Stropne luči za napetostne stropove: LED luči kot optimalna možnost

Pri zasnovi zgornjega dela različnih prostorov so se pogosteje pojavljale stropne luči. Za napetostne stropove so LED luči najvarnejša možnost, saj oddajajo majhno količino toplote. Brez teh elementov dekorja si je sodobne notranjosti težko predstavljati. V večini primerov se uporabljajo.

Prednosti naprav LED

Veliko domov ima stropne luči za napetostne stropove. LED naprave so najboljša možnost, saj imajo velik seznam prednosti. Najpomembnejši med njimi so:


 • nizka poraba energije;
 • zelo dolga življenjska doba;
 • med delovanjem ni utripanja;
 • možnost zanesljivega delovanja pri različnih temperaturnih pogojih;
 • smer sevanja;
 • relativno preprosta namestitev;
 • deluje v omrežjih z različnimi napetostmi.
 • Pri izdelavi takšnih izdelkov se praviloma uporabljajo trpežna plastika in aluminij, tako da lahko zdržijo dokaj močne mehanske učinke, ne da bi ga uničili. Lahki udarci in vibracije za njih niso grozni.

  Sredstva za pritrditev elementov

  Pred nakupom je treba izbrati ustrezne LED-sijalke za dom. Stropne naprave lahko pritrdite na različne načine. Več skupnih svetilk, vgrajenih v zgornjo zasnovo. Po namestitvi njihovega vidnega delaje v eni ravnini s stropno površino.
  Manj priljubljene, a obetavne oblikovalske rešitve so obešeni izdelki obešeni na kavelj, ki je pritrjena na strop. Pred napenjanjem na platnu je na enem ali drugem mestu izdelana posebna luknja. Skozi to se razteza tečaj.


  Enostavnejša možnost je namestitev tovornega lista LED. V tem primeru je hipotekarna osnova z električno napeljavo pripravljena vnaprej. Na mestu postavitve se uporabijo pomožni obroči, nato pa se naredijo odprtine določenih velikosti.

  Število virov

  Naprave za razsvetljavo so lahko točkovni ali kaskadni. V prvem primeru gre samo za en vir, v drugem pa je več. Končna izbira je odvisna od tega, ali je osvetlitev ozadja lokalna ali splošna. Vendar v nekaterih primerih obstajajo izjeme. Točkovne naprave imajo en vir svetlobe, zato je njihova velikost zelo kompaktna. Uporabljajo se predvsem v kuhinjah, kopalnicah in v preddverjih. Za splošno razsvetljavo je potrebno uporabiti več elementov hkrati in jih postaviti na kratko razdaljo.
  Cascade analogi predstavljajo celotne modele, ki se razlikujejo po obliki in učinkovitosti. Vsebujejo več svetlobnih virov, ki omogočajo nastanek vzdušja elegancije v prostoru. Zelo pogosto se takšne ploščadi nahajajo nad jedilno mizo.

  Stroški proizvodnje

  Mnogi želijo kupiti LED luči. Zato je cena majhnana voljo so širokemu krogu potrošnikov. Vendar pa so končni stroški proizvodnje odvisni od različnih dejavnikov. Izračun je bil narejen s strani proizvajalca, oblikovalskih zmogljivosti, uporabljenih materialov in moči.
  Spodaj je tabela, ki prikazuje povprečno povprečje izdelka neke vrste.

  Vrsta naprave  Stroški v rubljih  Vgrajeni  100- 1500  Tovarniški  800-5000  Suspended


  )
  2000-20000

  Najcenejši LED reflektorji. Njihova cena je precej nizka, vendar se ponavadi kupujejo v velikih količinah. Za visoko kakovostno razsvetljavo prostora morate namestiti več predmetov.

  LED žarnice Armstrong

  Za poslovne prostore so plošče bolj primerne. LED v tem primeru se nahajajo na primeru izdelkov. Njihovo število se lahko razlikuje glede na proizvajalca. Glavna prednost je enakomerna porazdelitev svetlobe. Vendar pa je veliko odvisno od velikosti plošč. Pri nakupu Armstrong LED žarnic morate biti pozorni na številne pomembne dejavnike. Prvič, to velja za telo naprave, ki opravlja funkcijo odvajanja toplote. Če se med delovanjem pregrevanja ne zgodi, je lahko življenjska doba izdelka zelo dolga. Nekateri proizvajalci so aluminij zamenjali s plastiko, kar je povzročilo slabšanje toplotne odvodnje. V zvezi s tem, veliko modelov v kratkem časuzačnejo izgubljati moč svetlobnega toka. Dovolj hitro propadejo. Samo visokokakovostne stropne luči za napetostne stropove bodo trajale dolgo časa. LED plošče zanesljivih proizvajalcev ne bodo poceni, ampak bodo delovale večkrat dlje kot poceni analogi neznanih blagovnih znamk. Nekateri proizvajalci prihranijo tudi na plošči, ki opravlja funkcijo razprševanja svetlobe. Pogosto ga naredijo iz akrilnega stekla, ki hitro postane blatno. Zaradi tega poslabšanja ne le estetske značilnosti, temveč tudi bistveno zmanjšala tehnične kazalnike.

  Končni del

  Predložene informacije bi morale pomagati, če so stropne luči za napetostne stropove namenjene za uporabo v zaprtih prostorih. LED analogi ne bodo le prihranili na elektriki, temveč tudi lepo uredili zgornji del vsakega prostora, ne glede na njegov namen, še posebej, ker je paleta izdelkov zelo raznolika.

  Sorodne publikacije