"Alice" ("Yandex"): pregledi, opis, uporaba

Danes vedno več uporabnikov dela z računalniki z glasovnimi pomočniki. Umetna inteligenca ne spodbuja le hitrejšega nadzora OS, temveč omogoča tudi, da ne zamudite. Obstajajo "Yandex" "Alice". Mnenja o tej aplikaciji, njenem opisu in ciljih uporabe bodo predstavljena spodaj. Ta izdelek se je pojavil šele pred kratkim, tako da vsi o tem ne vedo. Preden zaženete program, morate o tem vedeti največjo količino informacij. Mogoče Alice nima nobenih funkcij, ki jih uporabniki pričakujejo.
Opis

V "Yandexu" je glasovni pomočnik "Alice". Ocene o tem dodatku je treba dodatno proučiti. Za začetek bomo poskušali razumeti, s čimer se bomo ukvarjali. "Alice" - glas asistent iz podjetja "Yandex". Služi za glasovni nadzor računalnika. Med razvojem programa je bila uporabljena nevronska mreža. Omogoča tako ali drugače odzivanje na vprašanja, ki jih postavlja uporabnik. Mnenja o "Alice" ("Yandex") poudarjajo, da se ta programska oprema lahko uporablja ne samo za delo, ampak tudi za počitek. Z dodatkom lahko govorite. Toda ali naj bo nameščen?

Podprte platforme

Alice ne deluje z vsemi napravami. Vendar pa je njihova večina. In, sodeč po ocenah, "Alice" ("Yandex") je super za mobilne naprave in računalnike.
Glasovni pomočnik danes odlično deluje z Androidom in iOS 9 in novejšimi. Za Windows je program beta. Za drugeoperacijski sistemi "Alice" ne bodo mogli delovati pod nobenim razlogom.


Kaj lahko

Nekaj ​​se sprašuje, kaj Alisa lahko stori. Mnenja iz "Yandexa" poudarjajo, da je funkcionalnost programa še vedno v razvoju. In zato ne moremo z gotovostjo povedati, da bo v prihodnosti sposoben izdelati glasovnega pomočnika. Trenutno lahko Alice:
 • odpre in zapre nekatere programe;
 • iskati informacije na spletu prek Yandexa;
 • dela kot navigator;
 • komunicirajo z uporabnikom;
 • za izračun denarja;
 • pozovite, kako se oblačiti;
 • za prikaz informacij o besedah;
 • za nadzor računalnika.
 • To pomeni, da je trenutno funkcionalnost programa precej omejena, vendar zadostuje za udobno delo z računalnikom. "Yandex" obljublja, da bo v prihodnje "Alice" opravlja več operacij. Kaj? Še ni znano.

  Kako uporabljati

  Ocene programa "Alice" ("Yandex") dopuščajo drugačno. Mnogi poudarjajo, da je uporaba tega orodja dovolj preprosta. In tudi učenec se bo spopadel z nalogo. Na splošno bo algoritem delovanja naslednji:
 • Alice nastavite na določeno napravo.
 • Zagon programa.
 • Imenovati eno ali drugo skupino. Začeti bi morali s pozdrave, kot so "Hello, Alice".
 • Glej rezultate iskanja.
 • Program ima številne nastavitve. Zahteve lahko na primer pošiljate prek posebnega programa za klepet. Prikazal bo frazo "Alice" in vse, kar je uporabnik povedal.
  Sodeč po ocenah, glasovni asistent še nimaposebne nastavitve. Toda to ni tako velik problem. Takoj po namestitvi "Alice" je pripravljen za delo.

  Polnopravna komunikacija

  "Yandex" pomočnik "Alice" prejme različne odgovore. Med njimi so tako pozitivne kot negativne misli. Kaj pravijo ljudje o tem, kaj lahko in kaj aplikacija počne? Kot smo že povedali, lahko Alice komunicira. Z dodatkom lahko klepetate. Glasovni pomočnik ima dobavo stavkov, ki se uporabljajo pri komuniciranju. Zdi se, da uporabnik govori z običajno osebo. Program lahko užaliti ali se veseliti.
  Kljub temu za popolno komunikacijo "Alice" ni primerna. Ne razume vseh fraz, ki ji jo uporabnik pove. In včasih glasovni pomočnik samo pravi, da ne more obdelati določenih informacij. Mnenja o "Alice" ("Yandex") poudarjajo, da v spominu programa obstajajo šale in celo pravljice. Zato bo mogoče razveseliti prijavo.

  Zahteve in ukazi

  Glavna naloga glasovnega pomočnika je iskanje informacij in izvajanje nekaterih računalniških operacij. Na tem področju ostanejo ocene "Alice" dvoumne. Po eni strani pomočnik zares ve, koliko. Izklopi ali znova zažene računalnik, zažene več programov in išče informacije na spletu. Enostavno ukazi app odlično razume. Hkrati nekateri uporabniki pravijo, da Alice ne pozna vseh poizvedb. In ko iščete informacije, se uporablja samo iskalnik Yandex. Poleg tega, tipkanje besedila v glasu "Alice" ne more.Majhne pomanjkljivosti, vendar so pogosto pozorni. Za glavne naloge upravljanja telefona ali računalnika se bo pomočnik popolnoma ujemal.

  Set ali ne

  Nekateri uporabniki so zainteresirani za namestitev Alice za Windows iz Yandexa. Pregledi tega pomočnika so različni. Zato ni vedno jasno, kako koristen je program.
  Pravzaprav je "Alice" čustveno delo z smislom za humor, ki lahko izvaja preproste ukaze. Če želite delati z glasovnim pomočnikom in je le užitek preživeti čas pri študiju, je program odličen za uresničitev načrta v življenju. S svojimi glavnimi nalogami se "Alice" spopada, išče informacije hitro in natančno. Voice Assistant deluje brezhibno na mobilnih napravah. Večina uporabnikov Alice je še vedno zadovoljna z delom z aplikacijo.

  Sorodne publikacije