Televizijska antena za dacha z ojačevalnikom: kaj izbrati?

Kljub dejstvu, da je televizija po internetu zdaj brez primere, veliko ljudi ne predstavlja svojega življenja brez njega. Že dolgo je del našega vsakdanjega življenja. Ljudje, ki prihajajo z dela ali študija, se želijo sprostiti in gledati film ali poslušati novice, namesto da bi iskali nekaj zanimivega na internetu. Seveda se vse dogaja v mestih, v vaseh pa je lahko šibek signal, ki preprečuje gledanje televizije. V tem primeru je treba problem rešiti. Ponavadi namestite satelitski krožnik, ki vam omogoča, da ga kvalitativno rešite. Na žalost je lahko strošek in letna pristojbina za vas precej velika. Kaj lahko storim v tem primeru?


Antena

Danes lahko najdete veliko različnih anten, ki vam omogočajo, da dobite želeni rezultat. Ta pripomoček lahko izberete za katero koli torbico. Kaj izbrati anteno za dajanje z ojačevalnikom?
Vsaka antena lahko sprejema signal in se uporablja kot digitalna. To je odvisno od lokacije kupole in od motenj signala. Če je hiša blizu relejnega stolpa, lahko signal prejmete tudi z običajnim golim televizijskim kablom. Seveda, če se teren nahaja dovolj daleč od stolpa, potem morate poiskati druge možnosti. Kaj izbrati anteno za dajanje z ojačevalnikom? Poglejmo to vprašanje.

Vrste anten

Če izberete ustrezno anteno, boste videli, da jih je veliko. Razlikujejo se po vrsti in metodimontaža in ojačitev. Vse so v različnih pogojih. Za določitev natančne antene je potrebno določiti vrsto lokacije in ojačanje signala.

Notranja antena za dacha z ojačevalnikom

Antene, ki so nameščene v prostoru, so dovolj kompaktne in jih je mogoče namestiti na ravno površino. Ta vrsta se torej razlikuje od njene zunanje alternative. Žal morajo biti notranje antene nameščene samo v mestu, zraven njega ali v primeru, ko je koča blizu stolpa. V drugih primerih sprejem signala ne boste mogli izboljšati. Ne smemo pozabiti, da je lahko signal v eni sobi precej močan in ko ga prenašamo, se izgubi. To je posledica sten ali drugih ovir.

Digitalne antene za dachas so nameščene zunaj prostorov

Zunanje antene se razlikujejo od prostorov. Nameščeni so v stavbah, ki so daleč izven mesta, kjer konvencionalne antene ne morejo ujeti signala. Ta vrsta bo močno izboljšala kakovost sprejema. Seveda se te antene pogosto uporabljajo, zato jih je veliko. Delimo jih po vrsti armature in po načinu montaže. Katero anteno z ojačitvijo izberete za dajanje? Običajne antene so pasivne. Nimajo dodatnih modulov, ki bi omogočali dodatno ojačanje. Seveda lahko ujamejo in nekoliko povečajo kakovost sprejema, vendar ponavadi to ni dovolj, če se koča nahaja daleč od repetitorskega stolpa. Tudi tako preprost pogled ima nekaj pozitivnih vidikov. Pasivna antena nipovzroča hrup v signalu, ki zagotavlja kakovostno reprodukcijo, seveda, če je dovolj moči.


Druga vrsta - aktivne antene. Dimenzije so podobne prejšnji, vendar imajo dodatne čipe za ojačanje signala. Lahko se nahajajo v sami anteni in ločeno od njega kot dodatni modul. Seveda, za njega je treba hraniti, je nameščen iz običajne vtičnice.
Zadnja vrsta so usmerjene antene, ki so podobne tistim, ki delujejo v njihovi zasnovi. Glavne razlike so v tem, da so usmerjevalne antene večje in imajo dodatne module. Tako je v tej obliki nameščeno dolgo jedro, na katerega so priključeni ojačilni elementi. Usmerjene antene so odlične za oddaljena območja, zajemajo visoko kakovost in ojačajo signal. Anteno za televizor lahko dvignete tudi do koče, da izboljšate signal. Na žalost lahko tudi pri izbiri močne antene dobite popačen signal. Pred nakupom morate določiti razdaljo od stolpa do antene in izbrati najprimernejšo možnost.

Faktor ojačanja

Kakšna vrsta antene z ojačevalnikom za dajanje? Pred tem je potrebno razumeti tehnične lastnosti naprave. Za zunanjo anteno televizorja z ojačevalnikom za oddajanje je dobiček, ki se meri v dB. Ta indikator nam bo pokazal, kako kakovostno lahko prejmete signal za določeno območje. Seveda, bolj kot je ta kazalnik, boljša je kakovost sprejema in posledičnovišjo ceno. Priporočljivo je, da anteno dvignete z ustreznim faktorjem.

Izbira priključnega kabla

Ko izberete ustrezno anteno ulice z ojačevalnikom, lahko greste na nastavitev in nastavitev. Da ne bi motili celotne slike, je potrebno kupiti dober kabel, saj dopolnjuje tudi kakovost prenosa signala. Tudi če ste kupili drag sprejemnik in anteno, se lahko zlomi kabel nizke kakovosti. Seveda se bo ujemala z visoko ceno. Upoštevati je treba tudi debelino osrednje vene, ki naj bo precej debela, in zunanji ovoj. Pred priključitvijo je vredno preveriti valovno dolžino približno 75 ohmov.

Ocena najboljših modelov

Kaj izbrati anteno z ojačevalnikom za oddajanje? Težko je nekaj svetovati, saj ima vsak človek različne pogoje za sprejem signala. Različni teren in oddaljenost od repetitorskega stolpa določa ustrezno anteno. Ocena najboljših modelov vam bo pomagala izbrati pravo možnost.
 • Družba Delta. Antene tega podjetja veljajo za zelo kakovostne in na prvem mestu v številnih topih, naša ocena ni bila izjema. To se je zgodilo zaradi širokega razpona. Vključuje različne ozkopasovne antene, ki lahko sprejemajo decimetrske in metrske valove ter širokopasovne naprave. Skoraj vsi modeli lahko uporabljajo digitalni signal. Če se želite povezati, morate žico namestiti v režo, ki ima priključek F. Antene Delta podjetja prejmejo visokokakovosten signal in so preprosto nameščene.
 • AtLocus antene se nahajajo na drugem mestu. To podjetje razvija pasivne in aktivne modele. Razvijajo dokaj kakovostne modele, ki so poceni. Antene se običajno lahko priključijo na 3 televizorje. Če želite namestiti model iz podjetja Locus, ne potrebujete posebnih veščin, vse tukaj je osnovno.
 • Tretje mesto je podjetje "Harpoon". To je dober proizvajalec, ki dobavlja kakovostne antene vseh vrst. Glavni proizvodi "harpune" so povprečne cene. Proizvajalec zagotavlja, da bodo vsi modeli prejeli precej slab signal. Študije in komentarji uporabnikov kažejo, da so antene dobro prilagojene ciljem.
 • Sledi GoldMaster. Antene tega podjetja so najnovejše na lestvici najbolj priljubljenih modelov. Prejmejo zelo kakovosten signal. Pri gledanju televizije ni nobenih težav s predvajanjem, to pomeni, da ni ovir in zavore. Tudi vreme ne vpliva na kakovost sprejema. Najboljši del je, da lahko z dobro kakovostjo to anteno sprejmete po dostopni ceni.
 • Obstaja tudi možnost, da sami izdelate anteno za televizijo. Tako lahko naredite ustrezno možnost za vašo lokacijo. To seveda zahteva dobro delo, saj je naloga precej težka. Na internetu je veliko priporočil in videov, v katerih lahko izdelate ustrezno TV anteno za oddajanje z ojačevalnikom.

  Priporočila

  Če je vaš koaksialni kabel, ki je priključen na anteno in televizor, z živalmi zlomljen ali zaraščen, ne smete takoj poiskati novega. Lahko združite celotna območja. Za topotrebno je počistiti konce in zavariti potrebne kontakte. Da bi kakovostno prejeli signal, je treba paziti na različne dejavnike. Zaradi višine vgradnje, visokonapetostnih vodov, ki so blizu hiše, vrste terena in materiala za izdelavo strehe, lahko signal izboljšate ali poslabšate. To je treba uporabiti za vgradnjo, ki ne zapravlja zaman.

  Zaključek

  Televizijske antene z ojačevalnikom za dacho morajo biti izbrane na podlagi njihovega terena. Ne morete pobrati vsestransko različico, morate sami oceniti vse lastnosti, da dobite kakovosten signal. Obstaja več vrst anten, ki jih lahko najdete. Ko ugotovite vrsto, lahko izberete ustrezen model.

  Sorodne publikacije