Pravljica Pottermore: Fakulteta in Magic Wand Test

Pravljica o Harryju Potterju - ena najpomembnejših del naše dobe. Avtor knjig o čudežnem fantu Joan Rowling je ustvaril celoten čarobni svet, iz katerega se ne želite vrniti v rutino. To je, da bi se potopili v čudeže glave, in tam je mesto Pottermore.

Čarovniki okoli nas

Joan Rowling se aktivno vključuje v življenje mesta. Na primer, nekatera dejstva o herojih, ki so na voljo na spletnem mestu, ne boste našli v knjigah. Pisatelj uči na mestu elemente zgodovine sveta magije, bolj razkriva usodo in znake likov.


To ni le enciklopedija vesolja sveta Harry Potter, temveč različne interakcije za obiskovalce. Kako boste šli na test Pottermore na fakulteti? In pobrati vaš lik čarobno palico? In identificirati svojega zaščitnika-mentorja?

Nazaj v šolo: Spoznajte Pottermore

Najprej in najprej bodite pripravljeni na to, da je ta vir napisan izključno v angleščini. Toda v sodobnem svetu to ne bi smelo biti večji problem. Seveda obstajajo ljubitelji, ki prevajajo članke in opombe s spletnega mesta v ruski jezik. Toda jezik izvirnika je vedno bolj zanimiv za branje. Poskusite eno izmed zanimivih priložnosti za Pottermore - delitev na fakultete. Preizkus vam bomo ponudili praktično takoj po registraciji. Lahko greš takoj ali se najprej sprehajaš po barvitih straneh spletnega mesta.
V Pottermoreu je fakultetni test v vlogi distribucije klobukov. Glede naVaše osebne lastnosti, izbrane odgovore, boste zastopali ena od štirih fakultet: Griffindor, Slizerin, Ravenclaw in Hufflopf. V ruskem prevodu sta zadnji dve znani tudi kot Kogtevran oziroma Pufenduyu. V nadaljevanju vam bomo povedali, natančneje, da vam bodo ponudili branje o vaši fakulteti (njeni zgodovini, ustanovitelju, uglednim predstavnikom, simbolizmu, pokroviteljskim živalim), poleg tega pa vam bodo na voljo tudi prenesete ozadja za namizje, pokazali svojo pripadnost fakulteti - prikazani so znaki živali: zeleno-srebrna kača za Slytherin, rdeči in rumeni lev za Gryffindorja, rumeno-črni jazbec za Hufflopf in modro-bronasti orel za Ravencloth.


Porazdelitev v Ilvermorks - ameriški analog Hogwarts

Na Fakulteti v Hogwartsu imate možnost, da ne opravite samo enega testa. Pottermore zdaj vključuje tudi delitev na Ilvermorne. Če ste ljubitelj Harryja Potterja, potem ste seveda že videli film "Fantastične živali in kam živijo" in veste, da je Ilvermorne čarobna šola v Ameriki. Doslej se o njem še ni veliko vedelo - v sedmih knjigah je nikoli ne omenja. Toda zahvaljujoč Pottermoreu test na Oddelku za Ilvermorks daje idejo o ureditvi te magične ustanove. V Illvermoreu so štirje oddelki, kot v Gogworthu, in vsak je pod zaščito čarobnega bitja totem: Picqui (Pakhaj, Pukvugi) - majhno uho, ki živi v močvirjih, Rogat Serpent, Palček (Thunder Bird v nekaterih prevodih) in Vampus (velika divja mačka, podobnopanter)

Dvigni čarobno palico

Na Pottermoreu, test na fakulteti ni edina priložnost, da se naučiš nekaj novega o sebi. Spletna stran vam ponuja tudi očarljivo palico. Da, lahko imajo tudi določene parametre: dolžino in material, iz katerega je palica izdelana. Menijo, da je dolžina večine palice je standard - približno 12-13 palcev, vendar materiali proizvodnje včasih razlikujejo neverjetno eskljusuvnostyu. Zunanji del je običajno narejen iz lesa, jedro pa vedno vsebuje čarobni element. V notranjosti palice so lahko živi zmaj, perje feniks, samorogi in tako naprej. Zaradi takega "polnjenja" ta artefakt dobi določen značaj: v knjigah je večkrat omenjeno, da čarovnik ne izbere palice, palica pa čarovnik.

Sorodne publikacije