Dobra zmogljiva sistemska enota: funkcije, fotografije

Igralna industrija je tako napredovala v razvoju aplikacij v zadnjih letih, igre pa so postale tako kul in zanimive, da veliko igralcev porabi svoj zadnji denar, da bi zgradil enoto za igralni sistem. Te igre so bile oblikovane že prej in niso bile posebnega pomena, danes pa se je vse spremenilo in številne novosti (in ne le nove) se lahko dejansko imenujejo umetniška dela. Zato je igralniška industrija prizadela vse generacije in ne le najstnike, kot je bilo prej.


Da pa bi lahko začeli sodobne izdaje, potrebujejo dobro sistemsko enoto za igre. Katere lastnosti naj ima?

Značilnosti sistemske enote za igre

Vedno obstaja možnost nakupa dokončane enote, vendar bo to drago stalo. Najprej ugotovimo, katere komponente igrajo najpomembnejšo vlogo in kako jih je treba izbrati za neodvisno skupščino. Toda tudi ne pozabite, da obstajajo že pripravljene močne igralne bloke, ki lahko izvlečejo katerokoli izdajo.

Procesor

Menijo, da je treba igralni sistem izbrati na podlagi grafične kartice. Toda procesor prav tako igra pomembno vlogo. Začnimo s tem.
Do danes je bila najmočnejša linija procesorjev Intel Core i7. Tu so močni čipi, ki lahko potegnejo katerokoli sodobno igro pri maksimalnih nastavitvah (seveda, če uporabljate pravilno grafično kartico). Mnogi uporabniki trdijo, da lahko celo pobirate procesorjeLinija moči Core i5, ki bo tudi dovolj za igre. To je deloma res, vendar je zaželeno, da se računalnik z zalogami zbere v naslednjih 3-4 letih, zato je bolje izbrati model iz linije Core i7. Vendar pa so sestavljeni različni čipi, ki se razlikujejo po številu jeder, njihovi pogostosti, velikosti predpomnilnika in nekaterih drugih parametrih.


Eden od dobrih čipov te linije Intel Core i7 Skylake stane 22-23 tisoč rubljev. To nikakor ni najmočnejša rešitev v postavitvi, vendar je njena zmogljivost dovolj za zagon pri maksimalnih nastavitvah absolutno vseh sodobnih iger, ki so se pojavile leta 2017. V skladu s specifikacijami uporablja Socket LGA1151, tako da mora biti matična plošča izbrana s podporo te vtičnice.

Izbira hladilnega sistema

Skoraj vedno se standardnemu hladilniku, ki ga igralci ne uporabljajo, doda procesorju. Raje kupujejo zmogljivo hlajenje z večjo učinkovitostjo odvajanja toplote. Treba je opozoriti, da se najboljši proizvajalci, kot so Zalman ali Cooler Master, razlikujejo po kakovosti in zanesljivosti. Izberite model teh blagovnih znamk - in zagotovo ne delajte napak. Pomembno je, da se izbrani model hladilnika prilega v vtičnico procesorja, sicer se preprosto ne namesti. Prav tako je vredno posvetiti pozornost vodnemu hlajenju. Če je dovolj denarja, je to boljša rešitev za dobro sistemsko enoto za igre. Omenjeni procesor v načinu igre z dobrim vodnim hlajenjem se segreje na 56 0 C. To je zelo nizka temperatura za čip in to je dobro.
Če denar za hlajenje z vodo ni dovolj, je to mogočeobvoznica in dober hladilnik. Velik fan iz Zalman pod vtičnico tega procesorja bo stala približno 500 rubljev. Toda v načinu igre bo temperatura grelnega čipa višja.

Izbira matične plošče

Matična plošča igra manj pomembno vlogo pri razvoju sistemske enote za igre. To je samo povezovalna povezava med vsemi komponentami. Glavni pogoji: matična plošča mora podpirati vtičnico izbranega procesorja, imeti mora priključek PCI-express za priključitev grafične kartice. Priporočljivo je, da ima matična plošča več priključkov za povezovanje grafičnih kartic. Tako lahko delajo skupaj in zagotavljajo boljše delovanje. No, vsaj 2 reži za OPERATIVNE pomnilniške reže. Ista matična plošča mora podpirati vsaj 16 GB RAM-a pri 1600 MHz. Kar se tiče proizvajalca, morate biti pozorni na MSI, Asus in Gigabyte. Stroški takšne kartice, ki bo izpolnjevala vse naše pogoje, bo 3-4 tisoč rubljev. To je normalna cena.

Izbira grafične kartice

Tu se bomo morali podrobneje ustaviti in povedati o parametrih "grafike". To je eden najpomembnejših trenutkov pri sestavljanju sistemske enote za igre. Stroški dobre sodobne sodobne grafične kartice je 14000-15000 rubljev ali več.
Obstajata dve vrsti grafičnih kartic AMD in nVidia. Zdaj je nesmiselno govoriti o koristih katere koli vrste. Vsakdo ima svoje pluse in minuse. Upoštevajte, da je dobra "grafika" za dobro sistemsko enoto za igre v regiji 14.000 rubljev - na primer MSI GeForce GTX 1050 Ti (13500v tem trenutku). Popolnoma se bo združil s procesorjem, ki smo ga izbrali, in v paru bodo te komponente dober duo. Parametri grafične kartice, ki jih je treba nasloviti, so:
 • Vrsta pomnilnika. Najstarejši tip pomnilnika je GDDR5. Vredno je vzeti le grafike te vrste.
 • Pnevmatika. Pnevmatika je hrbtenica podatkovnega toka in mora biti široka. Grafična kartica za igre na srečo mora imeti vsaj 256-bitno vodilo, idealno 512 bitov. Ne izberite grafične kartice s 128-bitno vodilo. Te grafične kartice so primerne za grafiko, ne pa tudi za igre na srečo.
 • Količina pomnilnika. Več kot dovolj pomnilnika od 2-4 GB.
 • Proizvajalci. Najboljše priporočajo razvijalci Gigabyte, Asus, MSI.
 • RAM

  Tu sta dve značilnosti: obseg in pogostost. Za igre morate izbrati 8 GB pomnilnika, idealno 16 GB. Frekvenca ne sme biti nižja od 1600 MHz. RAM-a ne dvigajte s frekvenco 1333 MHz. Če ne gre za denar, bo najboljša možnost tako imenovana "hitra operacija" s frekvenco 2100 MHz.

  Napajalnik

  Če želite dvigniti napajanje, morate pogledati porabo energije vseh komponent, povzeti jih in določiti moč naše enote. Pri tem bi moral imeti zalogo. Če je skupna moč komponent 500 W, potem potrebujemo napajanje vsaj 600 W. Prav tako je treba paziti na prisotnost priključkov za povezovanje komponent, še posebej, da iz napajalnika dobite priključke za priključitev video kartice (običajno je to PCI-E(6-polni). Izbira napajanja je potrebna od zaupanja vrednih proizvajalcev: Zalman, FSP, Hiper CoolerMaster, Foxconn.

  Trdi disk

  Tukaj je vse preprosto. Izberite katerikoli SSD pogon z veliko količino pomnilnika. Bolje je dati prednost proizvajalcu Seagate in Western Digital. Sodeč po ocenah, komponente teh proizvajalcev živijo najdlje. HDD-ji niso zaželeni za uporabo v igralnih računalnikih zaradi dolgoročnega dostopa do podatkov.

  Drugo

  Ko ste izbrali in kupili vse sestavne dele, jih morate postaviti v dober primer. Res je, da ima sam primer sekundarno vlogo, vendar je zaželeno, da se ga aktivno ohladi. To pomeni, da mora imeti hladilnike, ki zagotavljajo svež dotok in odtok vročega zraka. Bolj kot so ti hladilniki, tem bolje. Kako izgleda sistemski blok igre? Na spodnji sliki je to v celoti prikazano.
  Bodite pozorni na prisotnost ventilatorjev na vrhu ohišja, spodaj in na hrbtni strani.

  Sorodne publikacije