Operater Velcom vzpostavlja internet brez težav

Mobilni operater, ki deluje na ozemlju Belorusije in je po številu naročnikov na drugem mestu v tej državi - Velcom že skoraj dve desetletji zagotavlja ogromno število oseb s komunikacijami GSM. Lahko rečemo, da družba ni več mlada in seveda, da uspešno posluje in zadovolji potrebe svojih strank, se mora mobilni operater razviti.

Trendi na področju celične komunikacije

Ni skrivnost, da danes prihaja internet in verjetno je že prevzel vodilno mesto med načini komuniciranja ljudi. Brez funkcije dostopa do globalnega omrežja danes celo najpreprostejši telefoni s tipkami, da ne omenjamo pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, praktično niso izdani. Operater Velcom ni zapustil trenutnih trendov in že več kot 10 let svojim naročnikom zagotavlja ne samo govorno komunikacijo, temveč tudi dostop do brezžičnega interneta.


Kakovost storitve je precej visoka in jo pozitivno ocenjujejo novi in ​​obstoječi naročniki podjetja Velcom. Internetne nastavitve v primeru naprav za masovni dostop so dovolj preproste in ne bi smele biti težavne tudi za začetnike uporabnikov telefonov, pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Spregovorimo o tem podrobneje.

Kako nastaviti telefon

Ko gre za najpreprostejši telefon s tipkami, vendar z dostopom do omrežja in uporabljenim v omrežju Velcom, internetne nastavitve sploh ne prinašajo nobenega lastnika.V 99% primerov se vse opravi samodejno. Ta pristop zagotavlja posebna storitev, imenovana "Čarovnik za namestitev". Da bi uporabnik dostopal do interneta, je dovolj, da se prvič registrira v omrežju Velcom - nastavitev interneta se bo izvedla samodejno, potrebne podatke za delovanje GPRS /MMS bo telefon prejel neposredno iz omrežja.


V primeru, da nastavitve ne pridejo samodejno, lahko uporabite USSD-zahteve - pokličite tipkovnico * 135 * 0 # in pritisnite klicno tipko. Naročniki PRIVET imajo tu drugačen način - kombinacija * 126 * 0 # in ista klicna tipka. Poleg tega lahko vsak naročnik uporablja sistem internetnih storitev naročniškega podjetja Velcom. Vzpostavitev interneta s tem sistemom se izvede dobesedno v dveh klikih miške na potrebne elemente.

Kako nastaviti pametni telefon ali tablični računalnik

Večina današnjih rešitev Android lahko tudi samodejno konfigurira dostop do interneta. Če se to ne zgodi, morate v nekaj korakih slediti navodilom v navodilih »Nastavitev sistema Velcom na Androidu«.
Tukaj so koraki:
 • Izklopite pametni telefon (tablični računalnik).
 • V pametni telefon (tablični računalnik) vstavimo kartico Velcom SIM.
 • Vklopite pametni telefon (tablični računalnik).
 • Ko se bo zagnal pametni telefon (tablični računalnik), bo določena kartica SIM in uporabnik bo prejel predlog za spremembo nastavitve. Ponudbo morate sprejeti s klikom na gumb "Spremeni".
 • Pojdite na "Nastavitve" in izberiteTočka "Upravitelj SIM". Nato morate najti meni, kot je "Prenos podatkov".
 • V škatli za zagon izberite operaterja Velcom. Nato bo izveden samodejni prenos, ki lahko traja približno eno minuto.
 • Verjetno je najpomembnejša stvar, da mora internetna povezava Velcom za Android vsebovati pravilno dostopno točko. Poiščite ustrezno postavko v meniju "Mobilno omrežje", dodajte novo APN in vnesite naslednje vrednosti. Izpolniti moramo štiri odstavke:
 • Ime - vrednost mora biti Velcom.
 • APN - vrednost vmi.velcom.by.
 • Proxy strežnik je 1020015.15.
 • Pristanišče je 8080.
 • Shranimo podatke in izvedemo ponovni zagon naprave. Namestitev je končana. Zdaj lahko uživate vse prednosti dostopa do globalnega omrežja.

  Sorodne publikacije