"Telefon s projektorjem": prednosti in slabosti konceptualne ideje

V obdobju 2014–2015 se je v razvojnem okolju pametnih telefonov, ki temelji na operacijskem sistemu Android, pojavila zanimiva ideja prenosa upravljanja naprav na interaktivne ograje. Tudi največji zaslon ne more prenesti celotne slike, zlasti ko gre za uporabnika z okvarami vida. Preden so se pojavili telefoni s projektorjem v obliki skic, risb in celo originalnih modelov. Na primer, pripomoček z delujočim projektorjem se je pojavil leta 2012 pod imenom Samsung Galaxy Beam. Vendar je naprava ponudila zelo omejen prenos barve, zaradi česar se je izkazalo, da je slika dolgočasna in slabo berljiva. V letu 2014 se je pojavil naslednik korejskega pomena, vendar se je konceptualna sprememba spremenila? Potrebujete pametni projektor?


Glavni vzrok za pojav

Telefoni s projektorji - stvar ni nepomembna. Ali potrebujete tak pripomoček? Težko je reči. Posebne značilnosti uporabe - to je v mnogih pogledih edina razlika med pametnim telefonom in analogi. Hkrati je preveč plačilo za to "polet" precej pomembno. Telefon s projektorjem bo povezan s tistimi, ki preživijo več delovnih sestankov na teden. Potem je zmožnost hitre predstavitve predstavitve v kateri koli temni sobi s pametnim telefonom težko preceniti. Vendar pa je potreben povprečen uporabnik projektorja v pametnem telefonu. Morda zato se naprave niso navadile na množično potrošnjo in hitro zapustile karte.

Od "dedka" do "vnuka"

Eden prvih komercialnih projektov, ki so ga predstavljaliTelefon s projektorjem je postal Samsung Galaxy Beam.
Proizvajalec je zagotovil, da je 12 projektorjev svetleče diode projektorja dovolj za ogled fotografij in video posnetkov na steni. Diagonala okvirja je bila 50 palcev. V praksi je bila za popolno predstavo potrebna popolnoma temna soba. Na dober dan in z raztopljenimi zavesami na steni slika sploh ni bila prikazana.


V tem primeru je bila naprava zelo zahtevna za baterijo. Telefon s projektorjem ni zahteval samo dodatne baterije, PowerBank pa je bil v letu 2012 bodisi v projektu bodisi predstavil konceptualno in zato nedosegljivo novost. Z vsemi slabostmi naprave, se hitro izgubi. Če prototip z istim imenom od leta 2010 je bil vreden 900 $, potem v primeru novega telefon-projektor, je družba šla v akcijo. Nekateri komentarji uporabnikov pa so ostali neodgovorjeni. Na primer, Samsungu ni bilo všeč stojalo za način predvajanja v načinu projektorja.

Triumphal return

Telefon Lenovo projektorja s kodnim imenom Smart Cast je naredil velik vtis v javnosti.
Podjetje je uvedlo številne inovacije v prvotni zasnovi in ​​tehnološki izvedbi, vključno z možnostjo obračanja projektorja. Gadget lahko nastavite pod kotom, zavoj, ki vam omogoča, da rešite problem z dolgim ​​predvajanjem brez stojala. Poleg tega je projektor opremljen z infrardečim senzorjem, ki sledi gibanju lastnikovih prstov. Tako lahko npr. Tabelo pretvorite v interaktivno tablo in z lahkoto natisnete.Novost ima veliko širši seznam funkcij in zmogljivo baterijo, zato je pripomoček še vedno v povpraševanju in ga je mogoče najti na rednem trgu.

In spet na stare ideje

Če je Lenovo postal najbolj natančna praktična izvedba ideje, čeprav z natančnostjo senzorja, kot tudi s samo sliko, je Motorola Z-Play izbrala pot, ki so jo tekli konkurenti, ki so rahlo nadgradili original.
Telefon "Motorola" je nekoliko napačno ime, ker prvotni pripomoček nima funkcije reproduciranja slike v obliki projektorja. To lahko dosežete z odstranljivim modulom. Novost je nastala z majhno baterijo, samo 1100 mAh in povprečnimi lastnostmi. Hkrati je proizvajalec zahteval znesek skoraj 400 $, zaradi česar je naprava postala hit prodaja. Ali obstaja prostor za projektorski telefon na sodobnem trgu pripomočkov? Morda je vsak pametni telefon našel svojega ciljnega potrošnika. Za poslovneže je takšen telefon lahko univerzalni pomočnik, za navadnega uporabnika pa postane igračka nekaj dni.

Sorodne publikacije