OneDrive: Kako odstraniti Windows 10). Načini in priporočila

Windows 10 ponuja uporabnikom veliko različnih funkcij, večina od njih je včasih povsem nepotrebna. Eden od njih je OneDrive. Kako odstraniti Windows 10) tega pripomočka - to je veliko vprašanje. Naslednje rešitve vam bodo omogočile, da to storite v nekaj minutah. Poleg tega se lahko v nekaterih primerih takšne tehnike uporabljajo tudi v prejšnjih sistemih, ki imajo kot storitev SkyDrive analogijo te storitve.

Kaj je OneDrive in zakaj je treba onemogočiti to storitev?

Sestavni del sistema je nastal po analogiji s svojim predhodnikom SkyDrive, ki se je najprej naselil na uporabniških računalnikih z operacijskim sistemom Windows 8. Bistvo storitve se ni spremenilo. Zagotavlja sredstva za dostop do skladišča "oblak" s popolno sinhronizacijo uporabniških datotek.

Vendar pa je za razliko od komponente SkyDrive, ki jo lahko zahteva le uporabnik, pritožba na OneDrive tako samoumevna. Ne glede na to, ali gre za internetno povezavo ali ne, se storitev nenehno poskuša sinhronizirati, pri čemer pogosto uporablja sistemske vire, tako da je preprosto nemogoče delati. Poleg tega nekateri ljudje pomotoma verjamejo, da lahko to skladišče shranjuje varnostne kopije sistema za prihodnjo obnovo. Nič takega! Ni sistema ali programa, ki bi se obnovil, če se Windows zruši ne bo delovalo. Mnogi pa sploh ne potrebujejo storitve OneDrive. Kako odstraniti Windows 10 - komponento tega tipa? Spodaj je nekaj preprostih rešitev.

Kakoodstraniti Microsoft OneDrive (Windows 10) zaradi prekinitve povezave?

Najlažja rešitev je, da dokončate procese, povezane s storitvijo, in jo deaktivirate med zagonom sistema. Seveda OneDrive (Windows 10) ne morete popolnoma izbrisati. Sama komponenta se lahko deaktivira, samo to.
Najlažje je uporabiti običajnega upravitelja opravil, v katerem mora oddelek aktivnih procesov najti ustrezno storitev in uporabiti gumb za prisilno dokončanje procesa. Ta možnost je veljavna samo za trenutno sejo. Pri ponovnem zagonu se ta komponenta ponovno aktivira.

Če želite onemogočiti zagon storitve, ko zaganjate sistem v istem "upravitelju opravil", se obrnite na zagonsko kartico in tam onemogočite skladišče. Po takšnih manipulacijah storitev ne bo samodejno prenesena, prav tako ne bo uporabljena za trajno sinhronizacijo podatkov z »oblakom«.

OneDrive: Kako odstraniti? Windows 10. Pravilnik skupine

Eden od najučinkovitejših načinov za deaktiviranje storitve OneDrive je uporaba nastavitev, ki so nastavljene za storitve v urejevalniku pravilnikov skupine. Mimogrede, ta metoda vam omogoča, da rešite problem, kako odstraniti OneDrive iz Explorerja 10 (tako da ikona storitve sploh ni bila vidna).
Če želite poklicati ustrezen urejevalnik, uporabite ukazno vrstico Zaženi, ki uvaja ukaz gpedit.msc s skrbniškimi pravicami. Konfiguracija izbere oddelek administrativne predloge, ki vsebuje imeniksestavnih delov V desnem stolpcu urejevalnika morate najti mapo z imenom storitve, jo odpreti z dvojnim klikom in urediti razpoložljive možnosti.
Tukaj so štirje parametri, za katere želite nastaviti nove vrednosti (ponavadi je parameter "Not defined" nastavljen v vrstici stanja). Meni za urejanje se za vsako vrstico pokliče z dvojnim klikom. Priporočene vrednosti so naslednje:
 • samodejno shranjevanje - "izklop";
 • prepoved sinhronizacije prek omejevalnih povezav - "vključena";
 • Prepoved uporabe za shranjevanje datotek - "vključena";
 • Podobna prepoved za Windows 8.1 je vključena.
 • Po nastavitvi zahtevanih vrednosti je zaželeno, da se sistem v celoti ponovno zažene s predhodnim izvajanjem deaktiviranja skladišča v samodejnem nalagalniku. Vse to pa bo delovalo le za trenutni zapis uporabnika. Če želite dejavnosti OneDrive izključiti za vse uporabnike, boste morali delovati nekoliko drugače.

  Popolna prepoved uporabe storitve v sistemskem registru

  Razmislite o najbolj radikalnem akcijskem načrtu za OneDrive. Kako odstraniti storitev Windows 10, tako da ne povzroča neprijetnosti, tudi če je prisotna v sistemu? To morate storiti v sistemskem registru, ki se zažene z ukazom regedit v istem meniju programa.


  Urednik uporablja vejo HKLM, v kateri morate skozi več vej drevesa imenikov priti do pravilnika imenika pravilnikov (načeloma so ta dejanja enaka zgoraj navedenemu, vendar bo rezultat uporabljen za celotnocelotnega sistema). Običajno ni parametra, ki ustreza popolnemu odklopu storitve, zato morate v imeniku z uporabo PCM-ja ustvariti parameter DWORD in ga poimenovati DisableFileSync na desni strani zaslona, ​​nato dvokliknite, da ga odprete za urejanje (lahko uporabite kontekstni meni PCM) in nastavite vrednost , enaka eni. Ko končate te korake, morate dokončati ponovni zagon računalniškega terminala.

  Odstranjevanje servisnih komponent

  Končno lahko odstranite to komponento. Ponavadi je datoteka predstavljena kot izvršljiv objekt EXE in se imenuje OneDriveSetup. On mora biti odstranjen.
  Vendar pa večina strokovnjakov priporoča, da odstranite ukazno vrstico s standardnim ukazom /uninstall (morate vnesti celotno pot do zgornje datoteke z atributom% SystemRoot% pred njim).
  Opomba: v sistemih z 32 bitov je želeni predmet v imeniku System32 in v 64-bitnih spremembah v imeniku SysWOW64. Ko je odstranitev končana, tudi če ikona skladišča ostane v upravitelju datotek, lahko mapo OneDrive za Windows 10 odstranite neposredno iz Raziskovalca.

  Nekaj ​​nasvetov za odstranitev

  Tukaj je vse o OneDrive. Kako odstraniti Windows 10 - storitev je razumljiva. Končno pa ostaja vprašanje, katero metodologijo je treba uporabiti. Domneva se, da je v terminalu nekaj ljudi, ki delajo v skladišču, zato jih je bolje izključiti v pravilnikih skupin na ravni.lokalnega uporabnika Če je v sistemu registriran samo en uporabnik ali če storitev sploh ne deluje, je najboljša možnost namestiti dodatni ključ v sistemski register.

  Sorodne publikacije