Metabo KGS 216 M disk žaga: pregledi in ocene

Če poznate posebnosti obdelave lesa, se morate zavedati, da je žaganje pod kotom precej težka naloga. S pomočjo žaginega lista ga je mogoče rešiti z visoko natančnostjo in potrebnim kotom rezanja. Navzkrižne plošče so danes običajne pri naslednjih vrstah dela:

 • mizarstvo;
 • vgradnja
 • strojna obdelava.
 • S pomočjo te opreme izdelujejo škatle za vrata, stojna tla, nosilne okenske okvirje in še veliko več. Če se odločite za izbiro takega agregata, morate vedeti, na katere značilnosti morate biti pozorni. Tako se morajo poveljniki odločiti o namenu, zaradi katerega je nakup opravljen. Če se žaga uporablja zelo redko, lahko kupite orodje s standardnimi funkcijami. Če nameravate izvesti obsežno škropljenje, lahko kupite profesionalni prah.


  Pomembno je, da skrbite za varnost, saj orodje ustreza zaščitnemu plašču, disk pa med delovanjem zapre. Ocenite velikost in težo naprave. Če so ti parametri zelo pomembni, bo delo zapletlo, roke pa se hitro utrudijo. Med drugim je trg sodobne opreme žagin list Metabo KGS 216 M, o katerem bo razpravljal spodaj.

  Pregled žage

  Navedena oprema bo potrošnikom stala 18.300 rubljev. To je naprava z laserskim vodnikom in svetlo LED. Te funkcije zagotavljajo natančnost dela. Delo se lahko opravivarno pritrdite, da je zagotovljena s posebnimi posnetki.
  Ploščo za prah lahko enostavno zamenjate z možnostjo zaklepanja vretena. Ne razstavljajte zaščitne škatle. S ščetkami, ki jih je proizvajalec omogočil enostaven dostop, v servisnem centru ne bodo morali stopiti v stik, da bi jih nadomestili. Samostojna žaga Metabo KGS 216 M je opremljena z vrečko za zbiranje prahu, ki omogoča vzdrževanje čistoče delovnega mesta.

  Specifikacije

  Zmogljivost opreme je 1200 vatov. Napravo napaja motor s krtačo. Delo pod kotom 90 ° lahko, poglobitev materiala za 65 mm. Če nastavite kot 45 °, bo največja širina žage 205 mm. Med dodatnimi funkcijami bi morala biti prilagoditev globine rezanja. Proizvajalec je opremo dobavil s kablom dolžine 2 m. Naprava tehta 135 kg. Zagotavlja možnost gibanja vodoravno. Tabelo levo in desno lahko nastavite za 47 °. Pred nakupom vpenjalne žage Metabo KGS 216 M morate biti pozorni na dejstvo, da nima gladkega zagona. V enoti ni nobenega in ohranja stalno število vrtljajev pod obremenitvijo. Nagib žage na levi strani je lahko 47 °, kar je povezano s strmino v desno, lahko pa je 2 °. Število vrtljajev na minuto doseže 5000. Dimenzije žaginega lista Metabo KGS 216 M, ki jih boste uporabili za branje, so 760x475x340 mm. Potrošniki, kot je, da je v napravi laser in osvetlitev ozadja, vendar ni možnosti za prilagajanje hitrosti. Če nastavite kot 45 °, lahko globoko v material premaknete za 36 mm,kar zadeva največjo širino žaginega lista pod kotom 90 °, je ta parameter 305 mm. Premer žaginega lista je 216 mm.


  Ocene o prahih

  Po mnenju potrošnikov ima disketa Metabo KGS 216 M veliko pozitivnih lastnosti, vključno z:
 • vlečno funkcijo;
 • blokiranje rezalne glave;
  enostaven dostop do krtač;
 • lasersko vodenje za natančno rezanje;
 • gladko potisnite podaljške tabel.
 • Kupci posebej poudarjajo, da jim je všeč dokaj trden ohišje, ki ima trdno zasnovo in se izvaja na tehnologiji aluminijevega litja. Cvetni prah je dovolj za prevoz. Solze v procesu dela se učinkovito preusmerijo in vstopijo v sprejemnik skozi vgrajeni lijak. Domači obrtniki poudarjajo, da se najbolj uporabljeni vogali hitro prilagajajo s fiksno točko. Žaga bo lahko obvladovala tudi najbolj dolge tirnice in plošče, kar bo pomagalo pri nemotenem gibanju mize. Za varnostno žaganje je proizvajalec zagotovil opremo z visokimi ustavitvami, ki se po potrebi lahko premaknejo na stran. Priprava sprednjega ali zgornjega dela se lahko varno pritrdi na material, ki je po mnenju potrošnikov zelo priročen. Za zamenjavo žaginega lista boste lahko uporabljali ključavnico vretena.

  Navodila za uporabo

  Metabo KGS 216 M, katerega tehnične značilnosti so opisane v izdelku, je treba med delovanjem vzdrževati na delovnem mestu. V nasprotnem primeru se dvignenevarnosti poškodb. Tla morajo biti očiščena odpadkov in ostružkov. Delo naj poteka razumno. Stroja ne morete začeti uporabljati, če se ne morete osredotočiti. Delovno mesto mora biti dobro osvetljeno. Prepovedana je uporaba stroja v bližini vnetljivih plinov in tekočin. Ne pustite, da instrument pade pod dež. Oprema mora delovati v mokrem ali vlažnem okolju. Diskasta žaga Metabo KGS 216 M, navodila za uporabo, ki jih morate preučiti pred začetkom dela, ima napajalni kabel. Uporabljati jo je treba le za namene, za katere so namenjeni. Od časa do časa je potrebno preveriti podaljšek, ki ga je treba v primeru poškodb zamenjati.
  Obrezovanje obdelovancev se ne sme odstraniti, dokler se žagin list ne ustavi. Žaganje dovoljuje obdelovance, katerih velikost jim omogoča, da jih ob škropljenju obdržijo. V ta namen uporabite vpenjalne naprave ali prijemala. Disk z žago ne smete ustaviti s potiskanjem vstran. Če orodja nekaj časa ne uporabljate, morate vtič izvleči iz vtičnice. Orodje hranite na suhem mestu in preden zamenjate rezalno orodje, morate nositi rokavice.

  Pritrdilni priključek

  Disk Metabo KGS 216 M 619261000 ima razširitev tabele. Za namestitev je potrebno odstraniti podaljšek elementa. Na vodilni plošči so vijaki, ki jih je treba odviti. Trakovi se vstavijo v gnezdo sedeža. Potrebno jePoskrbite, da bo poudarek vržen navzgor. Orodje se dvigne za prednjimi nogami, potem pa lahko zategnete vijake na lamelah. Poveljnik mora nastaviti zahtevano širino mize in s podporno ročico okrepiti podaljšek.

  Značilnosti naprave

  \ t
  Pogon diska Metabo KGS 216 M 619260000 se uporablja šele, ko ste zagotovili maksimalno varnost. Za to opremo je zanesljiva. Lahko se uporablja kot stroj ali kot delovni štedilnik. Višina podstavka naj bo 800 mm. Pri obdelavi dovolj velikih obdelovancev mora biti orodje zanesljivo nameščeno. Za dolge predmete lahko uporabite dodatne postanke. Opremo lahko uporabljamo mobilno, zato jo privijemo na mizno ali vezano peč. Glede debeline mora biti ta parameter enakovreden 19 mm ali več. Z vpenjalno ploščo pritrdite na delovno mizo.

  Značilnosti polžev žage

  Žagin list Metabo KGS 216 M je treba občasno vzdrževati. Pred začetkom dela se prepričajte, da so zaščitne naprave v dobrem stanju. Pri žaganju je treba obdelovanec pritrditi v vpenjalno napravo. Elementi, ki jih ni mogoče pritrditi, se ne smejo žagati. Priprava pršila je treba pritisniti na mizo, ne sme se zviti. Pomembno je izključiti verjetnost blokiranja žagepogon, saj lahko to privede do nesreče. Če je potrebno izvesti ravno vrtanje, je treba transportno zaporo odstraniti. Pregrado je treba naviti. Obdelovanec je treba trdno pritisniti in pritisniti s priključkom. Če ima element precejšnjo širino, morate obdelovanec potegniti v smeri voznika. Glava žage mora biti pritisnjena proti obdelovancu z nekaj napora, tako da se število vrtljajev motorja ne izkaže za prenizko. Obdelovanec je treba naenkrat napršiti. Stikalo se sprosti in počasi, glava žage se počasi potisne v zgornji položaj.

  Posebnosti pri menjavi žaginega lista

  Disk Metabo KGS 216 M, katerega značilnosti lahko najdete v navodilih ali izdelku, lahko zahteva zamenjavo žaginega lista. Ko je žaga končana, lahko disk ostane vroč. Pustiti naj se ohladi. Vročega lista žage ni dovoljeno čistiti z vnetljivimi tekočinami. Tudi če se žagin disk ne vrti, obstaja tveganje za rez. Pri zategovanju in odvijanju vpenjalnega vijaka mora biti zaščitno ohišje nad prostim diskom. Pri menjavi žaginega lista morajo mojstri nositi rokavice. Glava žage mora biti pritrjena v zgornjem položaju. Za zaklep žaginega lista lahko aktivirate gumb za zaklepanje. Varnostno zaporo je treba sprostiti, zaščitni pokrov pa premakniti navzgor in ga držati. Zunanja prirobnica je skrbno odstranjena, kakor tudi žagin list. Zložljivo ohišje mora biti ponovno zaprto.

  Priporočilaza upravljavca

  Disk Metabo KGS 216 M, katerega pregled je predstavljen v izdelku, se lahko uporabi za rezanje dolgih gred. V tem primeru je treba na obeh straneh orodja vzpostaviti ustrezne podpore. Ko morate rezati pod pobočjem, morate obdelovanec držati desno od žaginega lista. Samostojna žaga Metabo KGS 216 M se odlično ukvarja z majhnimi žaginimi listi, z dodatnim omejevalnikom, pri katerem lahko deluje primerna plošča, ki jo je mogoče pritrditi na konec orodja. Če gre za rezanje ukrivljene plošče, jo je treba namestiti na vogal z upognjeno stranjo navzven. Ni treba začeti brizganja gred, ki so pritrjene na rob. Postaviti jih je treba v plaze.

  Možne napake in načini za njihovo odpravljanje

  Ne pozabite, da so nesreče, povezane z delovanjem opisane opreme, najpogosteje povezane z napakami, zato morate pred vsakim odpravljanjem težav odstraniti vtič. Po zaključku teh del je potrebno namestiti in preveriti varnost varnostnih naprav. Če opazite, da manjka funkcija obrezovanja, se lahko zaklene univerzalna ključavnica. To storite tako, da ga odstranite in oslabite varnostni postanek. Ko se avto sooča s problemom zmanjšanja moči, je treba žago zamenjati. Morda je dolgočasen in ima opekline na strani. Včasih se zgodi, da disk preprosto ni primeren za material. Potrošniki, ki uporabljajo žago Metabo KGS 216 M, imajo včasih močne vibracije. ZaTo lahko povzroči deformacijo žaginega lista. Zamenjati ga je treba. Vibracije včasih povzročijo nepravilno namestitev diska. Če ste soočeni s problemom težavnosti gramofonske plošče, lahko odstranite žaganje, ki jo je treba odstraniti.

  Priporočila strokovnjaka za odpravo morebitnih okvar

  Tudi pri delu z najbolj kakovostnimi električnimi orodji so včasih težave. Če ste soočeni z dejstvom, da površine v stranskih postajah postanejo neskladja, lahko to vpliva na točnost žaganja. Posledica tega je, da upravljavec prejme drugačen rezultat v primeru opraševanja na desni ali levi strani. Če imate žago Metabo KGS 216 M, fotografijo, ki jo najdete v članku, potem morate odstraniti poudarek, nato pa pripraviti kos dotaksa. Njegova površina mora biti gladka in gladka. Iz materiala je potrebno narediti vzorce, tako da se bodo pojavile nekoliko večje površine, ki jih je treba izravnati. Material se postavi na referenčno podlago, na primer na površino namizja. Na obeh površinah stop je nanešena plast epoksidne smole, od vrha pa je potrebno zaključiti getinax. Takoj, ko se smola posuši, je potrebno odrezati presežek, kar omogoča, da dobimo še plastično prevleko.

  Priporočila za popravilo motorja in orodja

  Disk Metabo KGS 216 M, katerega pregledi so bili predstavljeni zgoraj in vam lahko pomagajo narediti pravo izbiro, lahko naletijo na težave z lomom motorja ali prestav. Na to kaže pomanjkanje vrtenja diska. Včasih iz telesa instrumenta začne izhajati vonj po oblačilu in se ne posušipridobiva moč, in na področju motorja je iskren. Če opazite, da je orodje postalo nestabilno, je treba ugotoviti, da je motorni menjalnik neurejen. Montažni vijaki ohišja motorja morajo odviti in odstraniti disk in po izvleku gonila. Operater mora vrteti gred, ne sme se vrteti. Vse elemente je treba preveriti za neoporečnost - če so bili ugotovljeni neustrezni elementi, jih je treba zamenjati. Morda boste morali očistiti mast in nanesti novo. Ohišje motorja se razstavi, rotor in stator preverijo, ali so ključavnice prisotne. Krtače in zbiralnike si je vredno ogledati. Če je bil eden od delov obrabljen vsaj 40%, je treba obe zamenjati.

  Zaključek

  Pred izbiro katerega koli električnega orodja je pomembno, da se odločite, kakšno obremenitev bo na napravi. Če nameravate napravo uporabljati za domače namene, je enota istega razreda odlična. Običajno take žage nimajo funkcij, za katere bodo morale plačati. Polprofesionalni modeli so odlični za mojstre, ki uporabljajo orodje vsak dan. Vendar pa te žage ne morejo prenesti takšnih obremenitev kot profesionalne naprave. Slednji so pripravljeni za delo vsak dan brez odmora za nekaj ur.

  Sorodne publikacije