Zimska steklena vlakna: značilnosti, pogledi in ocene

Podpora optimalnemu pregledu avtomobila v vsakem vremenu ni le pogoj za udobno vožnjo, temveč tudi eden najpomembnejših varnostnih dejavnikov. Za izpolnitev teh pogojev se uporabljajo različna sredstva, med katerimi so najpomembnejši stroji za navijanje. V majhnem rezervoarju je posebna avtomobilska kemikalija, ki omogoča ohranjanje delovnega stanja stekla v različnih pogojih. Poleg tega morajo lastnosti te tekočine, poleg primarne učinkovitosti, zagotavljati tudi delovni status aktivnih sestavin sestavka. Zlasti tekočina za pranje stekla mora biti tolerantna na temperaturne spremembe, imeti mora zadostno viskoznost in ne sme poškodovati občutljivih plastičnih in barvnih površin avtomobila.

Značilnosti vetrobranskega stekla, ki briše zimsko avtomobilsko kemijo

Posebne značilnosti zimskih kompozicij brisalcev vetrobranskega stekla vključujejo posebne zaščitne lastnosti in, kar je najpomembneje, sposobnost zaščite vetrobranskega stekla pred značilnimi podnebnimi vplivi hladne sezone. To pomeni, da so podobna orodja razvita za čiščenje površin oken in žarometov pred snegom in ledeno skorjo. Poleg tega zimska čistilna tekočina opravlja osnovne zaščitne funkcije, ki omogočajo učinkovito izpiranje umazanije in saj. Ker se cestne storitve v tem obdobju uporabljajo za boj proti elementarnim reagentom za preprečevanje zaledenitve in soli, mora zaščitna pregrada zagotavljati tudi kemično zaščito. Kakovostna ovivaika ščiti steklo in od takih vplivov, hkrati pa ohranja svojo osnovnolastnosti

Zdi se, da bi to delo morala opraviti katera koli druga sestava, ki tvori steklo. Razlika v kvalitativnih parametrih pa je ocenjena z rezultatom. Po čiščenju steklo ne pušča sledi in zlomov, hkrati pa zagotavlja mehko in gladko gibanje hišnika. Po drugi strani pa proizvajalci skušajo zmanjšati vsebnost škodljivih sestavin v sestavi takšnih tekočin. Nevarno ne le za očala - izključitev izraženih abrazivov ni tako težka, ampak tudi za voznika, ki lahko neposredno stopi v stik z žarometi in steklom.

Skladišče steklene volne

Osnova za sestavo je kombinacija organske tekočine in vode. Nujno je, da imata obe komponenti nizko točko zmrzovanja. To je osnova za raztopino, funkcionalne lastnosti pa ustrezajo dodatkom, ki vplivajo na učinkovitost čiščenja površine stekla. Nekateri proizvajalci poleg operativnih lastnosti delajo tudi na estetskih značilnostih. Barvila se na primer dodajajo za spremembo barve in okusov, odpravijo neprijetne vonjave. V sodobnih skladiščih sta osnovna in bazna postaja izboljšana. Torej, zimski vlažni fluorid lahko temelji na propilen glikolu. Ta osnova se šteje za najbolj obetavno za ovyvak - v mnogih pogledih zaradi svoje neškodljivosti za osebo. Res je, da do sedaj sredstva za propilen glikol niso tako razširjena kot tradicionalne pralne tekočine.

Sorte ne-merisek po vrsti aktivnih dodatkov

Kot aktivne sestavine, etil, metil aliizopropil alkoholi. Etil je optimalen ravno kot detergent, vendar je zaradi svojih gastronomskih lastnosti v Rusiji njegova uporaba strogo omejena. Enako velja za metilni alkohol, podobno etilu, vendar bolj nevaren. V zamrzovalnem tekočem steklu, ki temelji na izopropil alkoholu, ima tudi kot čistilno sredstvo določene prednosti, vendar so njegove pomanjkljivosti veliko večje. Prvič, takšni sestavki imajo zelo oster in celo kavstičen vonj. Drugič, visoka koncentracija izopropila je lahko škodljiva za premaz barve in laka. Vendar to ne pomeni, da ga proizvajalci zavrnejo. Tehnologi si prizadevajo zmanjšati negativne dejavnike, ki vplivajo na uporabo tega alkohola z dodajanjem drugih sestavin in modifikatorjev, čeprav povečujejo stroške skladišč.

Obratovalne lastnosti tekočine

Najpomembnejša stvar, ki jo je treba izbrati, je pravilno ujemanje ravni kristalizacije sestave in nizke temperaturne meje, ki se pojavlja v območju delovanja stroja. V povprečju je ta raven v nezamrznjeni malti -25 ° C. Potrošnik bo imel veliko srečo, če bodo dejanske lastnosti ustrezale vsaj tej vrednosti. V praksi, celo z označevanjem kristalizacije pri -30 ° C, mnoge formulacije zamrznejo, ko dosežejo -20 ° C. Pomembno je tudi viskoznost tekočine, vendar bo ta parameter med delovanjem hitreje zaznan pri visokih temperaturah do 0 ° C. Pri tem je treba razumeti, da bo tekočina, ki teče skozi steklo in ima visok prag zmrzovanja zaradi visoke viskoznosti, otežila delo injektorjev, ki napajajo tekočino. Torej, če temperatura ne pade na -15-20 ° C, potem vpovečana viskoznost nima smisla.

Pregledi proizvajalcev

Kot kaže praksa, najboljše izdelke proizvajajo največji proizvajalci avtomobilskih kemikalij. Zlasti brezpogojni vodja segmenta je Liqui Moly s črto Antifrost. Po mnenju motoristov to skladišče zamrzne pri -31 ° C, ne poškoduje kozarcev in žarometov ter ima prijeten vonj. Ampak, to ne stane poceni - v povprečju 350 rubljev. Poleg tega se priporočajo tudi prodajalne CoolStream. Ti so manj znani, vendar učinkoviti pri čiščenju in varnih tekočinah za oblikovanje stekla. Mnenja o njih prav tako poudarjajo visok prag kristalizacije in spontan vpliv na površino stekla. V razredu proračuna izstopajo domači proizvajalci avtomobilskih kemikalij. Veliko voznikov hvali Taimyr in Clean Mile.

Sklep

Pred izbiro ustreznega omiwayka je treba pristopiti k kompleksu, tako da oceni podnebne razmere in zahteve za sestavo. Optimalna rešitev je tekočina na lastni pogon na osnovi izopropila. Ta izbira se upravičuje vsaj zaradi okoljske varnosti. Potem morate paziti na temperaturo kristalizacije. Ne kupujte drage opreme z visoko stopnjo zamrzovanja. Taki sestavki so lahko v pogojih nizke zmrzali neučinkoviti. Najbolje je, da se najprej osredotočite na sredstva, ki so čim bližje lokalnemu okolju.

Sorodne publikacije