Kako se prijaviti v BIOS na prenosnem računalniku Dell: opis vseh možnih načinov

Zelo pogosto lastniki prenosnih računalnikov družbe Dell postavljajo vprašanje: "Kako se prijavim v BIOS na prenosnem računalniku Dell, da namestim Windows ali spremenim nastavitve?" Na prvi pogled se zdi, da je vprašanje precej preprosto, vendar to ni ravno tako, ker obstaja 5 različnih načinov, kako priti v BIOS na prenosnih računalnikih Dell.

Najpogostejši način: F2

Torej, prvi in ​​najpogostejši način, da greste v BIOS na prenosnem računalniku Dell - uporabite tipko F2. Ta gumb je treba pritisniti takoj po pritisku na gumb na prenosnem računalniku. To je treba storiti, dokler se ne zaključi vhod v BIOS.
Nekateri uporabniki kliknejo samo na gumb 2-3 krat, napačno menijo, da bo dovolj, vendar ni. Kot kaže praksa, sistem morda ne bo vedno prepoznal akcije in se nanj odzval, zato je najbolje, da pritisnete F2, dokler se BIOS ne zažene.


Metoda številka 2: F1

Drugi način, da greste v BIOS na prenosnem računalniku Dell - uporabite tipko F1. Vsi prenosni računalniki ne uporabljajo načina vnosa F2, tako da, če nenadoma padete v BIOS, uporabite to metodo. V splošnem se postopek prijave s F1 najpogosteje uporablja na starejših prenosnikih Dell. V novem je izjemno redka.

Tretja metoda: F8 ali Izbriši

Tretji način, da greste v BIOS na prenosnem računalniku Dell, da namestite Windows ali spremenite sistemske nastavitve, je uporaba tipk F8 ali Delete (Del). Če nobena od navedenih metod ne pomaga, potemuporabite to metodo. Te informacije bodo še posebej pomembne za uporabnike prenosnih računalnikov Dell, katerih modeli so bili izdani od leta 2005 do leta 2010.


Včasih ima lahko celo en model dva od teh gumbov naenkrat, kar pomeni, da je za vstop v BIOS dovolj, da pritisnete katerokoli od njih takoj po vklopu prenosnika.

Četrti način: ESC

Predzadnji, četrti način, da greste v BIOS na prenosnih računalnikih Dell - uporabite tipko ESC. Dell, očitno, je ena od redkih podjetij, ki so nekoč prakticirali to metodo, vendar jo je zelo hitro zavrnila zaradi nepriljubljenosti in neprijetnosti. Mnogi uporabniki so se pritožili, da so imeli nenamerno ESC pritisk, zaradi katerega je bila prijavljena BIOS.
Ta metoda bo prav tako zelo pomembna za večino starejših prenosnih računalnikov.

Zadnji način: Vstavi

To je tipka za vstavljanje. Dell je morda edino podjetje, ki uporablja ta ključ, tako da lahko vstopite v meni BIOS. Gumb »Vstavi« je bil najpogosteje uporabljen na starejših prenosnih računalnikih, ki so bili izdani od leta 2000 do 2005/2006.
Način vstopa skozi Insert tudi ni prejel pozitivnih ocen in se zato ni navadil.

Sorodne publikacije