Kdo je proizvajalec iphone? Izvirniki in kopije iPhonov

Danes je skoraj vsaka sodobna oseba slišala za Apple in njegove pripomočke. Na primer, o iphons. Ti pametni telefoni se razlikujejo glede kakovosti in zmogljivosti. To so edinstvene in zanesljive naprave, vredne pozornosti. Samo vredno podobno napravo ni dovolj. Moram porabiti Veliko zanimivih držav proizvajalec iphone. Samo na ta način bomo razumeli, kje se dejansko proizvajajo "jabolčne" naprave. To bo pomagalo preprečiti nakup ponarejanja.

Raznolikost misli

Dejansko odgovor na to vprašanje ni tako preprost, kot se zdi. Danes imajo ljudje različna mnenja o tem, kje so jabolka. Kakšne misli je mogoče najti? Na primer, nekateri pravijo, da proizvajalec iphone - Malezija, nekdo zagotavlja, da so originalne "jabolčne" naprave izdelane v Združenih državah. Obstajajo tudi tisti, ki zahtevajo proizvodnjo preučenih pripomočkov na Finskem ali Tajvanu.


Vse to so napake. Običajno nevednost informacij o državi, v kateri je pripomoček izdelan, vodi do dejstva, da lahko oseba zlahka proda ponarejeno. Takšno nevednost v korist goljufov. Nato vam bomo povedali, kje iPhone dejansko gradi, in kako lahko ločimo originalno napravo od ponaredka.

Razvoj projektov

Apple je glavni proizvajalec telefonov "apple" in drugih naprav. Prav ta organizacija se ukvarja z razvojem projektov za ustvarjanje unikatnih mobilnih izdelkov. Apple je ameriško podjetje. Sedež se nahaja v LjubljaniKalifornija, v Cupertinu. Oblikovalci, programerji, oglaševalci, ekonomisti in drugi zaposleni se ukvarjajo z razvojem novih "jabolčnih" naprav.
V skladu s tem je proizvajalec iPhonea - Združene države. Zdi se, da je vse preprosto. Pravzaprav je težko razumeti predmet, ki ga proučujemo. Konec koncev, razvoj gadget projektov - to je le polovica primera. Naprave morajo biti zbrane, preverjene za učinkovitost in izdelane komponente. Te funkcije se ne izvajajo vedno v eni državi.

Dodatki

Kako določiti proizvajalca iphone? Morate vedeti čim več o tem, kdo je vključen v razvoj, zbiranje in preverjanje teh naprav. Dejansko je vse bolj zapleteno, kot se zdi. Kot smo že ugotovili, v ZDA kopanje Apple izumlja nove projekte za ustvarjanje lastnih izdelkov z blagovno znamko. In kje so njihove komponente izdelane? V Ameriki ni zmogljivosti za proizvodnjo kompozitnih iPhonov. Zato se proizvajajo v tujini. Ta način shrani Apple. Dodatki za "jabolčne" pogone se proizvajajo v različnih državah. Običajno Apple kupi komponente za svoje naprave Samsung, LG, Elpida in Hynix. Glavno sodelovanje Apple je pri Samsunu. To podjetje se nahaja v Koreji. Odgovorna je za izdelavo procesorjev za telefone in tablične računalnike. Zato lahko imenujemo vsako korejsko skupino AIFF. Natančneje, korejska naprava. Poleg tega je Apple podpisal pogodbo z LG. Odgovorna je za izdelavo LCD zaslonov. Elji je tudi v Koreji.

Naprave za risanje

Torej že veste, da so iPhoni izdelani v Združenih državah. Zato te naprave pogosto imenujemo ameriški otrok. Edini, ki so bili narejeni zanje, so pogosto nabavljeni v Koreji, kot smo govorili zgoraj.
Zbirka naprav "jabolk" poteka zunaj Združenih držav. Natančneje, potem v Tajvanu. Naloga te zasedene velike tajvanske družbe Foxconn. To je edina osnova, na kateri od končnih komponent gredo iPhone in Ayapad. Foxconn danes sodeluje s številnimi sodobnimi velikimi podjetji. Na primer, z družbo Dell. Z družbo Apple je organizacija leta 2007 podpisala prvo pogodbo. Iz tega sledi, da je lahko vsak tajvanski iphone sklop originalen. Toda Tajvan se ne more šteti za državo proizvajalca "jabolčnih" pripomočkov. Konec koncev, tukaj so šele na podobne naprave. Glavno delo na razvoju in izdelavi mobilnih naprav poteka v drugih državah sveta.

Kitajska in montaža

Prav tako je treba omeniti, da se obrat Foxconn nahaja na Kitajskem. Podjetje je tajvansko, in se nahaja na Kitajskem. Natančneje, na meji s Hongkongom v provinci Guadong. Ravno na tem mestu končni sestavni deli kitajščine zbirajo iphone in druge naprave iz podjetja Apple. Izkazalo se je, da so na splošno "jabolčne" naprave izdelane v ZDA, na Kitajskem, v Tajvanu in Koreji.

Preskus zmogljivosti

Ko so telefoni sestavljeni, se pošljejo na testiranje delovanja. Toda kje točno? Proizvajalec IPhone - ZDA. In vse sestavljene naprave bodo natančno preverjene na uporabnost,kjer so se projekti razvijali. Nič ni čudnega.

O zamenjavi sestavnih delov

Danes podjetje "Apple" vsem svojim strankam ponuja poseben program za popravilo okvarjenih naprav. Popolnoma "jabolčni" telefoni se pošljejo proizvajalcu, da ga preverijo za delo. Nato Apple nadomesti komponente in vrne napravo odjemalcu ali pa mu pošlje novo. Okvarjen pripomoček je ponovno sestavljen in dobavljen za prodajo, vendar z ustrezno oznako. V tem primeru je vloga proizvajalca iPhonea več držav. Točno enako kot v prejšnji situaciji. Navsezadnje se naprava najprej pošlje v ZDA, Appleov razvojni center za naprave. Tam zaposleni v organizaciji preverjajo komponente in nato prenašajo pripomočke v tovarno Foxconn. Na njej, od že pripravljenih komponent, naročenih v eni ali drugi državi (najpogosteje - v Koreji), prenese iPhone. Nato se naprava vrne v Ameriko. Torej ponovno sestavljeni iPhoni imajo tudi različne proizvajalce iz ZDA, Koreje in Tajvana.

Pozor, ponaredek!

Skoraj vsaka sodobna popularna tehnika se izda ne samo v obliki izvirnikov. Pogosto je ponaredek. Zato je pomembno vedeti, kdo je iPhone. Apple je v lasti Združenih držav. Ponarejene "jabolčne" naprave se najpogosteje proizvajajo na Kitajskem, Tajvanu in Finskem. Razlikovanje od originalnih pripomočkov pa je problematično. Če kupec videl "Made in China" na iPhone, ne panike. Konec koncev, kot smo že ugotovili, so nekatere komponente "jabolčnih" naprav resničnona Kitajskem, ne v Ameriki. Torej morate skrbno razmisliti o telefonu. In šele po tem govoriti o tem, kaj je kupec ponaredek.

Kdo je proizvajalec?

Za iPhone je zelo običajno, da napiše "Assembled on China". Kljub temu pa mora vsakdo vedeti, kdo je pravi proizvajalec iPhone. Pomembno je tudi razumeti, katera regija je dodeljena tej ali tisti napravi. Konec koncev, v operacijskih sistemih "jabolčnih" naprav obstajajo nekatere razlike. Odvisne so od države, za katero je bil telefon prvotno dodeljen.
Kako izvedeti proizvajalec iphone? Morate pogledati na zadnji strani naprave, kot tudi na škatli z napravo. Tam sta označeni država izdelave in regija, za katero so proizvodi dodeljeni. Napravo lahko vklopite in odprete meni Nastavitve - Splošno - O napravi. Tukaj boste morali obiskati razdelek "Model". Zadnji par črk v sobi je država proizvajalka. Ta kombinacija mora sovpadati z napisom na škatli s pametnim telefonom. Tukaj je nekaj možnosti podpisa:
 • RS - Rusija;
 • T - Italija;
 • PR - Moldavija, Rusija;
 • TA - Tajvan;
 • LL - Amerika;
 • KS - Švedska, Finska;
 • J - Japonska;
 • E - Mehika;
 • CH - Kitajska;
 • B - Irska, Združeno kraljestvo.
 • Dejansko vse ni tako težko, kot se zdi. Glavna stvar je pravilno razumevanje teme, ki jo proučujemo.

  Za razliko od ponarejanja

  Kateri proizvajalec aionphone je boljši? Domneva se, da so samo originalni "jabolčni" telefoni drugačni po kakovosti. To dejstvo pogosto potrjujejo izkušnje kupcev. Obstajajo pa tudi visokokakovostni ponaredki.
  U.V vsakem primeru, za razlikovanje izvirnega iphone bo pomagal naslednje funkcije:
 • Ta "apple" telefon ne podpira povezavo dodatnega pomnilnika.
 • Izvirne naprave Apple nimajo možnosti za delo z več SIM karticami.
 • Stroški ponarejanja so pogosto nižji od stroškov Appleovega pametnega telefona.
 • Pri povezovanju tega iPhone-a z računalnikom prek iTunes-a so sinhronizirani pogoni naprave. V primeru ponarejanja programska oprema pametnega telefona ne bo prepoznala.
 • Če poskusite odpreti AppStore, se bo Google Play odprl v lažnih "apple" napravah. Originalne naprave Apple ne podpirajo delovanja take storitve.
 • Operacijski sistem pametnih telefonov "apple" - iOS. Ponarejene podatke najpogosteje vodi baza Android.
 • ​​
 • V resničnih telefonih podjetja, ki se imenuje "Apple", ni težav pri prevajanju. Ni hieroglifov, napak ali napak. Njihova prisotnost kaže na ponaredek.
 • Originalna naprava na zadnji strani ima naslednje napise: na Kitajskem, izdelana v Kaliforniji. Tukaj bosta napisana številka modela in certifikacijska oznaka.
 • Nazaj na pametni telefon Apple ni odstranjen. Da bi ga izklopili, morate odviti proizvodne vijake.
 • Poleg tega je ponaredek (pogosto kitajski) iPhone opremljen s polnilnikom USB ali USB-mini in z izvlečno anteno. Podobne komponente niso prisotne v pravih glasih. Spomnimo se vseh zgoraj navedenih načel in pravil, vsakdo bo lahko razumel, da je telefon pred njim - ponaredek ali izvirnik. Prva generacija iPhonea ali novejša naprava ni tako pomembna.Glavna stvar je, da so ta načela pomembna za vse "apple" pametne telefone.

  Zaključek

  Ugotovili smo, da proizvajalec iphone - ZDA. Tukaj je razvoj in testiranje naprav. Dodatki za strojno opremo podjetja Apple so kupljeni v tujini v različnih državah. Na primer, v Tajvanu in Koreji. In telefon bo na Kitajskem.
  Dejansko je vse lažje, kot se zdi. China iphone se bistveno razlikuje od prvotne naprave. Včasih pa kitajski ponaredek dobro deluje. In razlika med originalnim iPhoneom in kopijo ne more videti vsaka oseba. Neizkušen uporabnik morda ne bo prepoznal ponaredka. Toda zdaj je jasno, kako se izogniti takšnim nakupom. Glavna stvar, ki jo je treba skrbno razmisliti, je naprava.

  Sorodne publikacije