Telefon Samsung Galaxy Ace S5830: opis, značilnosti, test, ocena

Po uspehu vrhunskih pametnih telefonov Samsung Galaxy S in S2 je korejski tehnološki velikan razširil svoj galaktični razpon z modelom Samsung Galaxy Ace S5830, ki ga najprej pozicionira kot povprečje in nato napravo začetnega nivoja. Izdelan za povečanje pričakovanj o proračunskih telefonih, je bil izdan njegov naslednik Ace 2.

Samsung Galaxy Ace S5830: Značilnosti modela

Enak velikosti zaslona iPhone 4S, glede na druge kazalnike, 35-palčni TFT zaslon se ne primerja z njim na noben način. To je le ena od številnih koncesij, ki jih je postavil Apple pametni telefon. Čeprav je bil fotoaparat s fotoaparatom s petimi milijoni slikovnih pik prvotno enak senzorjem dražjih telefonov, so njegove zmožnosti za zajem videa omejene z ločljivostjo 640 x 480 slikovnih pik
. precej nižje od povprečja Motorola MotoVolxe je pametni čipet srednjega razreda, ki je enak 1 GHz in celo edini dvojedrni izdelek, ki se je pojavil tam, cenejši od Nokia Lumia 710 s 37-palčnim AMOLED zaslonom z Windows Phone 7.5, Galaxy Ace s telefonom. pojavil v zelo konkurenčnem tržnem segmentu, v katerem so prevladovali modeli, kot sta BlackBerry Curve 9300 in Sony Ericsson Xperia Ray na platformi Android 2.3.

Oblikovanje

Številni vrhunski pametni telefoni, ki sledijo stopinjam iPhone-a, po izdaji standardnega črnega modela so bili prav tako izvedeni v privlačnem belem performansu. Samsung, brez zaostajanjasplošni trend, je ubil dva kunca in ponudil par zamenljivih hrbtnih plošč, ki so podobne Nokia 3330-krat, kar ne ustreza drugim pametnim telefonom v smislu barve, črna hrbtna stran je bolj prijetna na dotik kot elegantna bela sijajna verzija. Diamond rezanje zagotavlja najboljši zajem. Eleganten, eleganten in prijeten telefon, kljub proračunski plastični zasnovi in ​​lahki zasnovi, presenetljivo zanesljiv in le rahlo upognjen pod obremenitvijo. Odlična montaža nima grlih šivov ali živčnega prostora med komponentami, vendar trpi zaradi slabo nameščenih gumbov.
Postavitev treh fizičnih tipk (preklop na domačo stran, prilagajanje glasnosti in vklop) Samsung S5830 Galaxy Ace najde neprimerne povratne informacije uporabnikov. Dva od njih se nahajata na mestih, ki omogočata prepogosto pritiskanje. Ko je naprava v levi roki, se palec nahaja na tipki za glasnost in kazalec stoji na stikalu za vklop. In če držite telefon v desni roki, stikalo pade v sfero učinka palca, povprečje pa nenehno tvega znižanje glasnosti. Ta neprijetnost je bolj moteča kot slaba stran, saj Samsungovo pomanjkanje predvidljivosti v teh ključnih vidikih oblikovanja pogosto povzroči, da uporabniki zatečejo k nenaravnim in neuravnoteženim ugrabitvam, da bi se izognili naključnim klikom.

Prelepi telefon ima na vrhu zgoščenko, zato proizvajalec osvobodi prostor za 35 mm avdio priključek inMikro USB vrata, skrita s plastičnim zapahom. Pomaga uravnovesiti obliko in masko neestetskih lukenj v drsniku, je togo, neprijetno in otežuje dostop, ki zahteva uporabo dveh rok. Močno tolerira priložnostne udarce in trke s ključi in kovanci, medtem ko ima Samsung S5830 Galaxy Ace robustno telo, ki je odporno na praske pri vsakodnevni uporabi. Vendar se predelava plastike po večmesečni uporabi opraska. To je škoda, da Samsung S5830 Galaxy Ace ne pride z zadevo.
Velik zaslon na dotik se hitro odzove in deluje brezhibno. Ciljno občinstvo modela, ki je nastajajoči uporabniki pametnih telefonov, ne bo skrbelo zaradi najnovejše različice Androida. Z debelino 115 mm je model debelejši na 02 mm vodilni HTC Sensation. Teža 113 g zagotavlja zaupne občutke v roki, vendar glede na to, da je 43-palčni Galaxy S2 le 2 m težji, lahko uporabniki pričakujejo lažji telefon.

Zaslon

Najpomembnejša komponenta vsakega pametnega telefona je zaslon na dotik. Omogoča nadzor naprave in ogled medijske vsebine. 35-palčni zaslon je sprejemljiv, čeprav ni mogel izstopati iz množice. Z ločljivostjo 480 x 320 slikovnih pik in gostoto 165 t /palca je Samsung S5830 Galaxy Ace zaslon na dotik zelo povprečen in ustvarja slike, čeprav vidne, vendar povsem nezadovoljive in neprivlačne. video, fotografiranje in programiranje delujejo na minimalni ravni, telefon ne ustreza standardom, ki jih je mogoče pričakovati od mobilnih naprav Samsung, zaslon je daleč od živahnih barv matrik AMOLED, ki sonameščen v Samsungovih pametnih telefonih visokega in srednjega razreda ter zaslonov Samsung Galaxy Nexus HD s tehnologijo 720p in 1080p HD. Barve so pridušene in ni ostrine podrobnosti. Naprava se v glavnem drži uporabniških ukazov in se včasih preneha odzivati, kar zahteva več prepričljivih klikov za izvedbo zahtevanega dejanja. Vendar pa ni vse tako oblačno. Zaslon Samsungovega pametnega telefona, ki združuje prizadevanja z napravo Android, samodejno osenči, ko se akumulator napolni do dna njegovih zmogljivosti in podaljša življenjsko dobo baterije. Poleg tega je zaslon z Gorilla Glass zaščiten pred praskami.

Vmesnik

Po uvedbi modela z Android 2.2 Froyo, ki je bil nameščen eno leto kasneje, je bil prenesen v Android 2.3 Gingerbread. Toda v prihodnosti se je podpora proizvajalca ustavila, in videz različice Jelly Bean, v katerem je bilo veliko izboljšav, je model, ko je bil izdan, zastarel. Vendar pa za novice uporabnik pametni telefon ni tako pomembno - za svojo vrednost, opravlja delo čisto v redu. Model združuje operacijski sistem Samsung TouchWiz. Zagotavlja dokazano in varno programsko lupino, ki zadovoljuje potrebe uporabnikov, ne da bi ponudila revolucionarne rešitve ali navdihujoča okolja. Intuitivna platforma obravnava uporabnika s standardnim naborom vnaprej nameščenih Googlovih aplikacij, ki jih je enostavno organizirati, skupaj s številnimi pripomočki in bližnjicami do nekaj omejenih trio namiznih računalnikov. V mnogih pogledih je zaradi omejenih 258 MB RAM-a in 800 MHz CPU odpiranje programov težavnonalog, saj pred njihovim zagonom sledi majhna premor. V drugih situacijah se opazijo prekinitve. Izhod telefona iz načina mirovanja je včasih počasen, zato pogosto pritisnete na gumb. To ustvarja dražljiv, zaprt krog nasprotnih stiskalnih gumbov. Pomikanje po menijih in seznamih je prav tako nekoliko počasno - gladki zagon spremljajo ostra ustavljanja. To upočasni uporabnikovo delo in razlikuje to napravo od nekaterih analogov in celo šibkejših konkurentov. Na dnu zaslona so 4 glavne aplikacije za klice, stike, sporočila in menije, ki so ločeni od drugih programov, tako kot iOS. Obstaja tudi odličen pripomoček upravitelja opravil, ki vam omogoča podaljšanje življenjske dobe baterije, tako da prikažete, kaj se trenutno izvaja v ozadju. Baterija za Samsung Galaxy Ace S5830 ni zelo trmast. Uporablja se standardna litij-ionska baterija z zmogljivostjo 1350 čarovnikov, ki je kljub nizki moči v primerjavi z drugimi pametnimi telefoni sposobna zagotoviti telefon za ta dan. Drug uporaben pripomoček je plošča na vrhu zaslona, ​​ki omogoča hitro vklop ali izklop Wi-Fi, Bluetooth, GPS in sinhronizacije ter povečanje svetlosti slike. Na žalost za uporabnike, ki ne želijo igrati, vgrajenih iger za Samsung Galaxy Ace S5830 ni mogoče odstraniti. Zamašijo pomnilnik in prostor na zaslonu menija.
S telefonskega vidika model pušča dvojni vtis. Standardni nabor stikov in klicni meni je enostavno nastaviti in navigirati.Zahvaljujoč TouchWiz 3.0, so stiki zlahka integrirani s Facebook, Twitter in Google računi, kar je vsekakor plus za ljubitelje družabnih omrežij. Zgodovina stikov je primerna, saj prikazuje ne samo prejete in opravljene klice in sporočila. Toda občutljivost naročnika ni zelo jasna, zato je morda potrebnih nekaj poskusov za odgovor na klicni signal.

Fotoaparat Samsung Galaxy Ace (S5830), katerega ceno bi bilo mogoče pripisati napravam srednjega razreda, ko se je začel leta 2011, je imel sorazmerno dober senzor s 5 milijoni slikovnih pik. Ampak postopoma je prenehal izpolnjevati zahteve trga, ki je ponudil veliko proračunskih modelov, ki proizvajajo visoko kakovostne fotografije. Glede na povratne informacije uporabnika ni dobro osvetljenega makro načina. Fotoaparat je težko pritisniti, da se izostri, ko je tarča preblizu. Poskusi, da bi fotografirali bližnji objekt, povzročajo zamenjavo sistema AF in odstranitev iz sinhronizacije, kar ima za posledico slabe kakovosti in zelo nezadovoljive posnetke. Poskus, da se to stanje popravi s povečanjem, ustvarja številna nova vprašanja. Čeprav ima telefon dvojni digitalni zoom, ki še zdaleč ni impresiven, je v resnici mogoče to funkcijo uporabiti le pri fotografiranju z zmanjšano kakovostjo slike. Zgornja meja ločljivosti ne omogoča optične ali digitalne aktivacije povečave. Gumb za hitri zagon aplikacije fotoaparata manjka in majhna količina notranjega pomnilnika (158 MB) pomeni, da ne morete fotografirati, dokler ne namestite pomnilniške kartice velikosti 2 GB, ki je priložena pametnemu telefonu. VV pogojih zadostne osvetlitve je telefon sposoben narediti impresivne posnetke, ki ponujajo izbiro enojnih, neprekinjenih in panoramskih načinov ter se aktivirajo s spuščanjem nasmeha. Samsung Galaxy Ace (S5830) še zdaleč ni idealen, vgrajena LED bliskavica pogosto potisne predmet, zaradi česar so nekateri deli slike preveč izraziti, drugi pa ostanejo v globoki temi. Ima malo pomoči, če potrebujete popoln strel. Čeprav se sprednja kamera redko uporablja za video komunikacijo, je njena odsotnost jasen nadzor, kar je zelo opazno na trgu pametnih telefonov srednjega razreda. Prav tako prikrajšuje uporabnike povpraševanja po sposobnosti za opravljanje sephi. Na voljo so različni načini fotografiranja, večina pa izboljša kakovost slike.

Video

Glede na uporabniške ocene telefon ne izpolnjuje standardov HD, kar je danes predpogoj za trg pametnih telefonov srednjega razreda. Samsung Galaxy Ace (S5830), ki ne dovoljuje snemanja videoposnetkov z ločljivostjo nad 640 x 480 slikovnih pik in 24 sličicami na sekundo, je prestar. Na velikih zaslonih ne bo mogoče dobiti okusov. Uporabnikom ni priporočljivo, da to celo poskušajo storiti. Recept za uspešen zajem videa na Samsung Galaxy Ace (S5830) je oblačno nebo na sončen dan. Pogosto je pomotoma previden sistem upravljanja barv telefona vzrok za preveč osvetljeno sliko, ki daje okvirjem neželeno umetno rumeno barvo. V tem primeru je prijetno presenečenje zmožnost pametnega telefona za snemanje glasnega videa pri snemanju videajasen zvok z dobro usmerjenim učinkom in izolirana neželenega hrupa v ozadju. Uporabna funkcija je, da računajo preostalo količino pomnilnika, ki se bo osredotočila na mnogih mestih v slaboten dvuhhyhabaytnoy zemljevid absorbira raziskavo.

Multimedia

Čeprav je pomnilniške kartice Micro-SD relativno poceni in lahko dostopen možnost shranjevanja, ni Samsung Galaxy Ace (S5830) pomnilnik draži opustitev. Pomanjkanje ROM pomeni, da je brez slike Micro-SD ne bo uspelo. Prisotnost predvajalnik glasbe in FM-radio omogoča pametni, da je Media Center. Vendar pa je zaradi šibkega notranjega zvočnika te možnosti ni bilo, da bo uresničena. Slaba akustika Samsung Galaxy Ace (S5830) igra bas in proizvaja malo kovinski zvok, ki je pri gledanju filmov ne more podpreti brez posebnosti zaslon. Shrani situacijo samo lokacijo zvočnika. Za razliko od mnogih pametnih telefonov, se zvočni viri nahajajo v najbolj neprimernih mestih, bistveno poslabša kakovost zvoka, zvočnik je spet v središču telefona.
Video in glasbene datoteke, shranjene v ločenih aplikacij (galerija in glasbeni predvajalnik, v tem zaporedju). To pomeni, če si želite ogledati videospota po poslušanju zvočnega posnetka, ki so prišli iz enega programa in dobil drugega. Posnetke galerija razporejene po datumu in igral samo v ležečem načinu. Telefon Samsung S5830 Galaxy Ace ni primeren za vodenje video predvajalnik. Prav tako lahko igrajo različne medijske datoteke, ampak kombinacijo zaslona nizke resolucije in pomanjkanje notranjepomnilnik pomeni, da morate vlagati v veliko kartico Micro-SD, preden pomislite na kino. Nič podobnega kot uporabnik Galaxy S3 ne dobi, saj pametni telefon nima niti OLED zaslona.

Življenjska doba baterije

Obetavna 420 min. V stanju pripravljenosti s tehnologijo 3G je Samsung precenil sposobnost litij-ionske baterije 1350 mAh. Po mnenju lastnikov med preskušanjem izguba dajatev veliko hitreje kot oglaševanje sedem ur. Polnjenje baterije traja veliko časa, za razliko od, na primer, Panasonic Eluga Power, ki lahko doseže 50% polnjenja v samo 30 minutah. Kot mnogi pametni telefoni, Galaxy Ace trpi zaradi hitrega praznjenja baterije. Po mnenju lastnikov lahko preživi en dan, če ne deluje več ur zapored. V zvezi s povezljivostjo se GPS poveže s standardno povezavo Wi-Fi in Bluetooth, kar vam omogoča, da uporabljate Google Zemljevide in dodelite geolokacijske oznake svojim fotografijam. Stoječi proti konkurentom, vam telefon omogoča, da internetno povezavo prek kabla USB distribuirate do naprav brez mobilne povezave, kot so prenosni računalniki. Vedno je lepo vedeti, da za majhno količino v enem primeru lahko dobite satelitsko navigacijo, mobilno dostopno točko in Wi-Fi povezavo.

Prednosti in slabosti

Ali je telefon dober? Jih ni. Že ob njegovi izpustitvi je bil zelo povprečen in na bolje se ni spremenil. Smartphone udobno leži v roki in ima dobro konstruktivno delovanje. Zahvaljujoč izmenični črni in beli zadnji plošči, ki jih ponujaoblikovanje, ki bo privlačno za širok krog uporabnikov. Enostaven za uporabo Samsung Galaxy Ace (S5830) "Android" ne pokvari zastarele spremembe, in njegova cena je preprosto omamljanje. Lahko kupite telefon za 45 tisoč rubljev. Hkrati se telefon upočasnjuje od mirovanja, njegov TFT-zaslon z nizko ločljivostjo pa nima svetlih barv, ki so postale običajne pri modelih Samsung. Opremljen s šibko kamero, je pametni telefon opremljen s programsko opremo, ki jo lahko spremeni v univerzalni medijski center, vendar strojna oprema tega ne omogoča, saj avdio in vizualne zmogljivosti ne upravičujejo pričakovanj. Vmesnik ne prispeva k zaupanju lastnika, saj se prvič ukvarja z napravo Android. Zelo bo razočaran, če misli, da vsi pametni telefoni delujejo.

Zaključek

Priporočeni telefon Samsung S5830 Galaxy Ace ne more biti. Tudi če se znajdete, ki želite, da bi dobili frustriran z nekaj poceni pametni telefon, to ni nekaj, kar lahko prišli do. Obstajajo še drugi, cenejši in zmogljivejši modeli. Zastarela pametna programska oprema tudi ne govori v njeno korist. V januarju 2011 procesor ni uspel obvladati obremenitve, sodobne aplikacije, ki zahtevajo več virov, pa le poslabšajo položaj. Zaslon in vnaprej nameščena programska oprema sta ostanki časa, ko je proizvajalec poskušal vstopiti na trg pametnih telefonov. Samsung Galaxy Ace (S5830) je odmev prvega koraka Androida, zato sodobna programska oprema na njem ne deluje dobro. To ni krivda južnokorejskega podjetja. Model naj bi zapustil sceno ob koncu njegovega življenjskega cikla,vendar je bila njegova izdaja podaljšana.

Sorodne publikacije