Catalyst Control Center: Kaj je program in kako ga uporabljati

Članek vsebuje pregled programa Catalyst Control Center. Zagotavlja splošen opis, opis glavnih funkcij in daje nekaj nasvetov za delo z opisanim pripomočkom.

Splošne značilnosti

Catalyst Control Center je poseben pripomoček, ki ga je razvil AMD. Pomaga nadzorovati posodobitve gonilnikov in nadzirati grafično kartico. Razvijalci pripomočkov menijo, da je njihova ideja edinstvena, saj vsebuje vse bistvene funkcije, ki jih uporabnik potrebuje za nadzor ene od glavnih naprav v računalniku.


Aplikacija je nameščena skupaj z gonilniki ATI. Catalyst Control Center je bil prvič povezan s programom za namestitev komponent sistema v letu 2007. Vseh 9 let svojega življenja se izdelek nenehno rafinira, postane funkcionalen, postane bolj stabilen. In po mnenju razvijalcev, je bilo to potrebno, saj se grafične kartice AMD nenehno izpopolnjujejo z vidika arhitekturnih rešitev, njihova moč pa narašča. Če ne boste pozorno spremljali pravilnih nastavitev, naprava nikoli ne bo mogla delovati čim bolj učinkovito, saj bo zmogljivost čipa padla. Realni in obratni scenarij: grafična kartica med maksimalno obremenitvijo deluje s polno zmogljivostjo, zaradi katere se pregreje. Kot rezultat, oprema ne uspe, ali v programu začne napake. Raziskovani pripomoček ni potreben le za delo sodobnih računalnikov. Na starem računalniku s pomočjo bo igralec lahko dodal nekajFPS v računalniških igrah in optimizira delo 3D aplikacij.


Samodejno zaznavanje najnovejših gonilnikov se samodejno vključi v pripomoček Catalyst Control Center. Kaj to daje uporabniku? Uporabnik prihrani čas, namesto da redno preverja najnovejše različice programske opreme na strani proizvajalca, preprosto zaženete program, ki bo sam izvedel potrebne ukrepe. Poleg zgoraj navedenih funkcij lahko pripomoček uporabite tudi za konfiguriranje več povezanih monitorjev na osebni računalnik. Omogoča spreminjanje nastavitev kontrasta in barv brez dotikanja kontrolnika zaslona.

Catalyst Control Center. Kaj je in kje prenesti program

Če želite namestiti CCC, morate obiskati uradni internetni vir družbe AMD Corporation. Po tem pojdite na povezavo »Get Drivers«. Izkušeni uporabniki lahko izberejo lastno različico programske opreme. Za novince je najbolje, da prenesejo program, ki bo samodejno prenesel programsko opremo.

Prvi zagon in osnovni način

Po prvem uspešnem zagonu vas bo CCC pozval, da izberete način prikaza nastavitev. Izkušeni uporabniki običajno izberejo »napredne«. Za začetnike je "osnovni" pristop boljši. Ko izberete osnovni način, program prikaže okno z nastavitvami. Lahko spremeni ločljivost zaslona, ​​izbere koliko monitorjev je priključenih na računalnik. Prav tako lahko v poenostavljenih nastavitvah spremenite pravila za video vmesnik. Na voljo sta dve možnosti: kakovost ali zmogljivost. Za preklop premaknite drsnik. Privzeto jeje v sredini in grafična kartica deluje v uravnoteženem načinu.
Zadnji zavihek vsebuje nastavitve slike med predvajanjem zvočnih datotek. Nič več osnovnega načina se ne more pohvaliti. Če želite omogočiti prikaz napredne možnosti, morate klikniti na gumb "Napredno".

Napredne nastavitve

Konfiguracijski način Advanced Catalyst Control Center - katere funkcije se odprejo? Ima vse, kar potrebujete za uporabnika. Toda pred kakršnimi koli spremembami se morate odločiti, za kaj so nastavitve urejanja. Če ste prepričani, da moč grafične kartice presega vse potrebe uporabnika in nikoli ne deluje na 100%, se morajo vsi drsniki pomakniti v desno. Kakovost slike se bo izboljšala, vendar se bo obremenitev video adapterja povečala. Če se računalnik uporablja predvsem za sodobne igre, vendar grafična kartica ne zagotavlja zahtevane ravni FPS, je treba drsnike premakniti na levo. To bo izklopilo številne učinke, vendar bo povečalo hitrost sličic v 3D aplikacijah.

Catalyst Control Center: kako spremeniti nastavitve za igre

Nastavitve 3D lahko nastavite po povezavi 3D grafike. Standardne možnosti verjetno ne bodo zanimive za napredne uporabnike. Tu ni nič drugega kot osnovni način.
Zavihek "Smoothing" omogoča izboljšanje kakovosti slike. Če vrednost parametra povečate na 6X-8X, bo učinek sklada na mejah objektov in hitrost sličic se bo zmanjšala. Nastavitev podrobnosti površine vIgre se igrajo na kartici "Anizotropna filtracija". Drsnik na desni je višja kakovost slike. Na zadnjem zavihku lahko prilagodite konfiguracijo OGL in DirectX. Če želite opisati njihovo pravilno konfiguracijo, ne potrebujete nobenega članka, temveč celoten cikel. Glavno pravilo pri konfiguriranju video kartice - ne delajte naključno. Če ne veste, kakšna bo sprememba tega ali tistega parametra, najprej poiščite podrobne informacije o njem na internetu. Catalyst Control Center ne deluje s karticami nVidia in Intel. Za konfiguracijo adapterjev teh proizvajalcev so potrebna druga orodja. Predstavili smo vam program Catalyst Control Center. Kaj je zdaj jasno.

Sorodne publikacije