

Izmenjave prostih delovnih mest

Lahko iščete zaslužke za samostojne izmenjave na nizu besedil. Top Sites iskanja zaposlitve: Fl.ru, Weblancer, Kwork. Text.ru, Freeelance, Freeelancehunt. Izmenjave so zanesljive in resnično plačajo, verjetnost, da bi prišli do prevarantov, je skromna, vendar začetniki morda imajo težave pri iskanju zaposlitve. Kupci pogosto izberejo bolj izkušene zaposlene (po ocenah in povratnih informacijah), začetnikom pa plačamo zelo malo. Mnogi ponujajo delovna mesta zunaj borz, da bi se izognili zagonu sistema, vendar prek socialnih omrežij, Skypea itd. To lahko storite samo na lastno odgovornost, saj obstaja možnost prevare.
Koristi delaspletne izmenjave so očitne: varna transakcija vam omogoča, da se izognete goljufijam (po odobritvi kandidata izvršitelja v notranjem računu stranke je določen znesek plačila), obstajajo primerne obrazce za iskanje zaposlitve in možnost, da se naročite na nova naročila po kategorijah, konfliktne situacije rešijo tretje osebe (preko administracije mesta), dodaten dohodek lahko zagotovi affiliate program. Zaslužen denar je prikazan na različne načine: na bančni kartici, elektronskih denarnicah v več sistemih. Ugledni sistem sčasoma poveča prihodek, saj stranke vidijo umetnikovo oceno in povratne informacije. Proti iskanju zaslužka s tipkanjem prek izmenjave svobodnih: naročila so zelo majhna, konkurenca je visoka, predvsem uvajanje enkratnega dela, je sistem provizije, ki je precej oprijemljiv pri povečanju zaslužka. V vsakem primeru je za začetnike priporočljivo, da se seznanijo s takimi viri. Morda boste lahko našli drugo oddaljeno opravilo.

Priznavanje besedila

Zakaj je tako malo prostih delovnih mest? Niz besedil je zelo preprosto delo, za katerega avtor danes samodejno priznava programe, ki se vse pogosteje uporabljajo. Bolj ko programska oprema deluje, manj je povpraševanja po nabiralcih besedila. Najemanje osebe in plačilo mu je preprosto nedonosno. Človek seveda ročno napisano besedilo bolje prepozna, če pa tehnologije postanejo še bolj napredne, potem takšno delo sploh ne bo več ponujeno. Že je iskanje pravih ponudb zelo težko. Če se je še vedno uspelo pogajati s preizkušeno stranko, pospešitiNaloge opravil lahko uporabljajo programi, ki prepoznajo besedilo. Načelo je preprosto: uporabnik naloži sliko, program pa prepozna besedilo in objavi gradivo, ki ga je mogoče elektronsko urejati. Seznam programov: Online OCR, Abbyy FineReader, CuneiForm. Abbyy FineReader je plačana programska oprema, vendar obstaja testna doba. Prvi mesec uporabe in sto strani so brezplačni, potem morate kupiti polno različico, ki je strošek, ki je 7-39 tisoč rubljev (odvisno od paketa). CuneiForm je nameščen na osebnem računalniku, Online OCR pa je spletni pretvornik, torej prenos programske opreme ni potreben.
Seveda taki programi ne morejo v celoti nadomestiti osebe, vendar je nekaj besedila mogoče prepoznati. Uporaba pretvornikov je smiselna le, če je material zelo dobro opraskan, fotografije niso osvetljene, ni ukrivljenih vogalov, formul, tabel, tujih besed in kompleksnih znakov. V nasprotnem primeru bo urejanje rezultatov trajalo dlje kot ročno tipkanje. Najboljša programska oprema je Abbyy FineReader, vendar je za založnike koristno, da kupijo polno različico. Stroški programa so za enega uporabnika precej visoki.

Koliko lahko zaslužite

Na strani set text.rf lahko najdete stopnje: za 1000 znakov ročno napisano besedilo bo dobilo zložljivo od 135 rubljev, natisnjeno besedilo - od 105 rubljev, skenirano - od 25 rubljev. Komplet zvoka se plača za 10 rubljev na minuto. Nagrada za gradnjo tabel, shem in nizov formul je odvisna od kompleksnosti. Toda na oglasnih deskah lahko najdete ogromne vsote - skoraj nekaj tisoč rubljev zapet strani rokopisnega besedila. Seveda, takšne ponudbe prihajajo od prevarantov, saj tako preprostega dela (in celo s prisotnostjo sodobnih programov, delno prepoznavnega besedila) ni mogoče plačati visoko. Številni pregledi tistih, ki niso bili dovolj izkušeni in ujeti na kljuko zločincev, to potrjujejo. Lahko izračunate ocenjeni zaslužek na mesec, ki ga lahko dobite, če boste našli dobro stranko. Torej, če je plačilo za 1000 znakov 15 rubljev, in hitrost tiskanja - 50 znakov na minuto, nato pa za sedem ur na teden bo zaslužil 336 rubljev. To je približno sedem tisoč mesečno (21 delovnih dni). Za začetnike je to dober rezultat pri delu doma. Kakšna je kompleksnost? Sodeč po povratnih informacijah, upamo na stalni pretok naročil pri tem delu, žal ni potrebno.

Kako izračunati goljufije

Pridobivanje besedil na internetu - razredi so tvegani, ker ponujajo prostovoljce, predvsem goljufi. Kako prepoznati nepošteno stranko? Ponavadi takšni ljudje ponujajo visoko plačo. Dejstvo je, da za niz besedil iz ročno napisanega vira nihče ne bo plačal 50 rubljev za 1000 znakov, prevaranti pa ponujajo desetkrat višjo nagrado. Značilno je, da v oglasih kaže plačo 25-60 tisoč, in za enkratno delo obljubo 1-5 tisoč rubljev. Prevaranti pogosto podvajajo oglase in ustvarijo niz podobnih. Pogosto imajo nove račune (na nekaterih straneh lahko preverite, kako dolgo je bil profil ustvarjen) in ni nobenih pregledov. Znak brezvestnih strank je takojšen odziv nasporočilo Najverjetneje je to samodejni odzivnik z besedilom predloge. Na koncu kupec prosi za dobrodelni prispevek. Bodite pozorni na vaš e-poštni naslov. Račune je mogoče ustvariti za običajne storitve v nekaj minutah.
Da bi se prepričali, da je pisatelj pisatelj, je včasih dovolj, da preprosto kopirate besedilo črke in jo ubijete v iskalnik. Najverjetneje se bodo na forumih pojavile teme, v katerih bodo ljudje zapisali, da so naleteli na brezvestne stranke. Če pismo navaja podjetje, ga lahko sami preverite z iskanjem na internetu. Zahtevate lahko IPN stranke (pravne ali fizične osebe) in jo preverite na uradni spletni strani davčne službe.

Urejanje besedil

Pridobivanje besedila doma ni le zbirka rokopisnega gradiva ali skeniranega dokumenta. Popravne storitve - to je dobra izbira za dodatne prihodke za filologe, novinarje, učitelje, jezikoslovce. Na internetu lahko resnično zaslužite preverjanje besedil. Takšna naročila so občasno na voljo na prostih izmenjavah, vendar je bolje najti redno stranko. Takšni strokovnjaki potrebujejo velik internetni vir, ki objavlja številne članke različnih avtorjev, študentov in raziskovalcev (ta enkratna naročila), založnikov in različnih podjetij. Stroški urednikove storitve so 10-15 rubljev na 1000 znakov.

Prepisovanje besedila

Prevajanje zvoka v besedilo ostaja nujno. Zaposleni so najeti, da ustvarijo podnapise, prejmejo vsebino besedila, prevedejo intervjuje, predavanja ali seminarje v tiskani intako naprej. Prihodki so odvisni od kakovosti snemanja, časa izvršitve naročila, kompleksnosti besedila in terminologije, števila udeležencev v pogovoru. To je mogoče zaslužiti, naročila pa se pojavljajo pogosteje kot na besedilu. Stroški dekodiranja minut avdio posnetka se zelo razlikuje - od 5 do 70 rubljev. Z resnim pristopom in prisotnostjo stalnega pretoka naročil lahko zaslužite približno 10 tisoč rubljev na mesec.

Pisanje člankov

Najdonosnejši zaslužek na besedilih hiše - pisanje unikatnih člankov. To je eden od najbolj zanesljivih, varnih in stabilnih načinov, kako zaslužiti denar na internetu, toda za pridobitev velike količine denarja, ki ga resnično potrebujete za delo. S svojimi besedami lahko prepišete besedila, ustvarite edinstvene materiale, preučite več virov ali se zanašate na lastne izkušnje, napišete besedila za prodajo izdelka ali storitve, vstavite ključe - besede ali besedne zveze, s katerimi lahko najdete besedilo na internetu. Zaslužek pri tiskanju besedila je področje, kjer je veliko lažje najti zaupanja vredno stranko in zagotoviti trajno naročilo. Plačilo se povečuje glede na spretnosti, izkušnje in kvalifikacije zaposlenega. Vendar pa je treba delati z besedilom, to je preveriti njegove parametre (edinstvenost, iskrico itd.), Popraviti in urediti, novinci pa težko dobiti visoko plačano delo. Najprej boste morali izvršiti naročila s plačilom 10-15 rubljev za 1000 znakov brez presledkov, da bi dobili oceno in prve preglede.

Najboljše izmenjaveza zaslužke

Kje iskati zaposlitev? Pridobivanje besedil brez novih vlagateljev bolje pogledati na posebne izmenjave. Takšno delo ponujajo Advego, eTXT, TurboText, Copylancer, Contentmonster in drugi. Plačilo se giblje od 20 do 100 rubljev za 1000 znakov brez presledkov. Zaslužek je odvisen od usposobljenosti izvajalca (npr. Včasih stranke zahtevajo usposobljene računovodje, zdravnike ali izkušene graditelje za pisanje visoko specializiranih besedil), hitrost izvajanja, kakovost člankov, izkušnje s pisanjem. Naročila lahko iščete preko spletnega mesta ali pišete avtorske članke in jih dajo v prodajo.

Sorodne publikacije