Strežniški mikroprocesor Xeon E3-1230. Značilnosti, pregledi

Mikroprocesor Xeon E3-1230 se ponaša z dobro kombinacijo parametrov tehničnega načrta in nizkih stroškov. Ta čip ima dokaj visoko zmogljivost in je sposoben rešiti vse naloge. Prav ta polprevodniška rešitev bo upoštevana v tem majhnem kosu materiala.

Specializacija

Intel Xeon E3-1230 čip je namenjen ustvarjanju visoko zmogljivih računalniških sistemov, ki vključujejo predvsem strežnike in delovne postaje. Ponovno, kot v prvem, in v drugem primeru gre za vstopni računalnik. Takšni pripomoček označuje dejstvo, da je v računalnik lahko vključen le en osrednji mikroprocesor. Toda uspešnost slednjega je zelo, zelo visoka. Drugo možno področje uporabe tega silicijevega čipa so igralne postaje. V vseh teh primerih bo obravnavana CPU videti precej drugačno.


Značilnosti

Intel Xeon E3-1230 procesor temelji na mikroprocesorski arhitekturi Sandy Bridge. To je druga generacija čipov Core. Na polprevodniški podlagi, ki ustreza tehnološkim normativom in tolerancam 32 nm, se uporabijo 4 računalniška jedra. Zaradi uresničitve tehnologije NT lahko obdeluje programsko kodo 8 logičnih tokov. Osnovna ura te rešitve je 33 GHz. V načinu TV lahko nadgradite na 36 GHz. Velikost predpomnilnika stopnje 3 ustreza 8 MB, kar zagotavlja znatno povečanje hitrosti računalniškega sistema pri obdelavi.velike količine podatkov. Toplotni paket tega izdelka določi proizvajalec pri 80 W, najvišja pa je 691 stopinj Celzija. Edina vrsta RAM-a za Xeon E3-1230 je DDR3. Možne vrednosti frekvence čipov so lahko 1066 ali 1333 MHz. Sam čip je namenjen za vgradnjo v vtičnico LGA1155, vendar lahko deluje le v matičnih ploščah s kompletom čipov C202.


Ocene, stroški

Proizvajalec Xeon E3-1230 je bil sprva cena 230 USD. Toda ta cena je bila pomembna v letu 2011. Zdaj, v novem stanju, lahko tak mikroprocesor še vedno kupite. Njegova cena se giblje od 60 do 150 dolarjev. Ob istem času, tak čip v zmogljivosti je praktično nič manj od sodobnih kolegi. Glavna pomanjkljivost je povečana poraba energije, ki je posledica zastarele proizvodne tehnologije. Zato so pregledi prednosti mikroprocesorja nizki stroški in zmogljivost. Pomanjkljivost v tem primeru je le ena - to je previsoka poraba energije, in od njega nič ne more iti.

Na koncu

Celo današnja uravnotežena rešitev je Xeon E3-1230. Ima vse lastnosti sodobnega visoko zmogljivega procesorja - to so 4 računalniški moduli in velika velikost predpomnilnika. Zato bo v najsodobnejših nalogah, ki zahtevajo veliko virov, enakovredno tekmovati s sodobnimi podobnimi napravami. Ta čip je še vedno odličen za izvajanje delovne postaje, strežnika ekonomskega razreda ali celo vrhunskega igralnega računalnika. Ločeno jo je treba omenitiStroški, ki so bistveno nižji od stroškov sodobnih predelovalcev. Posledično je pri sestavljanju takšnih računalniških sistemov bolje uporabiti junaka tega članka.

Sorodne publikacije