PopUp je pojavno okno. Ustvarite in uporabite pojavna okna

PopUP okna je pojavni oglas, namenjen privabljanju spletnega prometa ali zbiranju e-poštnih naslovov. Takšne postavke so pogosto oblike spletnega oglaševanja na svetovnem spletu. Ponavadi so to nova okna, ki se odprejo v brskalniku za prikazovanje oglasov. Običajno so ustvarjeni javascript s skripti za različne lokacije (XSS), včasih s sekundarnimi koristmi in uporabo AdobeFlash.

PopUP je pojavni oglas, ki se odpre v novem oknu brskalnika, ki je skrito v aktivnem oknu.

Zgodovina dogodkov

Prvi pojavni oglasi so se pojavili na podjetju za gostovanje Tripod.com v poznih devetdesetih letih. Ethan Zuckerman trdi, da je napisal kodo za prikazovanje oglasov v ločenih oknih v odgovor na pritožbe glede oglasnih pasic. Nato se je razvijalec večkrat opravičil za neprijetnosti, ki so povzročile njegov izum.


Opera je bila prvi veliki brskalnik, ki je vseboval orodja za blokiranje pojavnih oken. Brskalnik Mozilla je kasneje izboljšal ta razvoj, tako da je blokiral pojavno okno, ustvarjeno ob nalaganju strani. V začetku leta 2000 so vsi večji brskalniki poleg Internet Explorerja uporabniku omogočili, da skoraj popolnoma odstrani neželene pojavne oglase. Leta 2004 je Microsoft izdal Windows XP SP2, ki je dodal zaklepanje temu brskalniku.
Večina sodobnih brskalnikov ima vgrajena orodja za zaščito pojavnih oken. Orodja drugih proizvajalcev običajno vključujejo druge funkcije, kot je nprfiltriranje oglasov

Pop-ups

Nekatere vrste vsebine, ki jih je mogoče prenesti - slike, brezplačna glasba in druge - lahko sprožijo pojavna okna. Poleg tega so včasih videti kot redne spletne strani, ime spletnega mesta pa bo prikazano v iskalni vrstici. Veliko virov uporablja pojavna okna za prikaz informacij brez prekinitve odprte strani. Na primer, če ste obrazec izpolnili na spletni strani in potrebovali dodatne smernice, bi vam pojavno okno priskrbelo dodatne informacije, ne da bi povzročilo izgubo podatkov, ki so že vneseni v obrazec. Večina blokatorjev pojavnih oken omogoča to vrsto prenosa.


Vendar je treba opozoriti, da nekateri spletni inštalaterji, kot je McAfee, uporabijo pojavno okno za namestitev programske opreme. V mnogih internetnih brskalnikih lahko s pritiskom na tipko Ctrl, ko kliknete povezavo, filter obidete.
V tem primeru se lahko pojavi (tudi naključno) na enem oknu, kar lahko pripelje do odkritja drugih.

Izogibanje okenskih oken

Kombinacija oglasne pasice in pojavnega okna je DHTML oglas, ki se prikaže na zaslonu nad vsebino strani. Z javascriptom lahko oglas prekrijemo prek spletne strani v pregledni plasti. Ta oglas se lahko pojavi v skoraj vseh primerih, ko želi oglaševalec to storiti. Tega okna popup okna ni mogoče opaziti vnaprej. Oglas lahko na primer vsebuje animacijo Adobe Flashs spletnim mestom oglaševalca. Lahko je videti tudi kot običajno okno. Ker je oglas del spletne strani, ga blokator ne more blokirati, vendar se lahko njegovo odkritje prepreči z uporabo programov tretjih oseb (kot so AdBlock in AdblockPlus) ali z uporabo slogov po meri.

PopENDER

Ta oglas je podoben običajnemu pojavnemu oknu, vendar je skrit za glavnim oknom brskalnika, namesto da bi se pojavil pred njim. Ko so pop-up oglasi postali razširjeni, so začeli zavzemati celoten računalniški zaslon, mnogi uporabniki so se naučili, da jih takoj zaprejo brez pogleda. Zato se je pojavil PopUNDER, ki uporabniku ne preprečuje ogleda vsebine spletnega mesta. Običajno ostanejo neopaženi, dokler se ne zapre ali skrči glavno okno brskalnika. Študije so pokazale, da se uporabniki bolj odzivajo na take oglase kot na pojavne oglase, ker ne izgledajo tako dolgočasno.

Tehnologija popularnega oglaševanja

Dve zelo preprosti javascript funkciji sta bili uvedeni v oglasu, uvedenem leta 1997 z brskalnikom Netscape 2.0B3. Ta metodologija se pogosto uporablja na internetu. Sodobni spletni izdajatelji in oglaševalci ga uporabljajo za ustvarjanje okna pred vsebino strani, prenos oglasov in njihovo pošiljanje na zaslon. Večina sodobnih brskalnikov dovoljuje, da se pojavna okna pojavijo le, če pride do kakršne koli interakcije z uporabnikom (npr. Klik miške). Vsak neinteraktivniKlici (časovni povratni klic, prenosi dogodkov itd.) Bodo blokirali novo okno. Da bi odpravili to omejitev, večina pojavnih oglasov sproži poslušalec dogodkov miške, ki je priključen neposredno na dokument ali telo dokumenta. To vam omogoča zajemanje vseh primerov klikanja na strani, ki jih drugi obdelovalci dogodkov niso uporabili. Na primer, ko uporabnik izbere besedilo, klik miške prikaže poslušalec, priložen dokumentu. Posledično se bo pojavilo pojavno okno z zgornjo kodo.

Poppy Pop-up Generator

Uporabniki različnih spletnih mest in spletnih aplikacij se pri uporabi brskalnika nenehno srečujejo z neželenimi pojavnimi okni. Ponavadi se to PopUP okno očisti s funkcijo "close" ali "cancel". Ker je to tipičen odziv uporabnikov, so razvijalci začeli uporabljati nekatere trike. Da, pri oblikovanju promocijskih sporočil obstajajo zaslonski gumbi ali kontrole, ki so podobne možnosti »zapri« ali »prekliči«. Vendar, ko uporabnik izbere eno od teh možnosti, gumb izvede nepričakovano ali nepooblaščeno dejanje (na primer, odpiranje novega pojavnega okna ali prenos neželene datoteke v uporabniški sistem). Ker tehnologije spletnih oblikovalcev dovoljujejo avtorjem, da uporabijo katero koli možnost "simulacije", nekateri uporabniki sploh ne želijo klikniti ali sodelovati z nobenim elementom v pojavnem oknu.

URL preusmeritve

Včasih se naslovi URL preusmerijo na promocijske strani z uporabo preusmeritve ozadja v ozadju. Včasih se odprejo v novem zavihku, nato pa se vsebina starega zavihka ozadja nadomesti s preusmeritvami na promocijskih straneh. AdblockPlus, uBlock ali NoScript ne more blokirati teh pojavnih preusmeritev. Oglaševalci to funkcijo vse pogosteje uporabljajo za iskanje načinov, da bi bilo pojavno okno najbolj aktivno.

Kako se znebiti pojavnih oken

Kako odstraniti oglase v brskalniku? Najprej preverite, ali so na voljo posodobitve. Ohranjanje posodobitve brskalnika bo zelo pomembno v boju proti pojavnim oknom. Večina brskalnikov je konfigurirana za samodejno posodabljanje, vendar je lahko onemogočena. Ta postopek običajno traja le nekaj minut.
 • Firefox: Kliknite gumb z oznako app v zgornjem levem kotu. Lebdite nad "Pomoč" in izberite "O Firefoxu". Odpre se okno z informacijami o različici brskalnika. Če brskalnik ni nadgrajen, bodo posodobitve prenesene in nameščene samodejno.
 • Chrome: Kliknite meni v zgornjem desnem kotu. Na dnu izberite O Chromu, odprite nov zavihek in brskalnik bo preveril, ali so na voljo posodobitve. Če obstajajo, bodo samodejno nameščeni.
 • Internet Explorer: Način posodobitve je odvisen od različice brskalnika. Za starejše različice se boste morali prijaviti v center Windows Update. Za Internet Explorer 10 in 11 lahko omogočite samodejne posodobitve, tako da kliknete ikono Gear in izbereteO Internet Explorerju.
 • Če posodobitve ne pomagajo

  Včasih se pojavno okno spletnega mesta in podobna programska oprema izvaja preveč globoko, tako da ga je mogoče odstraniti s posodobitvijo. V takih primerih lahko znova namestite ali zamenjate spletni brskalnik in rešite težavo. Najprej prenesite najnovejšo različico brskalnika, ki ga želite uporabiti. Povezavo za prenos najdete na domači strani vsake aplikacije. Izbrišite trenutni brskalnik. To lahko storite na nadzorni plošči, do katere lahko dostopate iz menija Start. Odprite »Programi in komponente« ali »Dodaj /odstrani programe« in poiščite brskalnik na seznamu. Ko jo najdete, kliknite »Izbriši« in sledite navodilom. Vendar ne pozabite, da Internet Explorerja ni mogoče izbrisati v sistemu Windows. Prepričajte se, da ste shranili zaznamke in nastavitve, da jih lahko znova uvozite, ko namestite nov brskalnik. Pri brisanju boste pozvani, da to storite. Namestite nov brskalnik. Ko odstranite stari brskalnik, zaženite namestitveno datoteko, ki ste jo prej prenesli. Sledite navodilom za namestitev in uvozite stare zaznamke. Ko se prikaže sporočilo, ali želite privzeti brskalnik privzeti brskalnik, izberite »Da«.

  Kako uporabljati blokatorje pojavnih oken

  Obstaja tudi drugi način odstranjevanja oglasov v brskalniku. Firefox Privzeto je blokator pojavnih oken omogočen v brskalniku. Če ta funkcija ni na voljo, lahko dostopate do njeNastavitve v meniju Možnosti. Kako to storiti? Kliknite gumb »Firefox« in izberite »Možnosti«. Pojdite na kartico Vsebina. Potrdite polje poleg možnosti »Blokiraj pojavna okna«. Kliknite gumb »Izključitev«. Preverite, ali seznam vsebuje samo zaupanja vredna spletna mesta. V tem brskalniku so blokirana pojavna okna Chrome, včasih pa obstajajo druge nastavitve. Če je to vaš primer, naredite naslednje. Kliknite gumb menija v zgornjem desnem kotu in kliknite »Nastavitve«. Na dnu strani kliknite povezavo »Prikaži dodatne možnosti«. V razdelku »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine«. Pojdite v razdelek »pojavno okno«. Prepričajte se, da je izbrana možnost "Ne dovoli prikaza pojavnih oken". Kliknite gumb "Upravljanje izjem". Prepričajte se, da so navedena le zaupanja vredna mesta. InternetExplorer Popup Blocker je privzeto omogočen v kasnejših različicah brskalnika. Če tega ne storite, storite to sami. Odprite meni Orodja ali ikono Mehanizem. Izberite »Lastnosti brskalnika«. Pojdite na zavihek »Zasebnost«. Preverite, ali je potrditveno polje »Omogoči blokiranje pojavnih oken« označeno. Kliknite gumb »Nastavitve«. Preverite, ali seznam vsebuje samo zaupanja vredna spletna mesta. Prilagodite raven zaklepanja. V spustnem meniju izberite spodnjo varnostno raven. Nastavite »Visoko«, da preprečite pojavna okna.

  Plugins

  Prav tako namestite dodatek za vaš brskalnik. Obstaja več dodatkov, ki jih imatelahko prenesete v Firefox in Chrome, kar bo zmanjšalo število pojavnih oken, s katerimi se srečujete. Obstaja veliko različnih dodatkov na voljo, zato se prepričajte, da preberete preglede in prenesete samo dokazane aplikacije. Za Firefox namestite AdBlock in NoScript, da preprečite, da bi spletna mesta prenesla tiste strani in vsebine, ki jih ne želite. Za Chrome NoScript ni na voljo, vendar je oglas za blokiranje oglasov in blokator pojavnih oken, imenovan AdBlock, uspešno uporabljen.

  Sorodne publikacije