Zakaj potrebujete orodje PowerPoint za uporabo tega programa?

Danes bomo razumeli program PowerPoint. Kako ga uporabljati in zakaj je sploh potrebna? Obravnavali bomo načrt po korakih za izdelavo kakovostne predstavitve in odgovorili na številna druga vprašanja.

Začnimo z dejstvom, da nam ta program omogoča ustvarjanje živahnih predstavitev. Upoštevali bomo različico programa PowerPoint 2007. Kako uporabljati to orodje, bodo razumeli tako starejši kot šolar. Vendar morate vedeti, da mnogi, celo izkušeni uporabniki ne poznajo vse moči PowerPointa, naša naloga je, da vas seznanimo s programom z vseh strani.

Uvod

Program za ustvarjanje računalniške predstavitve se imenuje PowerPoint. Kako ga uporabljati in kakšne funkcije obdrži v sebi? Začnimo z dejstvom, da so vse predstavitve shranjene v datotekah s podaljškom RRT. In sam projekt je niz naročenih diapozitivov.


Da bi ustvarili kakovostno predstavitev, ni potrebno ukvarjati se z oblikovanjem diapozitivov, saj program že ponuja določeno vrsto predlog na številnih temah. Kaj je predloga? To so že diaprojekcije, kjer moramo dodati besedilo, grafiko, morda glasbeno spremljavo. Če ste zadovoljni s predlogo, vendar raje imate barvo do druge, potem to ni problem, barvno shemo lahko spremenite po vaših željah. Kaj naredi predstavitve privlačnejše? Kvalitativne podobe, teme, glasbeni in animacijski učinki. Rekli smo že, da je delo z izdelkom zelo enostavno in razburljivoPowerPoint. Kako ga uporabljati, razumeti vse. To je vredno malo eksperimentiranja.


Priložnosti

Obrnimo se na vprašanje, kako uporabiti Microsoft PowerPoint, natančneje, določiti zmogljivosti programske opreme. Sprva je bil to program, ki je omogočal gledanje diapozitivov, sodobna različica ne more ustvariti le diapozitivov v klasičnem smislu, temveč tudi organizirati elektronske predstavitve brez izgube multimedijskih zmogljivosti. Področja, na katerih se uporablja predstavitev, so precej obsežna, glavna stvar, ki jo je treba zapomniti, so tezaver in prepoznavnost. Mora izpolnjevati ti dve kakovosti. Kaj piše? Predstavitev ne sme izgledati kot trdno besedilo, opredeliti glavno stvar in dokončati vaše besede z mediji, potem pa se zanimanje za vašo predstavitev ne ohladi.
Kaj je še treba paziti, je oblikovanje, da predstavitev ne postane dolgočasna in monotona. Privabite pozornost z živahnimi slikami, animacijami in zvočnimi učinki. Ena od sestavin kakovostne predstavitve so karte in tabele. Te komponente vam bodo pomagale postaviti veliko količino informacij na en diapozitiv. Veliko predstavitev ima eno pomanjkljivost - statična je. Številne funkcije programa PowerPoint ostajajo v ozadju. Predstavitev bo pritegnila pozornost, če dodate animirano diaprojekcijo, vstavite zanimive videoposnetke in tako naprej. Ponujamo vam, da poskusite ustvariti predstavitev skupaj z največjimi možnimi možnostmi programa.

Ustvarjanje predstavitve

Torej, kako uporabljati PowerPoint? Za začetekpotrebno je pripraviti potrebno gradivo za predstavitev. Bodite pozorni na dejstvo, da pustimo več informacij za govor, ne smemo poskušati dati vse na diapozitive.
Odprite program in izberite želeno obliko od razpoložljivih v zbirki, lahko naredite tudi svoje makete, vendar je več časa za učenje. Prilagodite barvne sheme, ozadje in nekatere druge možnosti. Kako to storiti? Z desno miškino tipko kliknite prazno prosojnico in v kontekstnem meniju izberite želeni element. Zdaj o vložkih. Besedilo lahko kopirate iz Worda ali neposredno iz internetnih virov. Ne pozabite ga formatirati, vstaviti celotno predstavitveno besedilo v eno samo obliko. Slike in videoposnetke lahko vdelate na enak način kot besedilo ali uporabite element menija Insert. Bodite pozorni na meni na vrhu zaslona, ​​vse je zelo jasno. Lahko eksperimentirate z različnimi prehodi in učinki predstavitvenih objektov.

Sorodne publikacije