Mobilni telefoni z dvojno kamero

Trenutno telefoni z dvojno kamero niso redki. Pogosto jih je mogoče najti v prodaji, vendar mnogi ljudje še vedno ne razumejo, zakaj so nekateri proizvajalci začeli opremljati pripomočke s takšno funkcijo. No, to je razlaga.

3D Creation

To je prva stvar, ki je ustvarila telefon z dvojno kamero. Vsakdo se popolnoma spomni 2011, ko se je začela grozljiva moda za dom 3D. Ljudje so začeli aktivno kupovati televizorje, ki podpirajo stereo. Tako so se proizvajalci pametnih telefonov odločili, da ne bodo zamudili trenda mode. V istem letu leta 2011 je svet videl takšne telefone kot LG Optimus 3D in HTC EVO 3D. Mimogrede, lahko jih vidite na fotografijah zgoraj.


Zasloni so vključevali posebno paralakso pregrado. Zaradi te tehnologije je levo oko človeka videlo en del slikovnih pik, desno pa drugo. Ogled vsebine 3D je postal resničen. Enako pa je delal in dve kameri. Prvi objektiv je videl en del slikovnih pik, drugi je drugačen. Vendar pa ti dvojni telefoni s kamero niso postali priljubljeni. Vzbudili so zanimanje, vendar kupcem ni bilo všeč, da imajo zasloni majhno ločljivost, kar je zmanjšalo kakovost posnetkov. Torej pri uporabi pametnih telefonov je bilo neprijetno. Če želite posneti 3D fotografijo, morate na eni točki držati telefon v roki - najmanjše gibanje je pokvarilo okvir.

Panoramski učinek

Ljudje med fotografiranjem vedno želijo, da se celoten objekt zajame v okvirju. Vendar se to ne more zgoditi v vsakem primeru. Proizvajalci telefonov so podanidejstvo je dobro znano. Zato je bilo telefonov z dvojno kamero, ki je namenjena za razširitev vidnega polja leče.


Mnogi bodo rekli: "Zdaj pa imajo pametni telefoni funkcijo" ribje oko "in panorame!". Ja, je. Samo na takih pametnih telefonih je univerzalna optika, katere zorni kot je omejen. Če želite v objektiv dobiti čim več podrobnosti, morate uporabiti zelo ukrivljene leče ali narediti foto senzorje široke, nestandardne oblike. Fotografije izstopajo zelo obrezane po višini in so tudi kakovostne. Toda iz pametnega telefona z dvojnim modulom lahko naredite odlične fotografije. Če želite to narediti, morate le enkrat pritisniti gumb, s čimer določite želeni predmet. Dober posnetek bo dosežen brez lepljenja in grafičnih napak. Osupljiv primer takega telefona je LG G5, vreden 22-25 tisoč rubljev. Ena kamera v modulu ima kot 90 stopinj. Druga, visoko specializirana, se razlikuje širše - 100-120.

Izboljšanje kakovosti fotografije

To je še en razlog, zakaj potrebujete dvojno kamero na mobilnih telefonih. Na pametnih telefonih z enim objektivom ni optičnega zooma. Če se želite približati objektu, bo sistem preprosto vzel potreben del slike in ga nato »raztegnil«. Seveda ni mogoče govoriti o podrobnostih. Toda dvojni modul rešuje ta problem. Konec koncev vključuje eno običajno kamero, druga pa teleskopsko. Prisotnost tega modula se ponaša z nedavno izdanim iPhone 7 Plus. V njej sta obe matrici enaki, ena pa je opremljena z optiko, občutljivo na svetlobo, s tipičnimi optikodrugi ima dolgoročen pregled pri omejenem vidnem kotu.
Povečanje kontrasta, jasnosti in podrobnosti - tukaj je razlog zakaj, zakaj na telefonu potrebujete dvojno kamero. Zelo uporabna funkcija. Kadar ima modul barvne in enobarvne kamere, to vpliva na kakovost fotografiranja. Ena optika zajema barve in odtenke, druga pa najmanjše podrobnosti. Rezultat je svetla, podrobna slika. Prav tak modul je nameščen na Huawei P9, ki stane približno 30.000 rubljev.

Xiaomi Redmi Pro

Posebno pozornost bi rada namenila temu modelu telefona. "Mi smo 4 Pro" z dvojno kamero je zdaj zelo priljubljena. Toda Xiaomi je postal zadnji izmed tistih, ki so se odločili razviti ta koncept. Glavna kamera tega modela je 13-megapixel. Drugi - pri 5 Mp. Zajema globino podatkov. Zaradi svoje prisotnosti, Xiaomi Redmi Pro ustvarja neverjetne slike o neželenih učinkih (predmet je v središču posnetka, ozadje pa je zamegljeno). Zanimivo je, da nastavitev lahko prilagodi lastnik telefona. Membrana je lahko ročno regulirana, s čimer je mogoče doseči zahtevano stopnjo zamegljenosti. Mimogrede, ta telefon so testirali številni poznavalci tehnologije in večina jih je pozabila primerjati Xiaomi Redmi Pro s sedmim iPhoneom. Dejansko se fotografije, posnete s kamerami obeh modelov, ne razlikujejo. Tukaj je samo Xiaomi vreden kot Appleov 1/3 telefon.

Poceni modeli

Kot ste lahko videli, so pametni telefoni s tako impresivnimi optičnimi lastnostmi precej dragi. Ampak saj modeli s takimiFunkcionalni so kmalu postali priljubljeni, proizvajalci proračunskih pametnih telefonov so hitro postavili svojo proizvodnjo. Kitajski dvojni telefoni s kamero so dobra alternativa vsem zgoraj navedenim modelom. Vzemite, na primer, Doogee Shoot 1. Njegova cena se giblje od 5 do 65 tisoč rubljev. Njegov optični modul je sestavljen iz 13-megapixel glavne kamere, ki jo proizvaja Samsung, in drugega dodatnega 8MP. Fotografije so svetle, jasne in podrobne, zloglasne neželene učinke pa lahko enostavno dosežete.
Nekoliko dražji (65-7 tisoč) je Elephone Max, ki je prvo eksperimentalno podjetje s pametnim telefonom. Proizvajalec je bil zainteresiran za nakup dvojne kamere, ki je sposobna fotografirati na ravni z zrcalnimi DSLR-stroji. Tretja možnost proračuna je LeEco Cool1, ki se giblje od 9 do 14 tisoč (odvisno od konfiguracije). Modul vključuje dve 13-megapikselni kameri, zaslonko f /2.0 ter dvojno LED bliskavico in fazno samodejno ostrenje. Najbolj pomembna stvar - ta telefon odstrani 4K Ultra HD video posnetke. Sprednja kamera v tem modelu, mimogrede, je 8-milijona slikovnih pik in video posnetki so posneti v 1080p formatu.

Elitni kitajski model

Dražja kitajska različica je Gionee M2017. Stane približno 65-75 tisoč rubljev v običajni obliki. Kitajska še vedno prodaja različice krokodilske kože, vredne pa so še sto tisoč.
Cena je posledica prisotnosti 8-jedrnega procesorja, neverjetne subtilnosti, 64 vgrajenih gigabajtov pomnilnika, 2560x1440 razširitve zaslona in seveda optičnega modula. On jeSestavljen je iz 12 in 13 megapixel kamer, ki podpirajo 4x optični zoom. Obstaja tudi močna LED bliskavica.

Pametni telefoni za vzvišenega ljubimca

Obstajajo tudi pripomočki z dvojno čelno kamero! To sta Vivo X9 in X9 Plus, izdana decembra 2016. V teh pametnih telefonih je na zadnji strani nameščen običajen fotoaparat s 16 milijoni slikovnih pik. Ampak potem naprej - dvojni prednji modul. Ena kamera je 20 Mp, druga je 8 MP. In zaslonka f /2.0. To je res odlična dvojna kamera v telefonu. Zakaj je bilo odločeno, da ga namestimo v čelni del? Ker je to rešitev za industrijo gadget v novosti, in poleg tega ljubimec navijači želijo kakovostne fotografije. In s takšnimi lastnostmi se lahko celo stranski učinek izvede v enem gibu. Ko snemate, se glavna kamera osredotoča na obraz osebe, drugi pa na zamegljenost ozadja. Cena teh modelov se giblje od 22 do 28 in od 30 do 35 tisoč rubljev.

Bluboo Dual

To je najnovejši model. Njegova cena se začne od 5700 rubljev. Dvojni modul je sestavljen iz glavne 13-megapixel kamere Sony IMX135 in 2-megapixel senzorja. Kljub dejstvu, da so lastnosti impresivne manj kot vse prej omenjene modele, da bi dosegli lepo zamegljenost ozadja in jasno fokusiranje s takšnim telefonom res. Na splošno, kot lahko vidite, obstaja veliko število pametnih telefonov z modularnimi kamerami. Če želite, lahko poiščete dober pripomoček po zmerni ceni, ga kupite in uživate v kakovostnih fotografijah.

Sorodne publikacije