Delo s pripomočki za Android

Mobilni operacijski sistem Android je postal znan mnogim. Nekateri jo uporabljajo več kot 10 let, kar pomeni, da so jo morali preučevati od in do. Ampak, v resnici, tudi najbolj izkušeni pametni uporabnik redno najde nove možnosti v svoji napravi. Na primer, vsi ne vedo, kaj so pripomočki Android. Nekdo misli, da je plačana možnost, ki se boji vzpostaviti tak telefon. Pravzaprav je to zelo uporaben čip, ki pomaga pospešiti delovanje sistema in zagotavlja najbolj udobno konfiguracijo naprave.

Kaj je to?

Torej je widget Android kompaktna kopija aplikacije, ki je že v sistemu. Opravlja določene funkcije, ki so namenjene pospeševanju delovanja sistema. Pripomoček je lahko tudi samostojna aplikacija, ki ne zavzema veliko prostora na namizju, vendar je vedno pri roki.


Gradniki opravil

Android pripomočki in drugi operacijski sistemi opravljajo podobne naloge. Prenašajo določene informacije, lahko dopolnjujejo delovni prostor in pomagajo hitro komunicirati v kurirjih in drugih aplikacijah. Najpogostejši primer gradnika je sporočilo o novem sporočilu. Toda v tem primeru je ta kompaktna aplikacija všita v sistem in pogojno neobvezna. Pripomoček je zmožen prikazati vreme ali drugačno obliko ure. Povezano je lahko tudi z določeno aplikacijo, ki je že nameščena v telefonu. Obstaja možnost, da bo eden od sistemskih pripomočkov preko gradnika oddajal informacije o različnih dogodkih.
Sedaj lahko najdete veliko število teh aplikacij. Nekateri morajo sami namestiti, nekateri delajo neposredno v parih z glavnim programom. Obstajajo pripomočki za Android, Windows, MacOS in pomožne možnosti za aplikacije, ki zahtevajo veliko virov, kot je brskalnik.


Kaj so pripomočki?

V teh kompaktnih programih ni uradne klasifikacije. Toda strokovnjaki, ki delajo na razvoju pripomočkov, se je odločil, da jih razdelijo v svoj videz in lokacijo. Torej so:
 • toppers;
 • rastlinstvo;
 • pojavna okna;
 • bližnjice;
 • vgrajeni.
 • Nekateri od njih se nanašajo na pripomočke Android, drugi pa so lahko vgrajeni v računalniške sisteme. Zato so vrhovi pogosto postavljeni na vrh zaslona, ​​lahko izgledajo kot trak s poljem in gumbom. Običajno se ta možnost uporablja na straneh komercialnih strani. V tem pripomočku lahko postavite oglase, promocije ali popuste za določeno postavko. Flora je isti metulj, vendar na dnu zaslona. Pojavna okna so tudi aplikacija za brskalnike, ki so bili zasnovani za podjetja. Ta pripomoček se lahko prekriva s stranjo in vsebuje poslovne ali promocijske informacije.
  Oznake so aplikacija, ki jo pogosto najdete tudi na pametnih telefonih. Običajno je ta možnost widgetja potrebna za hitro migracijo na glavni program ali pridobitev potrebnih informacij. Vdelani pripomoček lahko nosi kakršne koli podatke in se bolj pogosto uporablja za spletna mesta.

  Variante gradnikov

  Mnogi se razlikujejoPripomočki za namizne in brskalniške različice. Prva možnost se zgodi samo na zaslonih pametnih telefonov ali računalnikov. Namizni pripomočki imajo pogosto posebno obliko, ki jo lahko prilagodite: spremenite barvni razpon, preglednost, velikost in obliko. Takšne aplikacije pogosto gredo z roko v roki z velikimi programi in vam pomagajo pridobiti operativne informacije.

  Priljubljeni pripomočki

  Če želite dodati gradnik, vendar ne veste, kaj izbrati, si oglejte aplikacije, nameščene v telefonu. Običajno lahko dobite namig o tem vprašanju. Na primer, pogosto uporabljate sistem ali koledar tretje osebe: pišete pomembne podatke, načrtujete dogodke in spremljate datume. V tem primeru je veliko bolj priročno, da namestite pripomoček za koledar in načrtovalec iz Googla Play ali najdete pripomoček sistemske aplikacije v pametnem telefonu. To vam bo dalo novo ikono na namizju, ki vam bo omogočila hitro urejanje in upravljanje programske opreme. Včasih je bil widget XP priljubljena ura in animirano vreme. Razvijalci so ustvarili čudovito namizno aplikacijo, ki vam omogoča, da zdaj vidite vreme. Na primer, če so deževale ulice, so se na vašem računalniku ali pametnem telefonu pojavili siv ohranjevalnik zaslona in kapljice dežja. Zdaj je ta različica pripomočkov izginila iz mode in uporabniki raje izberejo minimalizem na namizju.
  Vendar pa je iskanje možnosti widgeta, ki bi hitro pokazala vreme, zdaj zelo enostavno. In vse priljubljene meteorološke programenameščen z vgrajeno kompaktno aplikacijo.

  Namestitev in odstranitev

  Namestitev ali odstranitev gradnika v Androidu je preprosta. To naredite tako, da pritisnete prosto območje na delovnem zaslonu. Spodaj so 3 funkcije: namestitev ozadij, pripomočkov in novega delovnega zaslona. Z izbiro pripomočkov lahko vidite vse nameščene možnosti, ki so priložene glavnim aplikacijam. Na primer, če ste prenesli predvajanje glasbe ali katero koli drugo različico knjižnice, boste na namizju našli več možnosti za predvajalnik.
  Kako odstraniti pripomoček Android? Če želite to narediti, pritisnite gradnik na zaslonu pametnega telefona in ga povlecite navzgor. Ko se prikaže košarica ali križec, morate tam spustiti ikono, ki bo odstranjena z namizja.

  Sorodne publikacije